Ana Sayfa  |  Site Haritası  |  Forum  |  Chat
‹ Anasayfaya geri dön  |  Sivaslilar.net  |  Sivastuning.com
Sivasspor

Hoşgeldiniz
Zurück   SivasSpor.com - Yiğidoların Özgür Sesi > Diğer Sporlar > Diğer Sporlar

Diğer Sporlar Diger Sporlar

Seçenekler Arama Stil

Elazığ'da Doğdu Sivasspor'lu Oldu
Alt 09.09.2008, 13:09   #1
yigidomustafa58
Usta Yiğido

yigidomustafa58 - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

715 Mesajına 1.156 Kez Teşekkür Edildi.
Tecrübe Puanı: 1166 yigidomustafa58 COK SEVILEN BIR KISIyigidomustafa58 COK SEVILEN BIR KISIyigidomustafa58 COK SEVILEN BIR KISIyigidomustafa58 COK SEVILEN BIR KISI
Pfeil Elazığ'da Doğdu Sivasspor'lu Oldu

Elazığ’da doğdu Sivassporlu oldu!

Dünya şampiyonasında Türkiye’yi temsil eden Sivassporlu Gülşen Degener’in çok ilginç hayat hikayesi

Sivas’ta yapılan ve geçtiğimiz Pazar günü sona eren “Bayanlar 3 bant Dünya Bilardo Şampiyonası”nda 3. olarak ülkemizi başarıyla temsil eden Gülşen Degener, ilginç spor hayatını, yaşadığı talihsizlikleri, yarı final maçında ki duygularını, Sivas halkının kendisine bakış açısını ve gün boyunca Sivas’ta yaşadıklarını spor Müdürümüz Abdullah Yiğit’e anlattı.

ÖĞRETMENLİĞİ BİLARDOYA TERCİH ETMİŞ
Sivasspor’un Dünya 3.sü bilardocusu Gülşen Degener ıstakayı eline 1992 yılında almış. Bursa Uludağ Üniversitsi İngilizce bölümünü bitiren ve 4 yıl İstanbul’da 3 yılda Berlin’de öğretmenlik yapan Gülşen, daha sonra ikisinin bir arada yürüyemeyeceğini görünce tercihini bilardodan yana kullanmış. 1995 yılında İstanbul’dan Almanya’ya göç eden Gülşen son derece hareketli ve hayatına yön veren olaylar yaşamaya başlamış. İşte Gülşen’in kendi ağzından Almanya macerası.. “Berlin’e gittim, işim yok, arkadaş yok, Almancam yok derken tam üç yıl elime ıstaka almadım. Bu arada çocuğum oldu,onunla ilgilendim. Daha sonra Hollanda’dan bir telefon geldi ve bana “ Bayanlar turnuvası var katılırmısın?” teklifi yapıldı. Çok şaşırdım! Ben bilardoyu bıraktığımı söyledim, ama ısrar ettiler, ben de gittim. Hollanda’daki turnuvaya giderken arkadaşımın ıstakasını ödünç alıp gittim. Hollanda’da 10 yıldır yenilmeyen ve burada da yarışan rakibimi yendim. Tabi herkes çok şaşırdı,çünkü 3 yıl elime ıstaka almadım. Sonra bir Hollanda kulübünden teklif geldi. Almanya’da öğretmenlik yapıp, her hafta Hollanda’ya uçmak zor olmaya başladı.Öğretmenliği bıraktım. Hollanda’da Türk sponsorların desteğiyle “Dostluk” adını verdiğimiz bir takım kurduk. Kısa sürede bu takım Avrupa’nın en güçlü bayan takımı oldu. Hollanda liginde erkeklere karşı üst üste iki yıl şampiyon olduk.

KISKANÇLIK TAKIMI DAĞITTI
Türk sponsorların ve basının doğal olarak bana ilgi göstermesi, takımdaki diğer oyuncuların kıskançlık yaşamasına neden oldu. Böylesine güçlü bir takım sırf kıskançlık yüzünden dağıldı.Arkasından bu defa bay-bayan karışık bir takım kurduk, 1.lige yükseldik ve bu da aynı nedenlerden dolayı fazla gitmedi.”

FUTBOL OYNARKEN AYAĞIM KIRILDI
İki kez Dünya bir de Avrupa 3.lüğü bulunan Gülşen Degener, 2007 yılında Lüksemburk’ta düzenlenen Bayanlar Avrupa Bilardo Şampiyonasına katılacak olmanın heyecanını yaşarken,büyük bir talihsizlik yaşıyor. Avrupa şampiyonasına bir hafta kala futbol oynarken ayağı kırılıyor ve çok iyi hazırlandığı bu önemli organizeye gidemiyor.

SİVAS’IN İLGİSİ VAR, SİVASSPOR’UN YOK
Dünya 3.sü Bilardocumuz Gülşen Degener, şampiyona boyuca Sivaslı’ların kendisine gösterdi ilgiden çok memnun olduğunu belirterek, “Öyle ki bazen tıpkı bir futbol maçındaki gibi tezahürat bile yaptılar,bu nedenle de Federasyon görevlileri ikaz etmek zorunda kaldı. Bu sevgi bana ayrı bir moral oldu,bütün Sivaslılara teşekkür ediyorum. Özellikle çok iyi bir Valiniz var, hemen her gün spor salonuna gelip,bizlerin yanında olduğunu gösterdi. Ama bir şey dikkatimi çekti,müsabakaları izlemeye gelenlerin yüzde 95’i beklide daha fazlası erkekti, bayanlar çok azdı,oysa ben onları da temsil ediyorum” dedi.

SİVASSPORLU BİRİYLE TANIŞMAK İSTERDİM
Sivasspor adına Milli takıma giden ve yarışan Gülşen Degener sözlerine Sivasspor’a sitem ederek ve başarı dileyerek nokta kodu. “Sivas’a geldiğimde temsil ettiğim takımın yöneticisi ve futbolcularıyla tanışmak, onlara kendimi takdim etmeyi çok isterdim. Antrenmanlarda Sivasspor forması giyiyorum, gittiğim yerde bana “Sivassporlu” diyorlar, ama maalesef ne bir yöneticiyle tanıştım, ne de bir futbolcusuyla. Her şeye rağmen Sivasspor’un sporcusu olmaktan gurur duyuyorum ve bu sezonda ligde başarılar diliyorum”...

Hürdoğan Gazetesi

Bak gülüm senin toprağında bu çiçek yetişmez,benim toprağımda da sen solup gidersin

yigidomustafa58
Mustafa SALTIK
yigidomustafa58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Yukarıdaki Mesaj için 3 Kullanıcı yigidomustafa58'a Teşekkür Ediyor...
--->: Elazığ'da Doğdu Sivasspor'lu Oldu
Alt 09.09.2008, 13:43   #2
MustafaParlak
YASAKLI ÜYE

492 Mesajına 952 Kez Teşekkür Edildi.
Tecrübe Puanı: 0 MustafaParlak kann auf vieles stolz seinMustafaParlak kann auf vieles stolz seinMustafaParlak kann auf vieles stolz seinMustafaParlak kann auf vieles stolz seinMustafaParlak kann auf vieles stolz seinMustafaParlak kann auf vieles stolz seinMustafaParlak kann auf vieles stolz seinMustafaParlak kann auf vieles stolz seinMustafaParlak kann auf vieles stolz sein
Standart --->: Elazığ'da Doğdu Sivasspor'lu Oldu

Güzel Konuşmuş Bilardoda gönlümüzün prensesi Gülşen Degener...
MustafaParlak isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 09.09.2008, 14:18   #3
SenSetik
Usta Yiğido

SenSetik - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

1.636 Mesajına 3.657 Kez Teşekkür Edildi.
Tecrübe Puanı: 1076 SenSetik ist ein wunderbarer AnblickSenSetik ist ein wunderbarer AnblickSenSetik ist ein wunderbarer AnblickSenSetik ist ein wunderbarer AnblickSenSetik ist ein wunderbarer AnblickSenSetik ist ein wunderbarer Anblick

ilgi görmemesi ve kimseyle tanışmaması çok ilginç........
peki sivasspora bunu kim transfer etti??

ben bbişey anlamadım bu işten........
SenSetik isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Bu Konuda SenSetik'a Teşekkür Eden Üyelerimiz...
Alt 09.09.2008, 14:23   #4
Holigan Sivaslı
Acemi Yiğido

Holigan Sivaslı - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

26 Mesajına 30 Kez Teşekkür Edildi.
Tecrübe Puanı: 642 Holigan Sivaslı FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR

Alıntı:
sensetik Nickli Üyeden Alıntı Mesajı Göster
ilgi görmemesi ve kimseyle tanışmaması çok ilginç........
peki sivasspora bunu kim transfer etti??

ben bbişey anlamadım bu işten........

aynen katılıyorum..................
Alt 10.09.2008, 10:57   #5
KIZILCAN
Usta Yiğido

KIZILCAN - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

249 Mesajına 418 Kez Teşekkür Edildi.
Tecrübe Puanı: 840 KIZILCAN isimli Üye Tecrübe Puanınızını Kapatmıştır.

Sivasspor'u diğer spor dallarında temsil eden sporcularımızı desteklememiz lazım.Spor sadece futboldan ibaret değil.Gülşen Hanım'a Türkiye'yi ve Sivasspor'u başarıyla temsil ettiği için teşekkür ediyoruz.Başarılarının devamını diliyoruz.
KIZILCAN isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   Alıntı ile Cevapla