Hakem kararlarından yakınan Sivasspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, "Eskişehir maçında bizi darmadağın ettiler, kalecisiz maçı tamamladık, santraforumuzu kaleye koyduk. Aklınıza ne geliyorsa bu ana kadar hepsine maruz kaldık. Yine de biz kötü niyet aramıyoruz. Sadece hepsinden biraz adalet istiyoruz" dedi. İstanbul Büyükşehir Belediyespor deplasmanından bir puanla ayrılan Sivasspor, ara vermeden Çarşamba günü oynayacağı Samsunspor maçı hazırlıklarına başladı. Teknik Direktör Rıza Çalımbay yönetiminde kulüp tesislerinde toplanan futbolcular, düz koşunun ardından ısınma hareketleri yaptı. Futbolcular daha sonra topla birlikte çalıştı
Antrenmanda açıklamalarda bulunan Sivasspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, İstanbul Büyükşehir Belediyespor maçındaki oyundan memnun olduğunu kaydederek rahatlıkla üç puanla ayrılabileceklerini söyledi. Çalımbay, "Bu sezon bizim çok iyi oynadığımız maçlar vardı. Onlardan bir tanesi bu maçtı. Maçın başından sonuna kadar çok iyi oynadık, iyi pozisyonlar yakaladık. Oynanan oyundan çok memnunum. Aldığımız bir puan tabi ki puandır ama üç puanla da rahatlıkla bitirebileceğimiz bir maçtı. Büyükşehir Belediyetakımı da hakikaten galibiyet için oynadı, biz de galibiyet için oynadık. Sahaya çok güzel şeyler çıktı" dedi
Hakemlerin Sivasspor aleyhine verdiği kararlardan şikayetçi olan Çalımbay, hakemlerden biraz daha adalet olması gerektiğini ifade ederek, "Artık benim söyleyecek bir şeyim kalmadı. O kadar çok hatalar oluyor ki Sivasspor`a yazık. Yönetimimiz de gerekli açıklamayı yapmış. Kimseye bir şey söylemiyoruz, kimseyi de suçlamıyoruz ama biraz bakmaları lazım. Bugün gazetelere bakıyorsunuz küçücük bir yer koyuyorlar `Belediye-Sivas Puanları Paylaştı` bu kadar. Ne oluyor, ne bitiyor, Sivas`a ne oluyor, orada maçnasıl gitti? Kimsenin üzerinde durdukları yok. Biz burada tek başımıza çırpınıyoruz. İnsanlar dışarıdan baktığında belki diyorlar `Rıza hoca yine hakemlere yükleniyor`. Hiçbir hakeme de yüklenmiyoruz. Bu maçın hakemini gerçekten çok seviyorum. Bana göre de Türkiye`nin gelecekteki en iyi hakemlerinden bir tanesi olacak. Ama hata yaptı. Bundan önce de hata yaptılar, Eskişehir maçında bizi darmadağın ettiler, kalecisiz maçı tamamladık, santraforumuzu kaleye koyduk. Aklınıza ne geliyorsa bu ana kadar hepsinemaruz kaldık. Yine de biz kötü niyet aramıyoruz. Sadece hepsinden biraz adalet istiyoruz" diye konuştu
Ligin ilk yarısını iyi bir şekilde bitirmek istediklerini kaydeden Teknik Direktör Rıza Çalımbay, sahalarında oynayacakları Samsunspor maçının kendileri için hayati derecede önemli olduğunu vurgulayarak, "Samsun maçı bizim için önemli bir maç. Ligi iyi bir yerde bitirmemiz gerekiyor. Kendi sahamızda iyi bir neticeyle bırakmamız gerekiyor ilk yarıyı. Ama ara çok az. 12 gün sonra tekrar lig maçı oynayacağız. Ama kendi sahamız olduğu için de bu maçı mutlak iyi bir şekilde bitirmemiz gerekiyor" ifadelerinikullandı.
Takımdaki eksikler hakkında da bilgi veren Çalımbay, "
Sakatlarımız var, Hayrettin uzun bir süre bizimle olamayacak. Birkaç arkadaşımızla zaten yolları ayırdık, ayıracağız. Transfer yapabilirsek bir, iki tane oyuncu alacağız. İkinci yarıda telafisi olmayan maçlar oynayacağız. Onun için Samsun maçı da bizim için hayati derecede bir maç" şeklinde konuştu.
Çarşamba günü oynanacak olan Samsunspor maçının saat 20.30`da oynayacak olmalarını kendileri açısından dezavantaj olduğunu belirten Çalımbay, "Hafta arası Anadolu`da maç oynanması bütün takımlar için çok zor. Çalışan insanların, okuyan insanların bizim maça gelebilmesi sıfır. Gece saatlerinde 20.30`da Sivas`ta maç oynattığınız zaman maalesef biliyorsunuz soğuğunu. Seyirci yine gelmez. Dezavantajları çok. İnşallah ikinci yarı mutlaka düzelteceklerdir. Bu sene Sivasspor açısından her türlü şanssız geçiyor.Hayırlısıyla sezonu iyi bir şekilde bitiririz. Çünkü bana göre bu sene Sivas için geçen seneden daha zor olacak. Arkadaşlarıma yürekten inanıyorum" şeklinde görüş belirtti.