KAYSERİSPOR BAŞKANI LORANTI SUÇLADI
Kayserispor Kulübü Başkanı Recep Mamur, Sivasspor Teknik Direktörü Werner Lorant'ın maçta yaptığı hareketin Beşiktaş'ın eski futbolcusu Pascal Nouma'nın Fenerbahçe maçında yaptığı hareketle aynı olduğunu savundu.
Werner Lorant ile Sivasspor'un İsrailli futbolcusu Balili'nin çirkin hareketlerle maçı gerdiğini ileri süren Mamur, "Maç için her şey güzeldi. Atmosfer güzeldi, seyirci güzeldi. Maç çok iyi başladı. Fakat nedendir bilinmez. Werner Lorant ile Balili çirkin hareketlerle maçı gerdi. Hakemlerin buna göz yummasıyla da maçta tansiyon yükseldi. Ben şuna şükrediyorum ki, olaylar büyümedi. Geçmişte iki takım arasında yaşanan olaylar tekrarlanmadı. Biz en çok buna sevindik. Maçın olaylar büyümeden bitmesi bizi mutlu etti" dedi.
Sivasspor Kulübü Başkanı Mecnun Odyakmaz'ın, Ertuğrul Sağlam ve Süleyman Hurma'nın maçta küfrettikleri yönündeki sözlerine hiçbir anlam veremediğini kaydeden Başkan Mamur, "Hocamıza dil uzattılar. Türkiye'de 70 milyon insan yaşıyor. Ben bu kadar insan içinde teknik direktörümüz Ertuğrul Sağlam'ın küfürde bulunacağına inanmıyorum. Bunlar asılsız dayatmalardan ibarettir" diye konuştu.
Sivasspor Teknik Direktörü Werner Lorant'ın bugün gazetelerde de fotoğrafı çıkan hareketini çok yanlış bulduklarını da söyleyen Başkan Mamur, "Bence Werner Lorant'ın bu maçta yaptığı hareket, Beşiktaş'ın eski futbolcusu Pascal Nouma'nın Fenerbahçe maçında yaptığı hareketten hiçbir farkı yoktur. Beşiktaş Kulübü'nü tebrik ediyorum ki, bu hareketten sonra Nouma'nın biletini kesmişti. Lorant yaptığı bu hareketle hem Sivasspor'a, hem de Türk futboluna zarar verir diye düşünüyorum" dedi.
"YANLIŞ YÖNETİMDEN DOLAYI CEZALANDIRILAN BİR HAKEM"
Maçın hakemi Kuddusi Müftüoğlu'nun yönetimini de değerlendiren Mamur, "Maçı yöneten hakemle ilgili konuşmayacağımı söylemiştim. Fakat bu maçı yöneten hakem 7-8 maç kendisine görev verilmeyen bir hakem. Gaziantepspor ile Ankaraspor arasında oynanan karşılaşma sonrasında yanlış yönetiminden dolayı cezalandırılan hakem. Bu hakem Gaziantepspor-Ankaraspor maçını katletmişti. Şimdi ise bizim maçı katletti. Giden puanlarımıza yazık oldu. Bu hakemin maça iyi konsantre olması lazımdı. Yan hakemlere sözüm yok; ama orta hakem maçı katletti. Maçtan sonra hakemin kendisiyle de görüştüm. Merkez Hakem Kurulu'na sesimizi duyuracağız" diye konuştu.
Kayserispor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam ise, olaylara fazla girmek istemediğini, her şeyin ortada olduğunu söyleyerek, "Olayları herkes gördü. Bugün gazetelerde Lorant'ın çıkan fotoğrafı da her şeyi anlatıyor. Dille fazla bir şey söylemeye gerek yok. Her şey ortada. Ben galeyana gelmeyen futbolcularıma, taraftarıma teşekkür ediyorum. Kayserispor takımı ve taraftarı gösterdiği centilmen hareketlerle bütün Türkiye'ye örnektir" dedi.
Kayserispor Genel Menajeri Süleyman Hurma da, dünkü maçta Werner Lorant'ın adeta kendileriyle alay ettiğini öne sürerek, "Çok abartılı olayların geçtiği maç olmadı. Fakat bu maçta iki kişi, oyunu germek için elinden geleni yaptı. Provokatörlük görevinde bulundu. Bizim sevindiğimiz maçta çok ciddi olayların yaşanmaması. Eğer bu tutuma, taraftarımız aynı şekilde cevap verecek olsaydı çok kötü olaylar yaşanırdı. Futbolda yenmek, yenilmek, sevinmek ve üzülmek de var. Neden böyle bir tutuma giriştiler, anlayamadım. Futbolcu, hoca hırslı olur; ama hırsın dozunu kontrol etmek gerek. Hele hele Sivasspor kulüp başkanının benim ve hocamızın küfrettiği yönündeki sözleri bizi çok üzdü. Hatta bizi utandırdı. Bazı şeşleri söylemek istemiyorum; ama Lorant maçtaki hareketleri ve tavırlarıyla bizle alay etti. Şunu samimi söylüyorum ki, bunun sıkıntısını Sivasspor'un kendisi çekecektir" diye konu
|