TAKSİM`DE SİVAS TANITIMI
12-17 Haziran tarihleri arasında İstanbul’da “Sivas Tanıtım Haftası” düzenlenecek. Taksim Metro’daki tanıtımda Sivas ile ilgili stantlar açılacak
İstanbul`da, 12-17 Haziran tarihleri arasında ``Sivas Tanıtım Haftası`` adlı etkinlik düzenleneceği bildirildi.
Sivas Valisi Veysel Dalmaz, İstanbul Taksim Metrosunda gerçekleştirilecek etkinliklerle ilgili Belediye Başkanı Sami Aydın ve Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkan Vekili Musa Emmioğlu ile Valilikte basın toplantısı düzenledi.
Tanıtımın çok önemli olduğunu vurgulayan Vali Dalmaz, son dönemlerde yapılan etkinliklerle Sivas`ın ülke çapında tanıtıldığını belirtti.
Sivas Belediyesinin organizesinde Valilik, TSO ve bazı sponsorların destekleri ile 12-17 Haziran tarihlerinde, İstanbul`da Sivas Tanıtım Haftası adı altında etkinlik düzenleneceğini bildiren Dalmaz, bu etkinliğin Sivas`ın tanıtımına fayda sağlayacağına inandığını söyledi.
Etkinlikte Sivas Belediyesi`nin, TSO`nun, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünün ve bazı firmaların yöre ile ilgili stantlar açacaklarını bildiren Dalmaz, etkinlik kapsamında Sivaslı yazar ve şairlerin, spor adamlarının katılımıyla gerçekleştirilecek söyleşilere ve imza günlerine yer verileceğini kaydetti.
Hazırlıkların sürdüğünü ifade eden Dalmaz, ``Sivas`ın tanıtımı için gayret ediyoruz. Umuyorum İstanbul`daki bu tanıtım, Sivas için çok faydalı olur`` dedi.
-``SİVAS`IN EN ÖNEMLİ EKSİKLİĞİ TANITIM``-
Belediye Başkanı Sami Aydın ise Sivas`ın en önemli eksikliğinin tanıtım olduğunu belirterek, ``Yaptığımız etkinliklerle bu eksikliği en aza indirmeye çalışıyoruz. Sivas`ın tanıtımı noktasında mümkün olduğu kadar çok program organize etmeliyiz`` diye konuştu.
İstanbul`un Türkiye`nin en büyük kenti olduğunu ve kentte çok sayıda Sivaslı yaşadığını belirten Aydın, İstanbul`da böyle bir tanıtım etkinliğinin Sivas`ın imajı açısından çok faydalı olacağını söyledi.
Program akışı hakkında bilgi veren Aydın, ``6 gün süreyle İstanbul`da bir Sivas rüzgarı estirmeyi arzu ediyoruz. Valilik, Belediye, Ticaret ve Sanayi Odası ve sivil toplum kuruluşlarıyla birlikte Sivas`ı en iyi şekilde tanıtacağız`` dedi.
TSO Başkan Vekili Musa Emmioğlu ise bu etkinlikte kentin kültürel ve turistik değerlerinin yanı sıra sanayi ürünlerinin de tanıtılacağını bildirdi.
Bu arada, Fenerbahçe`den Almanya`nın Köln takımına transfer olan tecrübeli futbolcu Ümit Özat, Beşiktaşlı İbrahim Toraman ve Galatasaraylı Hasan Kabze ile spor camiasının ünlü isimlerinin de etkinlik kapsamında düzenlenecek söyleşilere katılmasının beklendiği kaydedildi.
kaynak HAKİKAT GAZETESİ
|