Kaldık mı baş başa!
Sivasspor için asıl tehlike, üzerindeki,yani Gençlerbirliği ve Ankaragücü'nün galip gelmesiydi,maalesef korkulan oldu. Şimdi düşmeme mücadelesi Kasımpaşa,Konya,Buca ve Sivasspor arasında geçecek.
Ben haftadır bu manzarayla karşılaşmaktan korkuyordum. İnanın 4 takım kalması Sivasspor'un Trabzon maçında yenilmesinden daha önemli. Bundan sonra bu 4 takımdan 3'ü olmamak için mücadele edeceksin. Yani Sivasspor'un şansı yüzde 25'e kadar düştü.
Son oynadığı 5 maçta sadece bir puan alan Sivasspor'un hala,diğer rakipleri kadar şansının olması da ayrı şanstır. Demek ki,bu 5 maçın sadece birini,yada ikisini kazanmış olsa Sivasspor'un çok ama çok avantajlı konuma geldiğini söyleyebilirmişiz.
Gelelim Sivasspor'daki hastalığa.
Dün saat sabahın 9'u ve o saatte beni telefonla arayıp tepki ve endişelerini dile getirenlerin sayısı 5'di. Zaten bu yazıyıda onlardan fırsat buldukça yazmaya çalışıyorum.
En büyük tepki Hayrettin,Navratil ve Rıza hocaya. Hayrettin'in bir hafta öncede takımı yaktığı söylenirken,niçin Sedat gibi o yerin adamının kenarda bekletildiği soruluyor. Sivasspor'a geldiği günden itibaren oynadığı maçlarda göz dolduran Navratil'in gün geçtikçe daha iyi olması gerekirken,Trabzon maçında yanındakilere uyması da taraftarın tepkisini çeken bir başka konu.
Takımın yediği 2. ve 3. gol için en çok eleştirilen isim Teknik Direktör Rıza Çalımbay. Sivasspor defansının orta sahaya yakın kurulması,arkaya atılan bütün topların tehlikeli oluşturmasının faturası Çalımbay'a çıkarılıyor.
Gerçektende Rıza hocam,defans dörtlüsüne bu kadar ileriye çıkmalarını sen mi söyledin,yoksa onlar kafalarına göre mi takıldı? Bu çok önemli. Çünkü,yenilen 2 . ve 3. gol inanılacak gibi değil! Neredeyse bir birinin kopyası. Hele 2. gol. Sivasspor'da defansın göbeğinde oynayan Hayrettin ve Navratil orta çizginin içindeler,uzun bir top atılıyor,kademeye Uğur koşuyor ama iş işten geçiyor. Acaba diyorum,şu yenen gollerin bir benzeri süper ligde daha önce başka bir maçta olmuş mudur?
Rıza hocam,sana karşı Sivaslıların desteğini ve güvenini sende biliyorsun. Ancak şu son maçta yapılan hatalardan sonra sana karşı azda olsa tepkilerin olduğunu görmek beni de üzdü.
Sahi hocam,defansın bu kadar ileri çıkmasını sen mi söyledin,yoksa onlar kafalarına göre mi takıldı?
Bunu sadece ben değil bütün Sivas merak ediyor!
Abdullah YİĞİT
|