Şu anda kaç milyon futbolsever Sivasspor`a ve onun taraftarı Yiğidolara gıpta ediyor hiç düşündünüz mü?
Hangi televizyon kanalının spor proğramına, hangi gazetenin spor sayfasına baksanız Sivasspor`dan övgüyle söz eldiğini göreceksiniz. Pazar ve pazartesi akşamları kanallardaki spor proğramlarında Sivasspor`la ilgili yapılan yorumlara yetişmekte güçlük çektim! Demekki, basında yer almak için büyük takım olmakla birlikte başarılıda olmak lazımmış, ben son bir kaç gündür bunu gördüm, bunu öğrendim! Ulusal basında bu kadar çok bahsedilen Sivasspor`a ne yazıkki Sivaslıların hala gereken desteği vermediğinide üzülerek görüyorum. Son oynadığımız Gençlerbirliği maçı sonrasında TRT`nin ünlü spikeri Hüseyin Başaran`ın söylediği sözler Sivaslıyım diyenlerin başını öne eğdirecek cinstendi. Hüseyin Başaran taraftar için şunları söyledi:
Ben bu Sivaslılara bir anlam veremedim. Takımları zirvede ve 15 bin kişilik stadın neredeyse yarısı boş. Oysa bu stadın hınca hınç dolması ve bir o kadarda dışarıda kalması gerekirdi. Kimse soğuk havayı bahene etmesin, bunun mazereti olamaz! Evet, sayın Başarının bu söylediklerini kaç defa yazdığımı hatırlamıyorum bile! Gerçektende böyle bir takımın maçına gelmemenin mazereti olamaz, olmamalıda.. Şaka değil, bu Sivasspor süper ligin zirvesinde.Yukarıdada ifade ettiğim gibi kimbilir kaç milyon insan şu anda tuttuğu takımın Sivasspor`un yerinde olmasını istiyor acaba?
Tamam! güzel, hepimiz Sivasspor`la gurur duyuyoruz,ama bu gurur duyma sadece evde,iş yerinde, kahvede söylemekle olmaz. Başka bir şey yapmıyorsunuz,hiç olmazsa 15 günde bir 5 YTL verip maçlarına gelin! Tabi bu arada her şeyiyle Sivasspor`u destekleyenlere lafın yok, onlarda olmasa zaten başarımızdan çok, maçlara ilgisizlik konu olurdu herhalde.
Ben hep söylerim "Bizim taraftarımız Türk borsası gibidir" diye en küçük şeyden etkileniyor. Kışın hava soğuk olur gelmez, yazın sıcak olur gelmez,bahar ayında yağmur vardır gelmez!..
Ne zaman maçlara gelip o stadı hınca hınç dolduracaklar çok merak ediyorum.
Abdullah Yiğit/HÜRDOĞAN