Haremlik Selamlık trübün istemiyoruz.
--------------------------------------------------------------------------------
Sivas 4 Eylül Stadımıza 30-35 yıl önce bayanlar toplu olarak Sivasspor maçını izlemeye giderdik.Çaylarımız termosta,pastalar.börekler ile coşku dolu maçlarıımızı huzur içinde izlerdik.Tezahuratlar yapmaktan seslerimiz kısılarak evlerimize coşku ile yine dönerdik.Üstelik Sivasspor ile ilgili bilgilerimiz erkeklerden daha çok olurdu ve hatta bir futbolcumuz hasta olsa toplu olarak onu ziyarete giderdik.Ben o günleri çok ama çok özlüyorum.Maç bitiminde bayanların ve erkeklerin çoğunun sadece kırmızı beyaz giysi giydikleri için İstasyon caddesi adeta kırmızı beyaz bir gül bahçesi gibi olurdu.O yıllarda asla ve asla maç esnasında olumsuz bir söz ve çirkin tezahurat görmedik.Ben bu nedenle o kuşaktaki erkek taraftarlarımızı herzaman takdir ederim.Ne yazıkki eski 30-35 yıl öncesi gibi şimdiki taraftarlarımızın tutum ve davranışları aynı olmadığı içinde bayan taraftarlar eskisi gibi rahatlıkla Sivasspor maçına gidemez olduılar.Oysa sayın yiğidolarımız biraz daha sabırlı olup,seviyeli tezahurat yaparlarsa sanırım eski o doyumsuz güzellikleri yaşayabilir,yine Sivasspor maçlarına bayan taraftarlarımız akın akın gidebilirler.İşte o zaman bayan ve erkek taraftarlarımız tek bir yumruk olur Sivasspora olan desteğimizi sürdürür,başarılı sonuçları yine hep birlikte coşkuyla paylaşabiliriz.
Son günlerde bayan taraftarları 4 Eylül Stadına getirtebilmek için bazı Sivasspor yöneticilerimizin bayanlara ayrı,erkeklere ayrı trübün olanağı verme gibi bir düşüncelerinin olduğunu görmekteyiz.Ben bu düşünceyi kesinlikle bir eski fanatik Sivasspor taraftarı olarak uygun görmem asla mümkün değildir.Sivas için böyle bir durum gerçektende üzücü hemde Sivas'ımızın zaten birileri tarafından azalan imajına daha çok zarar verir diye düşünüyorum.
Cumhuriyet,kültür ve Sanat Şehri, Sivas'ımızın üstelik adı ile gurur duyduğumuz 4 Eylül Stadına haremlik selamlık bir trübün oluşmasının düşünülmesi beni son derece hem şaşırtmış ve hemde üzmüştür.Sivas ve Sivaslı 30-35 yıl öncesini yakalamak şurda dursun demekki tam tersine 30-35 yıl geriyemi gidiyor buna inanmak zor ve üzücü doğrusu.Sanmıyorumki hiçbir aile hanımı bir yerde kendisi bir yerde maçı ayrı ayrı izlemek istesin.Şahsen ben eşimle maçta birlikte o coşkuyu yaşamak isterim tabiki .Herkesinde böyle düşüneceğini sanıyorum.Haremlik selamlık trübün çözüm olamaz.Ben bu nedenle saygıdeğer Sivasspor Yöneticilerimize bu konu ile ilgili düşüncelerinin tekrar gözden geçirilmesini hatta haremlik selamlık trübün yerine taraftarın eğitilmesi yada maçta taşkınlık yapan taraftarlara caydırıcı uyarı cezaların verilmesi için farklı çözüm arayışı düşünmelerini öneriyorum.
Aksi halde bayanlara ayrı,erkeklere ayrı trübün olması hiçbirşeyi çözümlemez ,üstelikte Sivas'ımızın imajı için hiçte hoş birşey olmaz diye düşünüyorum ve saygılarımı sunuyorum.
Konu Sabiha Serin tarafından (15.11.2006 Saat 01:20 ) değiştirilmiştir..
|