Abdullah YİĞİT / Hürdoğan Gazetesi
Yaklaşık 1,5 aylık aradan sonra galip gelerek taraftarını sevindiren Sivasspor,Denizli karşısında aldığı üç puanla hem kendisini yukarı attı,hemde ligden düşen ikinci takımı belli etti!
Aslına bakarsanız bu haftanın Sivasspor için daha fazla avantajlı geçeceğini düşünüyordum ama olmadı.
En başta Fener’in Diyarbakır’a puan kaptırması hiç hesapta yoktu. Diyarbakır,daha önce Beşiktaş’a yaptığını yaptı ve altın değerinde bir puan alarak döndü. Sivasspor karşısında 5-1’lik galibiyet alan Fenerbahçe’yi göklere çıkaranlar önceki akşam bunun böyle olmadığını anladı ama iş
işten çoktan geçmişti. O maçtan sonrada ifade ettiğim gibi “ Fener çok iyi değildi,biz çok kötüydük”. Ankaragücü-Bursa maçında da Bursa’nın galip geleceği düşünülüyordu. İki kulüp arasındaki dostluk skora da yansıdı! Sivas için en çok çalışan takım Antalya oldu! 2-0 geriye düştüğü maçta,son 5 dakikada bulduğu gollerle Kasımpaşa’nın 3 puan yerine 1 puan almasını sağladı. Trabzon-Manisa maçında ise Trabzon bekleneni yaptı ve rakibini farklı yenerek Sivas’ın altına itti!
TRT ÇARPTIRDI!
Maç sonunda Teknik Direktör Muhsin Ertuğral’ın “ Çıkan olaylara canım çok sıkıldı. Bu tür sahnelerin spor sahalarında işi yok! Bu konuda Futbol Federasyonunu göreve çağırıyorum. Maç bittikten sonra rakip takım kalecisinin bizim soyunma odasının önüne gelerek kabadayılık yapmasını anlam veremedim. TFF’nin gerekli cezayı vermesini bekliyoruz” şeklindeki açıklamalarının,rakip kaleci kısmının vermeyip “ TFF’nin bu konuda gerekeni yapmasını istiyoruz” kısmını vermesi,sanki “ Hoca kendilerine ceza verilmesini istedi” gibi bir görüntü oluşturdu.
KALECİ ÖZDEN’İN HIRSI!
Olayların çıkmasına neden olan kaleci Özden’in,hareketleri gerçekten midemi bulandırdı! Kaleciliğine filan lafım yok. Maçta öyle hareketler yaptıki,ister istemez aklımıza başka şeyler geldi. Denizli’ye galibiyetten başka bir şeyin yaramadığı maçın sonlarında kalesini terk edip gol araması,vurduğu topu Akın’ın çıkarmasından sonra uzun süre göz yaşlarını tutamaması,kalesini terk edip Erman’ın üzerine yürümesi,maç bittikten sonra Sivasspor soyunma odasına girmeye çalışması,ayrıca top toplayıcı çocuğu dışarı attırmasını gördükten sonra “ Acaba başka takımlar için mi çalışıyor?” sorusu akıllara geliyor. Kaleci Özden’e sadece bir çift sözüm olacak; Êy Özden efendi! Madem bu kadar hırslısın,bu kadar içten oynuyorsun ligin dibinde işiniz ne?