Abdullah YİĞİT / Hürdoğan Gazetesi
Bülent Uygun’un istifasından bazı taraftarların adeta “ağıt” yaktığına şahit oldum! Bir defa herkes şunu çok iyi bilmeli. Eğer bir hoca çalıştırdığı takımdan istifa ederek gidiyorsa ona “kal” diye ısrar edemezsin.
Hoca hür iradesiyle bu kararını verdi ve gitti. Bundan sonra oturup Bülent hocaya takılmanın ve “kalsın” diye baskı yapmanın kesinlikle Sivasspor’a faydası olmaz.Bizim için kişiler değil,Sivasspor önemli. Sivasspor artık büyük bir kulüp. Son iki sezonda yakaladığı başarıdan sonra bu takıma gelmek için can atan isimler var.
Onun için kimse Sivasspor hocasız kalır diye endişe etmesin.Tekrar etmek gerekirse,Sivasspor Bülent Uygun’la gerçekten inanılmaz başarılar yakaladı, bize aylarca “Sivassporlu” olmanın gururunu yaşattı. Bunu kimse görmezlikten gelemez. Bu vesile kendisine ve diğer teknik ekibe bir kez daha teşekkür ediyorum.
Fakat görülmesi ve kabul edilmesi gereken bir olayda var ki, Bülent Uygun’u “Bülent hoca” yapanda Sivasspor olmuştur.
Bülent hocanın gitme isteğine yol vermek vefasızlık olarak yorumlanmamalı. Şu anda Sivasspor taraftarı böyle düşünüyor. Dedimya, gitmek isteyene kimse zorla kal diyemez, kalsa da başarılı olamaz.
Aslında insanların Sivassporla Bülent hocayı ayrı düşünememesinin nedenlerinden biriside,Bülent hocanın Başkan Mecnun Otyakmaz’ı kastederek “Birlikte geldik,birlikte gideriz,o burada olduğu sürece benim bir yere gitmem söz konusu olamaz” şekildeki açıklamaları oldu.
Bülent hoca böyle bir açıklamayı neden yaptı, niye yaptı bilmem. Bildiğim tek şey,profesyonellikte böyle bir düşünce ve uygulama olamaz. Nitekim, Antalya maçından sonra sayın Başkan bu konuda çok net konuştu ve “Niye böyle demiş bilmiyorum,futbolda böyle bir şey olamaz,ben kulübün başındayım” gibi açıklama yaptı. Gerçektende böyle bir şey olamaz! Hocanın başkanla birlikte gitmesi Dünya’da eşi görülmüş bir olay değil. Galiba Bülent hoca bu tür açıklamalarıyla Başkan Mecnun Otyakmaz’a karşı sevgi ve saygısını göstermeye çalıştı.
Sivasspor’da Bülent Uygun dönemi bitti,şimdi bütün gözler takımın başına yeni gelecek hocada ve ekibinde.
Merakla bekliyoruz..