Çiğ yemedik ki..!
2012-05-09
Abdullah YİĞİT
Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK) tarafından açıklanan kararların Sivasspor’la ilgili kısmı beni hiç mi hiç şaşırtmadı. Zira,başından bu yana Sivasspor’un ve onun Başkanı Mecnun Otyakmaz’ın suçsuz olduğuna inanıyordum. Neden inandığıma gelince. Mecnun Başkanın ceza evine girmesinden kısa bir süre sonra,Sivasspor’daki bazı yöneticilerle ve kulübün avukatıyla görüşmemde şunu sormuştum. “ Sivasspor ve Başkan net olarak ne ile suçlanıyor?”
Cevap “ Başkan niye eliyle 4 yaptı? Otelin önündeki şahsın elindeki çantada ne vardı? Korcan o golü niye yedi?” vs..
Bu suçlamaları öğrenince rahatladım . Çünkü bu iddiaların hukukta suç olamayacağı belliydi,ortada ciddi ve somut bir suçlama yoktu.Benim asıl güvencem,kulübün başında Sivasspor’a asla ve asla ihanet etmeyecek Mecnun Otyakmaz gibi bir insanın olması. “ Maç satan namusunu satar” diyecek kadar kendinden emin olan bir insan nasıl bu işlerin içinde olabilir ki?
Onun için PFDK’nın Sivasspor ve yöneticileriyle verdiği bu karar beni hiç şaşırtmadı,aksine beklediğim bir karardı. Ama bakıyorum dünden bu yana bir çok yorumcu ve futbol adamı,alınan bu karardan memnun değil. Peki bildikleri bir şey mi var? Hayır! Örneğin Erman Toroğlu ve Ahmet Çakar gibi yorumcular,Sivasspor’u ve onun başkanı Mecnun Otyakmaz’ı hiç tanımaz.Hani bir hikaye vardır “ İki kör köfte yiyormuş,birisi diğerine “ Hoop ne oluyor köfteleri ikişer ikişer yiyorsun”deyince diğeri “ Bunu nerden çıkardın,sen kör değimlisin” demiş, o da “ Kendimden biliyorum” cevabını vermiş.
Sivasspor ve başkanı çıkıyor “ Hukuk dışı hiçbir şey yapılmamıştır,maç satan namusunu satar” diyor ve
nitekim o çok konuşulan tapeler de suç unsuruna rastlanmadığı için ceza verilmiyor,sonra adamlar çıkıp “ Bu nasıl iş? Türkiye’de futbol bitti” gibi yorumlar yapıyor.
Varsa bildiğiniz bir şey koyun ortaya olsun bitsin! Eğer yoksada sesinizi kesin!
VAHŞETE NE CEZA GELECEK?
Pazar akşamı Trabzon’da oynanan ve 3-1 Fenerbahçe’nin galibiyetiyle biten maçta futboldan ziyade yaşanan olaylar konuşuldu,halada konuşuluyor.
3 Temmuzdan sonra sütten çıkmış ak kaşık edasındaki Trabzonspor’un ak mı,kara mı olduğu bu maçta çok açıkça görüldü.Şimdi çok merak ediyorum,Avni Aker’de yaşanan bu vahşete PFDK nasıl bir ceza verecek?
Hürdoğan