Alıntı:
adres58 Nickli Üyeden Alıntı
Bugün galibiyetimizden sonra özellikle Bursasporlu taraftarların haklı bir serzenişi vardı. Bana göre çok doğru bir serzenişti... Bizimde Tv ekranlarında kulağımıza gelen nahoş seslerdi bunlar... Hiçkimseye ikinci maçta görüşürüz dedirtmeyelim kendimize... Daha yeni 40.000 TL cezaya çarptırıldık. Maç içerisindeki sertlikleri ve futbolcu psikolojilerine, rol çatışması yapacağımıza YUHHH deyip geçmek yerine 1970 lerin 1980 lerin küfürlü tezahüratlarını yapmanın bir manası yok.. Nihayetinde bu oyuncular maç sonunda birbirlerine sarılıp muhabbet ederek soyunma odasına giderken biz, bize ne zaman ceza makbuzu gelecek diye bekliyoruz... Yeni yasayı çok iyi okumalıyız, tribünlerde nasıl davranmamız gerektiğini iyi bilmeliyiz.
Onun için diyoruz biz seyirciyiz taraftar değiliz diye...
|
kardesim, aslinda duygu ve düsüncelerine katiliyorum, ama ufak bir düzeltme yapmadanda gecemedim. Diyorsunki biz seyirciyiz, taraftar degiliz, ben bu cümelene katilmiyorum; tribüne giden vatandaslar seyirci degil, taraftar olmalidir, sonucta bir taraftirlar. hicbir takimi tutmadan mac izlemeye giden tarafsiz insan seyirci olabilir, ama digerleri yani herhangi bir takimi destekleyenler taraftirlar dolayisi ile taraftardirlar. Sadece kücük bir düzeltme.
ama tabiiki taraf,taraftar olmak rakip takim taraftar ve oyuncularina küfür veya hakaret etmeyi gerektirmez. yazinin o kismina yüzde yüz katiliyorum, küfür etmek acizlik göstergesidir. yasa-masa da hikaye. küfürü cezasi yüzünden degil kendimize, agzimiza yakismadigi icin etmeyelim. bu tamamen karekter, egitim ve yetistirilmeye bagli bir durum. Küfürü sadece sporda degil, hayatimizdanda silelim....