BAKAN ŞAHİN; SPOR MAHKEMESİNİN KURULMASINDAN YANAYIM
Spordan sorumlu Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, sporun üstünde ‘gölgeler’in olmaması gerektiğini belirterek,
‘’Tabi genelde spora halkın ilgisi azalır. Yönetimlere olan itimatı sarsılır. O bakımdan herkes dikkatli davranmak zorundadır’’ dedi.
Doğanşar ilçesinde düzenlenen 42. Geleneksel Ahmet Ayık Karakucak Güreş ve Bal Festivali’ne katılan Şahin, Sivas Valisi Hasan Canpolat ile öteki yetkililer tarafından karşılandı. Stadyumda yaptığı konuşmada, ilçeye spor salonu yapılması için söz veren Şahin, Ahmet Ayık’ın Türk güreşine, Türk sporuna hizmeti bırakmadığını belirterek, ‘’Türk sporuna değil dünya sporuna da hizmet ediyor’’ dedi.
Ahmet Ayık da festivale ilk defa üst düzey bir hükümet yetkilisinin katıldığını belirterek, Bakan Şahin’e plaket verdi.
FUTBOLDA ŞİKE İDDİALARI
Güreşleri izleyen ve güreşçi çocuklarla hatıra fotoğraf çektiren Bakan Şahin, 40 kiloda dereceye giren küçük güreşçilere madalyalarını ve para ödülünü verdi.
Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Şahin, basın mensuplarının futbolda şike iddialarına yönelik soruları üzerine şunları söyledi: “Kararı biliyorsunuz ben vermem. Bunun kararını federasyon, federasyonun içerisindeki ilgili kuruluşlar verir. Eğer öyle bir şikeye ulaşılırsa değerlendirme yapacak olan federasyondur. Benim önceden böyle bir beyanda bulunmam yanlış yorumlara yol açar. O bakımdan her iddiayı ele alıp değerlendirerek tarafları dinlemek, delilleri toplamak, ondan sonra da karar vermek gerekir. Türk sporu şikeyi de kabul etmez. Sporun üstünde gölgeler olmamalı. Tabi genelde spora halkın ilgisi azalır. Yönetimlere olan itimatı sarsılır. O bakımdan herkes dikkatli davranmak zorundadır. O yüzden Atatürk’ün şu sözünü hiçbir zaman unutmayacağız; ‘Ben sporcunun zeki, çevik ama illa ahlaklısını severim’. Şimdi ahlaklı sporcuya, ahlaklı yöneticiye her zamankinden daha çok ihtiyacımız var. Her sporcu, her yönetici daha dikkatli olmak zorunda. Etik kurallara her zamankinden daha çok riayet etmek, bu doğrultuda davranmak zorundadır. Böyle bir süreçten geçiyoruz.
Sadece Türkiye’de değil dünyada da sporla ilgili, futbolla ilgili şike iddialarının en çok konuşulan konular arasında yer alıyor, İtalya’da bu konuyla ilgili operasyon yapıldı”
SPOR MAHKEMELERİ
Bakan Şahin, spor mahkemelerine ilişkin soruyu cevaplandırırken de şöyle konuştu: “Uluslararası federasyonlar da UEFA da FİFA da istiyor, tavsiye ediyor. Ben de doğrusu Türkiye’nin de spor mahkemelerine ihtiyacı olduğunu düşünenlerdenim. Tabi benim bunu düşünmem kafi değil. Mutlaka bunun Bakanlar Kurulunda gündeme gelmesi, orada da bir konsensüs sağlanması gerekiyor. Özellikle Adalet Bakanlığı ile görüşmemiz gerekiyor. Eğer bu konuda düşünce birliği sağlarsak çok güzel şeylerde böyle bir tasarıyı meclise sevk edebiliriz.’’
Hürdoğan
|