Alıntı:
yigido_furkan Nickli Üyeden Alıntı
gecen sene takım şampiyonluga oynadıgındada stada anca bukadar taraftar gelıyodu. son 3 4 mac harıc hangı macta stad doldu. Sivasa son uefa sampıyonu geldı stad yarı yarıya bos. ne buyuk marıfet kombıne alınmıs. sen 1 oyuncuya nekadar para verılıyor bunların prımı yada aylık gelırı felan hıc dusunmuyosun sanırım. ayrıca bnım taraftarlıgıma laf etmek sana düşmez. bnım yasım 19 ögrencıyım ama asla mac kacırmam.1 hafta hesabımı yapar macımı kacırmam. bunu sana istersen ıspatlarım elımde gıttıgım macların bıletlerı hepsı var. ısterse bu takım 3. lige düşsün yine giyer formamı alır kaşkolumu giderim macıma. sen bundan 4 yıl oncekı yagmurlu cuma aksamındakı manısa macına gıttınmı yada 2.ligteyken 4.sırada girdigimiz son haftada 2. olup play ofa cıktıgımızdakı sevınc turlarına cıktınmı bn cıktım. 2. ligte şampiyonluga oynadıgımız kac deplasmana gittin. bnım Sivassporluyum ıyı gunde kotu gunde iyi günde sivaslı kotu gunde ıst. yalakalıgı yapmam. takım 7 macta kotu sonuc aldı dıe takımdan soguyacaksan hıc gelme maca daha ıyı.
|
Bak sevgili hemsehrim Benim senin sahsinda taraftarlik tarmak gibi niyetim yok..
ayarica sana cevap olarak yazdigim yazi senden cok.. senin düsünce olarak dillendirdigin düsüncenin ve o anlayisin Asil sahiplerinedir..(5.tl lik seyirci kavrami) sende buna vurgu yapmistin.. Taraftar degil seyirci yada 5 lira verip gitmezler vb.... .senin gibi gencler ilede yapacagimiz tek sey dogrular üzerine fikir yürütmek olur. sonuc cikarabilirsek!!!
Bana deplasmana gittinmi diyorsun. bak yigenim Ben avrupada kaliyorum
Eger deplasman sayilirsa özellikle gecen yil sirf SivasSpor maclarini izlemek icin 5-6 kez hafta sonu kimi zaman 3 kimi zaman 5 arkadasimla beraber gelip geri döndügümüz maclar oldu.. Izin icin gelip seyretigim maclari saymiyorum!!!!!
Avrupadaki gerek hazirlik gerekse sampiyona maclarinada gitmisizdir..
ama bütün bunlara ragmen ben siz gencler kadar olamam.. benim vurgulamaya calistigim sey kim ne kadar kattiyorsa o okadar taraftardir degil.
cebindeki 10 lirasinin 5 lirasini mac bileti icin veren taraftar benden daha degerlidir. babasindan aldigi 10-20 lira harcligin 5 lirasini bilete veren benden daha degerlidir. sevgili yigenim benim vurgulamaya calistigim bu Taraftara 5 liralik seyirci degip asalanmasi... bu yaklasim cok cirkin ve kendi insanini hafife alan hatta aynaya bakma ihtiyaci olmayanlarin yaklasimidir..
Diger Sordugun soruya gelince degerli hemsehrim. Bir futbolcunun takima maliyetini gayet iyi bilirim.. hatta 24 futbolcunun maliyetinide bilir hesabini yapabilirm.bunu yaparken süperligde kalmayi basaran en alt siradaki takimin yillik gelirini bildigim gibi 13-14 tirilyon kasasina gelir saglar... ligi üst siralarda tamamlayan takimlarinda gelirlerini bilirim. (Havuz sisteminden fedarasyon gelirlerine diger yandan sans oyunlari (idda.toto.loto) reklam ve sponsor ve taraftar üzerinden elde edilen ve Transfer gelirlerine kadar bilirim. bizim gibi anadolu kulüpleri 25-30 tirilyon gelir saglar gecen yilki gelirimiz 3 büyük diye tabir edilenlerden Daha fazladir..onun icin diyorumki son dört yilda 70 tirilyona yakin para takimin kasasina girmistir ve bunun yarisi bile kullanilmamistir..
bakma sen transfer markta öyle sisirilmis fiyatlara git futbolculara konus bakalim hangisi yilda 300 bin kazaniyor....Bizim söylemeye calistigimiz sey kaynaklarin dogru kullanilmasi ve sirf menejerlikden biri kazansin oda bize kazandirir mantigi ile haraket edilmesin birazcik Para düsünmek ceplerini sisirmek yerine Varsa birazcik Sivaslilik bu takimin kaynaklarini dogru ve yararli islere kullansinlar.. O formada tüy bitmemis yetimlerin hakki var... O kulüp 40 tane gencececik fidanini bu ugurda topraga vermis tek sehrin Külübüdür .. O kulübün basina ve teknik yönetimine gelenler Bunun agirligini hissedip görev yapmali.. 5 liralik adam dedikleriniz bu ugurda kirk can vermis... Kulüp adina yöneticiler adina taraftari asalamak büyük bir saygisizlikdir ... yapilmasi gereken bir kurusun hesabini yapip bacaklari titreyerek agirligini hissederek görev yapmak ve saygili olmaktir....
Ama sen illada yine maclara gelme diyorsan.. gelmiyeyim))