Alıntı:
MaXiMuM Nickli Üyeden Alıntı
Kardeş bende senin Abdullah Yiğit'in yakını olup olmadığından şüphe duymaya başladım artık Ya da onun avukatlığına soyunan birisin sanırım. Neden dersen bütün yorumlarında Abdullah Yiğit'in savunuculuğu yapıyorsun.
Bak ben Abdullah Yiğit'in yazılarını devamlı takip eden ve çoğunlukla beğenen biriyim. 45 yaşında biri olarakta o insan için Sivasspor'un ve Sivas'ın ne demek olduğunu iyi bilirim.
Ancaaak bu durum her zaman doğru yapıyor, doğru söylüyor anlamına da gelmemeli. Mesela son milli maç konusu. Ben hiç onun gibi düşünmüyorum. Kesinlikle çuvallamadık. Anlımızın akıyla bu sınavdan çıktık diye düşünüyorum. Daha iyisi olabilir miydi ? Elbetteki olurdu ama buna şükretmek lazım. Akşam Rıza Hoca'da söyledi. Hafta içi ve mesai saati olması yarı yarıya etkiledi seyirci sayısını.
|
Çok doğru söylüyorsunuz.....
Şöyle bir etüd edelim. Ben şahıslara pek takılmak istemeden başlayayım istersen. Yıllardan beridir bu milli maç arefelerinde U-21 müsabakaları oynanır. Genelde ıskarta tabir edilen yörelerde oynanır. Bunun amacı o bölgeye hareket getirmek ve seyirci çekmektir maksat. Bazı maçları ise (Final niteliği taşıyanlar) merkezi noktalara seçerler. O maçlar çok önemlidir. Çünkü ya o maçla finallere katılırsınız yada siyasi bazı nedenleri vardır. Toplasanız seyirci sayısını 3bin-4binleri geçmez seyirci sayısı....
Peki bizde ne oldu. Yani 4 Eylülde neler yaşandı. Rakip bir kere adı sanı duyulmamış belkide seyretmeye değer olmayan Anadolunun herhangi bir 2.lig takımlarına eşdeğer sayılabilecek bir takımdı. Yazmasını bile beceremiyorum kusura bakmayın. Ne ilerde yıldız olabilir diye atfedilecek bir oyuncusu vardı nede ülkeler sıralamasında seyretmeye değer bir özelliği... Biz bu takıma bu stadın iki cephesini yani Maraton ve Kapalıyı doldurabiliyorsak bu eyirciyi ayakta alkışlamamız gerekiyor. Düşünün Mesai saatinin sonları ve Cuma günü oynandı. Çoğu kişi işinde gücünde o saatte... Ben şahsen 2 bin kişi gelmez diye düşünüyordum ama tahmini 7000 kişi geldi müsabakayı izlemeye...
Şimdi bazı arkadaşlarımız bunun veryansınını ediyorlar. Etmemeliler bence, ha yukarda yazdıklarım küçük düşürme niteliğinde değildi ama, göz var nizam var. Rakipde bir Almanya değildi, bir Hollanda değildi... İşte bir numara daha büyük bir ülke olsaydı neler olurdu derseniz. Bana göre her tarafta dolardı diyede iddaada bulunuyorum.
Ayrıca Hocamızın naklen yayın esnasındaki tevazuları gözümden kaçmadı. Sadece bu konuda bile kendisini ayakta alkışlıyorum. İnşallah bu takım onun sayesinde dilediği yerlere gelecektir.