Abdullah YİĞİT / Hürdoğan Gazetesi
Olmaz olsun böyle Sivaslı! Olmaz olsun böyle Sivasspor taraftarı! Şimdi o sahaya giren ve sahaya pet şişe atan sözün onlara Sivasspor taraftarlarına sormak lazım “Sivasspor’un sahası kapatıldı, rahat mısınız? “Böyle bir dönemde Sivasspor’un sahasını kapamak kulübe verilecek en büyük cezaydı. Yönetim kapı kapı dolaşıp kulübe para bulmaya çalışırken ve takım iki maçta sadece bir puan almışken sen kendi evinde oynayacağın maçı başka şehirde oyna! Cezanın belli olmasından sonra hemen Başkan Mecnun Otyakmaz’la görüştüm ve bu konudaki düşüncelerini sordum. Sayın Başkan, birazda işin maddi boyutunu düşündüğü için olmalıki “İstanbul Olimpiyat Stadı’nda oynayabiliriz” dedi.
Peki ama bütün bunlara ne gerek vardı? Sivasspor Sivas’ın takımı ve maçlarını ne olursa olsun Sivas’ta oynamalıdır.Sivas 4 Eylül Stadı’nda gelecek 10 bin kişi Olimpiyat Stadı’nda gelecek 40 bin kişiden daha iyidir. Her şeyden önemlisi rakip takım Olimpiyat Stadı’na çıkarken deplasman duygusuyla çıkmayacak. Bu da bir takım için en büyük avantajlardan birisidir.
Sivasspor’un aldığı bu cezayı hiç kuşkusuz o sahaya pet şişe atan şahıslar ve saha giren şahıs duyacaktır. Ben çok merak ediyorum. Acaba ne düşüneceler? Başlarını yastığa koydukları zaman rahatça uyuyabilecekler mi?
Böyle Sivaslılık, böyle taraftarlık olmaz kardeşim! Biz sahaya atlamıyoruz veya pet şişe atmıyoruz diye Sivasspor’u sizden daha mı az seviyoruz? Sizlerde biliyorsunuz sahaya bir kamyon pet şişe atsanız, yüz kişide sahaya girse yine maçın sonucu değişmez, aksine olan Sivasspor’a olur.
Maddi, manevi sıkıntı yaşayan Sivasspor’un böyle bir günde bu cezayı sırtına saranlara yazıklar olsun! Size ne demeli bilmiyorumki?
Dilerim bu ceza son olur. Sivasspor’un ikinci cezayı kaldıracak ne puanı var, ne de parası.. Bir kez daha söylüyorum; Bu cezayı almamıza vesile olanlara lanet olsun!