Ana Sayfa  |  Site Haritası  |  Forum  |  Chat
‹ Anasayfaya geri dön  |  Sivaslilar.net  |  Sivastuning.com
Sivasspor

Hoşgeldiniz
Zurück   SivasSpor.com - Yiğidoların Özgür Sesi > Haberler > Haberler

Seçenekler Arama Stil

Mayınlı Arazideki Futbolcu!
Alt 03.03.2009, 08:50   #1
SivasSpor.Com
Site Habercisi

SivasSpor.Com - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

4.971 Mesajına 24.141 Kez Teşekkür Edildi.
Tecrübe Puanı: 10 SivasSpor.Com Fazla söze gerek yokSivasSpor.Com Fazla söze gerek yokSivasSpor.Com Fazla söze gerek yokSivasSpor.Com Fazla söze gerek yokSivasSpor.Com Fazla söze gerek yokSivasSpor.Com Fazla söze gerek yokSivasSpor.Com Fazla söze gerek yokSivasSpor.Com Fazla söze gerek yokSivasSpor.Com Fazla söze gerek yokSivasSpor.Com Fazla söze gerek yokSivasSpor.Com Fazla söze gerek yok
Standart Mayınlı Arazideki Futbolcu!

Le Monde, Sivasspor'un İsrailli futbolcusuna tam sayfa ayırdı Gazete satırlarında Pini Balili'nin "Gazze operasyonundan bu yana kariyerimin en zor günlerini yaşıyorum" sözlerine yer verdi.

Türkiye'deki tek İsrailli futbolcu Pini Balili, "Türkiye'yi ve Türkleri seviyorum ve burada kalmak istiyorum" dedi.

Fransız Le Monde gazetesi İsrailli futbolcuya ayırdığı tam sayfa haberde, "Mayınlı arazideki futbolcu" başlığını kullanarak Türkiye Süper Lig takımlarından Sivasspor'da oynayan İsrailli futbolcunun Türkiye vatandaşı olmak istediğini vurguladı. Balili'nin, "Gazze operasyonundan bu yana kariyerimin en zor günlerini yaşıyorum" sözlerine yer veren Le Monde'daki haberde, futbolcunun stadlardaki İsrail karşıtı slogan ve küfürleri işittikçe kendini kötü hissettiği vurgulandı. Haberde ayrıca Balili'nin "Arkadaşlarımın bazıları çok dikkat etmemi söylüyor, bazıları da çok fazla problem yok mu diye soruyor. Ama ben burada kalmak istiyorum" sözlerine yer verdi.

Haberde Galatasaray maçı sırasında tribünlerden Balili'ye küfür edildiği, Galatasaray kulübünün bu nedenle futbol federasyonu tarafından para cezasına çarptırıldığı, ayrıca rakip futbol kulüplerinin taraftarlarının da İstanbul ve Ankara'da ırkçı sloganlarla protesto ettikleri vurgulandı.

Öte yandan, Balili'nin son dönemde savaştan söz açıldığında kulaklarını tıkadığına, savaştan hiç söz etmediğine de yer verilen haberde futbolcunun, "İnşallah dayanışma, kardeşlik ve barışın kazanmasını istiyorum" sözleri yer aldı.

PİNİ 'ATAKAN' OLACAK

Gazetede Gazze'de yaşananların ardından Türkiye'de İsrail mallarının boykot edilmesi için çağrılar yapıldığı, bazı sivil toplum örgütleri tarafından Hamas lehine gösteriler düzenlendiği ve bütün bunların Yahudi cemaatini tedirgin ettiği de belirtildi. Sivas sokaklarında yapılan ayaküstü sohbetlere de yer verilen haberde, bir taksi şoförünün Balili'den "Bir numara" diye söz ettiği, "Müslüman, İsrailli ya da Ermeni olması önemli değil. O Sivas üniforması giyiyor" dediği aktarıldı.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün Şimon Peres'in onuruna verdiği yemeğe İsrailli futbolcuyu da davet ettiği ve Balili'nin Türk vatandaşlığı almak istediği yazıldı. Le Monde'un satırlarında Balili'nin "Türkçe konuşuyorum ve burada kendimi iyi hissediyorum. Bu ülkeyi anlamak için burada yaşamak lazım" dediği ve 29 yaşındaki futbolcunun "Atakan" adını alacağı da belirtildi.

Bizi Twitter'den takip etmek için tıklayınız....

Yorumlarınızı ilgi ile okuyup beğeniyoruz.
Ancak; yorumlarınızı mümkünse küçük harflerle yazınız lütfen....
SivasSpor.Com isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Yukarıdaki Mesaj için 5 Kullanıcı SivasSpor.Com'a Teşekkür Ediyor...
‘Bayrak ok gibi yüreğime saplandı’
Alt 03.03.2009, 09:11   #2
GLoBe-Y-Gençlik
Usta Yiğido

GLoBe-Y-Gençlik - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

1.205 Mesajına 2.535 Kez Teşekkür Edildi.
Tecrübe Puanı: 975 GLoBe-Y-Gençlik ist ein wunderbarer AnblickGLoBe-Y-Gençlik ist ein wunderbarer AnblickGLoBe-Y-Gençlik ist ein wunderbarer AnblickGLoBe-Y-Gençlik ist ein wunderbarer AnblickGLoBe-Y-Gençlik ist ein wunderbarer AnblickGLoBe-Y-Gençlik ist ein wunderbarer AnblickGLoBe-Y-Gençlik ist ein wunderbarer Anblick
Standart ‘Bayrak ok gibi yüreğime saplandı’

‘Bayrak ok gibi yüreğime saplandı’
Sivasspor’un İsrailli oyuncusu Pini Balili’nin, kendi takım arkadaşı İbrahim Dağaşan’ın saha ortasına Filistin bayrağı dikmesini, “yüreğine saplanan bir ok gibi algıladığını” yazdı.

Le Monde, ‘mayınlı arazideki futbolcu’ başlığı altında 1 tam sayfasını Sivasspor’un İsrailli futbolcusu Balili’ye ayırdı. İsrail’in Gazze operasyonunu başlatmasından beri TV ekranlarında ve sokaklarda ön plana geçen Ortadoğu sorununun bir süredir statlara da taşındığını belirten muhabir Guillaume Perrier, Türkiye liglerinde oynayan tek İsrailli oyuncu olan Balili’nin, ‘hiç de arzu etmediği yepyeni bir ilgi odağı haline getirdiğini’ kaydetti.

‘Maçtan sonra İbrahim’i sorguladım’
Sivas-Galatasaray maçından sonra tribünlerde olup biteni ve bunu izleyen polemiği ayrıntılı olarak 3. sayfaya taşıyan Le Monde, daha sonraki maçta takım arkadaşı İbrahim Dağaşan’ın saha ortasına Filistin bayrağı dikmesini, İsrailli futbolcunun, “yüreğine saplanan bir ok gibi algıladığını”, maçtan sonra “Neden öyle yaptın? diyerek İbrahim’i sorguladım” dediğini aktardı. Ancak iki futbolcunun aralarında tartışarak sorunu giderdiklerini ekledi.
Hâlâ karla kaplı bu Orta Anadolu kentinde Balili’nin ‘yerel bir star olduğunu’ yazan Le Monde, kentte kendi gözlemlerine de sayfada yer verdi, Sivaslı 20 yaşlarındaki bir gencin Balili’yi kastederek safça, “O öteki Yahudiler gibi değil” diye konuştuğunu, yine başka bir Sivaslının, “Önemli olan Sivas forması giymesi. Müslüman Ermeni veya İsrailli olması değil” dediğini anlattı. Le Monde, Balili’nin Türk vatandaşlığına geçmeye hazırlandığını, ‘babanın kanı’ anlamına gelen Atakan adını alacağına dikkat çekti.

Mıllıyet.com.tr
Alt 03.03.2009, 10:57   #3
konartr58
Tecrübeli Yiğido

229 Mesajına 362 Kez Teşekkür Edildi.
Tecrübe Puanı: 0 konartr58 FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR
Standart Cevap: Mayınlı Arazideki Futbolcu!

bizim yüreğimiz her güzel şeye açıktır.bu topraklar ilk çağdan beri anadoluda var olan as türklerinin vatanıdır.o nedenle de adımızı kentimize nakşetmişiz.su aslarının yeri anlamında SUV-AS demişiz.sonra söyleniş siv olmuş ama farkemez biz SUVAS larız.bizi seveni bize hiznet edeni bizde severiz.
konartr58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevap: Mayınlı Arazideki Futbolcu!
Alt 03.03.2009, 10:57   #4
MMK
Yiğido

106 Mesajına 179 Kez Teşekkür Edildi.
Tecrübe Puanı: 724 MMK Maalesef Forumlarda cok az yorum yapıyor.

Sivas halkı ve seyircisi belkide Türkiyede inançlara saygıda en önde gelir.Bazı spor medyası taraflı yayınla Sivasspordaki birlik beraberliğin bozulması yoluyla içten zayıflatma çabası içerisindeler.Bu oyuna gelinmeyeceğini bilmeliler.Sevgili Balili inancın ne olursa olsun unutmaki Sivas halkı ve de seyircsi seni çok seviyor.
MMK isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 03.03.2009, 12:13   #5
adres58
Usta Yiğido

adres58 - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

4.806 Mesajına 12.565 Kez Teşekkür Edildi.
Tecrübe Puanı: 1477 adres58 hat eine strahlende Zukunftadres58 hat eine strahlende Zukunftadres58 hat eine strahlende Zukunftadres58 hat eine strahlende Zukunftadres58 hat eine strahlende Zukunftadres58 hat eine strahlende Zukunftadres58 hat eine strahlende Zukunftadres58 hat eine strahlende Zukunftadres58 hat eine strahlende Zukunftadres58 hat eine strahlende Zukunftadres58 hat eine strahlende Zukunft

Bizim savaş olarak değil spor olarak düşünmemiz gerekiyor. Önceden savaş yoktu ve Balili içimizden biriydide şimdi savaş var diyemi dışlayacağız. O bizim içimizdeki biri. O Artık yarı Türk, Dini geçmişi ne olursa olsun savaşa karşı olduğunu defalarca beyan etti. Ama biz ne yaptık Filistin bayrağını saha ortasına dikme edebsizliğinde bulunarak siyasetleştirdik olayı. Hangi maçına bakarsanız bakın ATAKAN'ın hiçbir zaman İsrail simgesi kullanmadan sporu prof. ce ama ruhunu amatörce sergilemişir. Bundan sonrada böyle olacaktır. Ona bir futbolcu edası ile değil evlat gözüyle muamele etmemiz lazım. Hırıstiyan olmuş Yahudi olmuş kime ne. Bize bu mutluluğu yaşatan ter döken o değilmiydi. Biz GOOOLL diye ayağa kalkarken bize bu sevinci yaşatanlardan biri değilmiydi ATAKAN... Biz Türküz ve ona hoşgörümüzü göstermemiz gerekiyor. Şu gazetede çıkan her kelimeyi dikkatle okuyun. Bizleri yeren veya rencide eden bir olay söz konusumudur. Bence değil... Ama biz ne yapıyoruz. Küfür ediyor saygısılıklarımıza devam ediyoruz. Bırakın çocuğu oynasın futbolunu. Kucaklayın sevin saygı gösterin. Bırakın siyaseti siyaset bilimi ile uğraşanlar yapsın. Piyon yapmayın ATAKAN'ımızı. YAPTIRMAYIZDA....
Saygılar...

Düşerken iki şeyi unutma!!!! Kimin seni ittiğini ve kimin seni tutmadığını... Ayağa tekrar kalkınca lazım olacak...
.
KAFKAS ATASÖZÜ
adres58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 03.03.2009, 14:58   #6
67nattramn58
Acemi Yiğido

67nattramn58 - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

12 Mesajına 18 Kez Teşekkür Edildi.
Tecrübe Puanı: 627 67nattramn58 FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR

balilinin böyle şeyleri futbolunn yansıtmamalı
67nattramn58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 03.03.2009, 16:41   #7
hiko58
Usta Yiğido

hiko58 - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

425 Mesajına 728 Kez Teşekkür Edildi.
Tecrübe Puanı: 883 hiko58 TAM BIR BEYEFENDIhiko58 TAM BIR BEYEFENDIhiko58 TAM BIR BEYEFENDIhiko58 TAM BIR BEYEFENDI

balili den yeterince faydalanılmıyor ve oyuna çok geç alınıyor. bu futbolcumuza yeterince sahip çıkmıyoruz.
hiko58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Sen Bizim Balilimiz sin !!!
Alt 03.03.2009, 17:21   #8
mysuskunx
Tecrübeli Yiğido

mysuskunx - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

229 Mesajına 358 Kez Teşekkür Edildi.
Tecrübe Puanı: 751 mysuskunx FAZLA SÖZE GEREK YOKmysuskunx FAZLA SÖZE GEREK YOK
Standart Sen Bizim Balilimiz sin !!!

Sen bizim için değerlisin balili bence sen futboluna bu işler yansıtma sen futbolunu oyna kafan rahat olsun....

Seni Sebepsiz SEVDİK, SEVECEĞİZ...

mysuskunx isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 03.03.2009, 17:35   #9
gül5858
Usta Yiğido

gül5858 - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

662 Mesajına 1.291 Kez Teşekkür Edildi.
Tecrübe Puanı: 736 gül5858 FAZLA SÖZE GEREK YOKgül5858 FAZLA SÖZE GEREK YOK

Türkiye'deki tek İsrailli futbolcu Pini Balili, "Türkiye'yi ve Türkleri seviyorum ve burada kalmak istiyorum" dedi.

Türkiyede seni seviyor Pini Balili bize sığınan düşmanımızda olsa açıktır yüreğimiz.

Ben Türküm, Türk esir olmaz.
Ben Türküm, Türk Devletsiz olmaz.
Ben Türküm, Türk Bayraksız olmaz.
Ben Türküm, Türk Ezansız olmaz.
Ben Türküm, Türk Hürriyetsiz olmaz...
gül5858 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Bu Konuda gül5858'a Teşekkür Eden Üyelerimiz...
Alt 03.03.2009, 18:09   #10
vedat58
Yiğido

vedat58 - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

116 Mesajına 153 Kez Teşekkür Edildi.
Tecrübe Puanı: 0 vedat58 ist zur Zeit noch ein unbeschriebenes Blatt

LAN BALILI HAKKATEN SENI SEVIORUZ BIDE MÜSLÜMAN OLURSAN TAM OLACAK INSALLAH MÜSLÜMANDA OLURSUN VE KURTULURSUN ; BALILI KARDESIM SENDEN FENER MACINDA GOL VE GOLLER BEKLIYORUZ KENDINI IYI HAZIRLA KOCUM SENI TÜM TÜRKIYE SEVIYOR FENERE GOLLERINI AT SAKIN UNUTMA YIGIDOM
vedat58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Etiketler
arazideki, futbolcu, mayınlı