Abdullah YİĞİT / Hürdoğan Gazetesi
Böyle zamanlarda ne yapılması gerekiyorsa onlar yapılmalı. Kim yapacak?Yönetim,teknik heyet,futbolcular,basın ve taraftar.
Öncelikle şunu söyleyeyim,Sivasspor 6 maç oynadı ve topladığı 5 puan var. Bu tablo elbette ki Sivasspor'a yakışmıyor,dahası taraftarın beklentilerini karşılamıyor. Ancak bu kadar fazla karamsar olmaya da gerek yok! İki gündür ,gerek bire bir konuştuğum,gerekse taraftar sitelerindeki mesajlardan okuduğum kadarıyla,taraftarın büyük çoğunluğu inanılmaz biçimde karamsar! Taraftarda “ Geçen sezonki kabusu yeniden mi yaşacağız?” endişesi var. Geride kalan maçlara,helede son oynanan Manisa maçına bakıldığında bu endişeyi taşımaları normal. Bu yüzdende zaman geçirilmeden Sivasspor Teknik heyetinin gerekeni yaparak,futbolculara çeki düzen verip,o “ çok pozisyona giren,rakiplerine az pozisyon veren” Sivasspor'u tekrar göstermeleri gerekir. Şu aşamada yönetimin yapacağı fazla bir şey yok,belkide tek yapacakları bundan sonrası için teknik heyetin dikkatimi çekmek olur. Mesut hocayı son maçı ve daha önceki maçlara ( İyi oynanan maçlarda dahil) bakıldığında ben bir konuda eleştirebilirim. Nedir o? Pedriel Suarez ve Keita'yı niçin uzun zamandır 18'e bile almaması. Gerçektende bu iki futbolcunun 18'e bile alınmaması hep bana garip gelmiştir,hatta bir röportajda da Mesut hocaya bunu sorduğumda “ Herkes sırasını bekleyecek” cevabını vermişti., İbrahim Şahin'le Pedriel'i hoca nasıl bir tutulur,Keita gibi bir futbolcu nasıl oynatılmaz,bunu anlamak zor!
İlk kez lig maçında 45 dakika oynayan Pedriel neler yapabileceğini herkese gösterdi.Sanıyorum Mesut hocada bundan sonra Pedriel'e daha fazla şans verecektir.
Öyle veya böyle,bu takım ikinci transfer dönemine kadar mevcut kadroyla sahaya çıkacak. Burada önemli olan mevcutların içerisinden en iyilerini saha sürmektir. Mesut hocaya birde ricam var. “ Ne olur hocam,isimleri değil formda olanları oynat” formsuz yıldızlarda ısrar edilmesi hem o futbolcuya,hemde Sivasspor'a zarar veriyor.