MARATON KEYFİ
ŞANSAL BÜYÜKA: Hocam ofsayt nedeniyle iptal edilen Sivas golü var..
ERMAN TOROĞLU : Bu nasıl ofsayt abi? Yardımcı hakem nerde? Yardımcının yeri doğru. Beyazlı oyuncunun arkasında üç oyuncu var. Vay yardımcı hakem vay. Buz gibi gol gitmiş. Çok net gol. Tartışılacak bir pozisyon bile değil.
ŞANSAL BÜYÜKA: Hocam Servet ve Hakkı çok iyi oynadı.
ERMAN TOROĞLU : İkisi de tecrübeli adam. Orta sahadan da doğru yardım gelince iyi gözüküyorlar. Sivasspor İstanbul’da Beşiktaş karşısında 9-10 pozisyona girdi. Galatasaray maçı ne olacak merak ediyorum. Onun dışında Sivas’ın bir şansı var. Bülent Sivas’ın dalağını ciğerini biliyor. Bu tesadüf değildir. Her şeyi biliyorlar. Sistem değişiyor falan bazı oyuncular oynamayınca sıkıntı yaşayabilir. Oyuncunun da yöneticinin de kafası karışıyor. Sivas’ta bir istikrar var. Servet zaten kötü oyuncu değil. Milli takımda oynarken attılar birilerinin önünde. Enteresan bir olay bu. Burada inanılmaz oynuyor.
ŞANSAL BÜYÜKA: Bugün Musa Büyük’ü seyrediyorum. Kısa kollu forma. Uzun kollu atlet mi ne var. Ya o kadar çirkin oluyor ki hocam.
ERMAN TOROĞLU : Sahaya çıkarken bunu teknik adam yada menajerin ikaz etmesi lazım. Sivasspor ne renk forma giydi? Beyaz. Bir el kalksa yukarıya nasıl ayırt edeceksin?.
ŞANSAL BÜYÜKA: Trabzonspor tehlike bölgesinin iki sıra üstünde. Ben şöyle bir tablo çizdim, Fatih’in yeri dolmadı. Marcelinho alınırken kimse bir şey demedi ama performansının altında kaldı. Yattara’dan faydalanamıyorsun. Szymkowiak sakatlandı gitti..
ERMAN TOROĞLU : Hocam şimdi bak, sen buranın amirisin. İçeride çok faydalı bir çalışanın var. Birisi geliyor almaya kalkıyor. Üç kuruş beş kuruşa almak istiyorlar. Sende adamdan çekiyorsun. Sabah geliyor 11’de 12’de. Kavga çıkartıyor. Sonunda diyorsun ki Allah kahretsin diyorsun, istediklerinde veriyorsun.
ŞANSAL BÜYÜKA: Hocam şimdi şu var, dediğin gibi iyi biriyse çalıştırmam. Ama satacaksın dersen allar pullar satarım.
ERMAN TOROĞLU : Hocam çok topçuyu böyle alırlar. Adam orada huzursuzsa burada da huzursuzdur. Bir gün gençlerbirliği bir topçu verdi birine, İlhan ağabey iyi iteledin dedim. Allah aşkına sus dedi.
ŞANSAL BÜYÜKA: Wooter ile Musampa 1996’da Ajax’la Şampiyonlar Ligi Finali oynamış.
ERMAN TOROĞLU : 10 sene hocam. 2007 11 sene. Ben olsam aç futbolcu alırım hocam. Hocam Geremi’yi aldı Gençlerbirliği sattı Real Madrid’e. Tamam adam iyi oyuncudur ama neler yapmış. Ona bakmak lazım. Oynayacağın yer belli. Tamam Trabzon sevimli şehir. Ama ben bir hafta vakit geçiremem hocam. Adam nereden geliyor, şimdi nerede? Ben vakit geçiremem diyorum o nasıl geçirsin? Bir düşündüğün zaman oraya uyacak adam lazım. Trabzonspor'da motivasyon iyi olursa Fenerbahçe’yi yenebilir. Şuradaki takımların hepsi hepsini yenebilir. Sivas geldi Beşiktaş’ı dut gibi silkeledi. Sakarya Fener’i yendi.
TARTIŞMALI POZİSYONLAR :
ŞANSAL BÜYÜKA: Hocam maçta çok ilginç bir gol var. Bir de verilmeyen gol var. Sivas’ın golü hocam.
ERMAN TOROĞLU : Hocam orta sahada kafaya çıkıyorlar. Burada 5 tane futbolcu var. Balili’nin önünde bir arkasında bir futbolcu olacak. Burada üç kişinin olması beni hiç ilgilendirmiyor. Balili hareketleniyor. Tehlike oradan başlayacak. 4 tane Trabzonlu var. Tehlikenin başladığı yer kaleye 40 metre. Sen daha bunu çözemiyorsan Turkcell Süper Lig’de oynama. Bunların hiç birisi savunma oyuncusu değil. Bunlardan çok iyi koruma olur. Refakatçi bunlar. Sen böyle gol yediğin zaman bir şey yapamazsın. Bunların alayı sahte oynuyor. Alayı… Balili vurdu. Trabzonlu oyuncu arkasında. Balili devam ediyor, Trabzonlu oyuncu yıkılıyor. Burada bir top var ortada. İki oyuncu mücadele ediyor. Kaleciyi çıkart oraya oyuncu koy. Ayakla oynayan birini. Oyuncu olsa bu gol. Fakat kaleci elle oynuyor. Kaleci topu tam tuttuğunda kaleci topa vuramıyor. Burada kaleci topa hakim. Topu tutmuş. Kaleci “ah elim” deseydi ne olurdu? Faul verecekti. Bence kaleci topa hakim olmuş. Çok tuhaf bir pozisyon. Zor pozisyon ama kaleci topu iki eliyle tutuyor.
ŞANSAL BÜYÜKA: Hocam ofsayt nedeniyle iptal edilen Sivas golü var..
ERMAN TOROĞLU : Bu nasıl ofsayt abi? Yardımcı hakem nerde? Yardımcının yeri doğru. Beyazlı oyuncunun arkasında üç oyuncu var. Vay yardımcı hakem vay. Buz gibi gol gitmiş. Çok net gol. Tartışılacak bir pozisyon bile değil.
|