Bursasapor’a konuk olan ve karşılaşmadan 1 puanla ayrılan Sivasspor’da teknik direktör Bülent Uygun “Her şey iyi gidiyor” dedi.
Bülent Uygun’un karşılaşma sonrası yaptığı açıklamalar şöyleydi:
-“ERTUĞRUL SAĞLAM’I KUTLUYORUM”-
Ben bizim jenarasyonun teknik adamlarını alkışlamak istiyorum. Hem insanlığıyla hem duruşuyla Ertuğrul Sağlam’ı kutluyorum. Çok istekliydi takımı, çok arzulu oynadılar. Biz de iyi oynadık. Biraz da tesadüfî bir goller Bursa gibi bir deplasmandan 1 puanla dönüyoruz. Ne mutluyuz ne mutsuz. Mehmet Yıldız aranmayacak bir futbolcu değil. Gücüyle, fiziğiyle, mücadelesiyle çok faydalı bir oyuncu. Ama biz tabi ki tek bir futbolcuya bağlı bir takım olmamayı hedefliyoruz. Kamanan, Balili de çok yetenekli futbolcular. Bulduğumuz bazı pozisyonlar da vardı ama değerlendiremedik.
-“PUAN KAYIPLARI OLACAKTIR”-
Her şey iyi gidiyor. Biz mantalitemizi değiştirmek istemiyoruz. Oynamak ve futbolun güzelliğini sahaya yansıtmak. Zirvede puan kayıpları olacak, bu çok doğal. Geçen hafta ve bu hafta Galatasaray puan kaybetti. Geçen hafta Fenerbahçe etti. Bugün Trabzonspor ve Beşiktaş’tan biri puan kaybedecek. Biz de edeceğiz. Ben güzel futbol olmasını tercih ederim puan kayıpları olacağına.
Ertuğrul Sağlam’ın karşılaşma sonrası yaptığı açıklamalar şöyleydi:
-“LİG LİDERİ İLE OYNADIK”-
Öncelikle Sivasspor’u tebrik etmek istiyorum. Hem geçen sene hem bu sene göstermiş oldukları performans ve ortaya koymuş oldukları mücadeleden dolayı. Bugün çok iyi kadrosu olan lig lideri ile oynadık. Böyle maçlar kolay olmaz. Bu maçı kazanıp, bundan sonrası için kendimize üst sıralarda yer bulmayı hedefliyorduk. Maçın geneline bakınca kazanmayı hak eden taraf olmamıza rağmen yediğimiz talihsiz gol ile bunu başaramadık.
-“HAKEMDEN MEMNUN KALMADIK”-
Futbolcularımızın göstermiş olduğu çaba, gayret ve hırs bu soğuk havada içimizi ısıttı açıkçası. Sivasspor’a karşı alınan 1 puan bizi sevindirmese de üzmedi. İlk yarıda bir pozisyon vardı ceza sahası içinde. Hakem doğru değerlendirdiyse özür diliyorum ama bana penaltı gibi gelmişti. Bugün genel olarak çok da memnun kalmadık hakemden. Burada kaybettiğimiz 2 puanı önümüzdeki hafta Kayserispor maçına telafi etmek istiyoruz. İki yeni transferimiz 2 maçta gol attı. Biri Dünya’nın bir ucundan biri diğer ucundan geldi. Zamanla bize alışacaklardır.