SİVASSPOR SİVASLIYIM DEDİRTTİ
Sivasspor Genel Menajeri Bülent Uygun, takımın süper ligdeki geçen bir yılını değerlendirerek, yeni sezon için hedefleri açıkladı.
Sivasspor’un İkinci Lig A Kategorisindeki son yılından itibaren şehirde çok büyük değişimlere neden olduğunu ifade eden Genel Menajer Uygun, “Üç seneden beri Sivasspor birçok Sivaslıya, ‘Sivaslıyım, Sivassporluyum’ dedirtti. Önceden herkes ilçesini veya ilçesindeki takımı söylüyordu” dedi.
Bu yıl çetin geçecek ligde en üst sıralara tırmanmak için ellerinden geleni yapacaklarını söyleyen Genel Menajer Uygun, Sivasspor’un üç yıldır birçok şeyi değiştirdiğini söyleyerek, “Ne olursa olsun Sivas artık şunu gerçekleştirdi.
Üç seneden beri Sivasspor birçok Sivaslıya, “Sivaslıyım, Sivassporluyum” dedirtti. Önceden herkes ilçesini veya ilçesindeki takımı söylüyordu. Bir kere Sivasspor bunu kazandırdı insanlara. Sivasspor artık insanlara “Sivaslıyım” deme güzelliğini kazandırdı. Bu bir kere kaçınılmaz bir gerçektir. Onun dışında insanların Sivas’a gelirken ki görüş açısı değişti. Dolayısıyla Sivasspor her geçen gün büyüyor, şehirde büyüyor ve güzelleşiyor. Bu çerçevede hep beraber mutlu olduğumuza inanıyorum. Buna da herkesin artık bir şekilde destek olması lazım” dedi.
LİG ZOR GEÇECEK
Bu yıl Süper Ligin daha zor geçeceğini ifade eden Sivasspor Genel Menajeri Bülent Uygun, zorluğa rağmen başarı için çalışacaklarını söyledi.
Genel Menajer Uygun, geçtiğimiz yıl süper lige yükselen Sivasspor ile birlikte Kayseri Erciyesspor ve Vestel Manisaspor’un süper lig tarihinde bir ilki gerçekleştirdiği ifade ederek, ilk defa çıkan üç takımın kümede kaldığını söyledi.
Üç takımında üst sıraları zorladığını ve başarılı olduğunu dile getiren Uygun, bu sene çıkan takımları da şöyle değerlendirdi: “Bursaspor yine köklü bir kulüp. Bu seneki transferlerde yine en flaş takım yine Bursaspor. 12-13 tane Türkiye’de kaliteli anlamında gördüğümüz herkesin almak istediği adamları aldı. Antalyaspor yabancı sporcularıyla çok güçlendi, Türkiye’den de birçok transfer yaptı. Bunların arasında bir tek Sakaryaspor belli ölçülerde sessizliğini koruyor. Diğer takımlara baktığımızda Antepspor geçen seneki takımının birçoğunu değiştirdi, Ankaraspor takviyeler yaptı, Ankaragücü de öyle, Gençlerbirliği kadrosuna çok kaliteli iki tane oyuncu kattı. Yani bu seneki ligin geçen seneki ligden daha da zor, daha da çetin geçeceği ortada. Hakikaten onlar maddi yönden güçlü olunca insan istediği transferi de yapabiliyor. Tabiî ki bunlar aldıkları destekle ilgili, taraftarından olsun, şehrin önde gelenlerinden olsun onlardan aldıkları destekle bu işleri yapıyorlar” dedi.
LİGE İYİ BİR BAŞLANGIÇ YAPACAĞIZ
Takımın Bolu Gerede kampının ardından Avusturya kampıyla tüm eksiklerini gidereceğini de ifade eden Genel Menajer Bülent Uygun, “Orada üç takımla hazırlık maçı yapacağız. Dolayısıyla orada son durumumuzu görmüş olacağız. En son durumumuzu da geleneksel olarak düzenlediğimiz Cumhuriyet Kupası’nda göreceğiz. Durum değerlendirmesi yaptıktan sonra Gençlerbirliği maçıyla lige özellikle seyircimizin coşkulu desteği ile birlikte maçı kazanarak iyi bir başlangıç yapacağımızı düşünüyorum” dedi.
POTANSİYEL TARAFTAR OLUŞTURACAĞIZ
Kulüp Başkanı Mecnun Otyakmaz’ın bu yıl farklı bir düşüncesi olduğunu ve bu düşünce çerçevesinde Sivasspor’un potansiyel taraftarının oluşacağını da sözlerine ekleyen Genel Menajer Bülent Uygun, “İçeride oynayacağımız 14 tane maç var, üç büyükler haricinde. Bu maçlara her okuldan 300-500 tane öğrenci getirmek istiyoruz. Sebebi de ileride Sivasspor’un potansiyel taraftar topluluğunu oluşturmak. Hem gençlerimize örnek olmak hem de onları sevindirmek anlamında bir düşüncemiz var” dedi.
SİVAS’A VE SİVASSPOR’A SAHİP ÇIKIN
Yönetim kurulunun gece gündüz demeden Sivasspor’a hizmet etmeye çalıştığını da dile getiren Genel Menajer Bülent Uygun, Sivaslılardan da takıma ve şehre sahip çıkmalarını istedi.
Genel Menajer Uygun şöyle devam etti: “Sivas halkından istediğimiz öncelikle kendilerine, sonra takımlarına ve Sivas’a sahip çıkmalarıdır. Ben ne anlatırsam anlatayım, stadyum onların yiğitliklerini, mertliklerini gösterme yeridir. Ben her maçta takımına sahip çıkan, başarıyı alkışlayan bir taraftar topluluğu istiyorum. Bizi yalnız bırakmasınlar, geçen yıldan daha büyük destek versinler. Kombineleri alarak takımımıza maddi destek sağlasınlar. Çünkü onlardan gelecek maddi destek çok büyük olmasa da takımımız için çok önemli. Çünkü seneye 40’ıncı yılımızda çok büyük güzellikler yaşamak istiyoruz” dedi.
Yeniülke
|