Abdullah YİĞİT / Hürdoğan Gazetesi
Nedendir bilmiyorum,Kayseri'de oynadığımız maçlarda hiç bir zaman kendimi deplasmanda gibi hissetmiyorum. Kayseri'nin yakın olmasındanmı,yoksa " Üç puan gitsede komşuya gidecek" düşüncesindenmi bilmiyorum. Kayseri'de oynanan maçların sonuçlarına ve Sivasspor'un oynadığı futbolabakıldığı zaman sadece bizlerin değil,futbolcularında Kayseri'yi deplasman olarak göremdiği yönündedir.
Geçtiğimiz sezon 2-2'lik maçı hatırlıyorum. Hani şu kaleci Petkoviç'in durup dururken penaltı yapıp,kırmızı kart gördüğü maç. Sivasspor ikinci yarıyı bir kişi eksik oynamasına rağmen rakibiyle berabere kalmıştı. Hatta bir ara öne geçtik,ama bu üstünlüğü koruyamamıştık.
Ben şunun altını özellikle çizmek istiyorum. Kayseri ligin flaş takımı,sıralamadada bizden çok yukarıdalar.Onun için yarınki maçta kağıt üzerinde favori gösterilmeleri gayet normal. Ancak bu demek değildirki,Sivasspor'un Kayseri'yi deplasmanda yenemez,yada en azından bir puanla dönemez. Geçtiğimiz sezon 10 kişiyle 2-2 kaldığımız maça çıkarkende aşağı yukarı şartlar aynıydı.
Bu kaç öncesi beni en çok düşündüren Hayrettin'in yokluğu. Hafta içerisinde antremanda sakatlanan Hayrettin özellikle deplasman maçlarında bizim çok işimize yarıyordu."Gününde bir Hayrettin Kayseri defansını çok zorlardı. Hayrettin'in yokluğunda büyük ihtimalle o kanatta İlhan'la birlikte Cem Karaca forma giyecek. Haftalardır formundan çok uzak olan Cem Karaca'nın Kayseri maçında neler yapacağını çok merak ediyorum.
Yarınki maçta merak ettiğim diğer futbolculardan ikiside Woolter ve Andoerson.
Alanya ile oynanan kupa maçında çok iyi oynayan,bu futbolunu Bursa maçındada sürdüren Wolter'le,sakatlıktan sonra ilk defa Ankaraspor maçında forma giyen acak beklenenin çok altında performans sergileyen Anderson'un Kayseri önündeki form grafikleri hiç kuşkusuz maçın sonuca önemli derece etkili olacak.Maçın sonucuna etkili olacak futbolculardan bir diğeride Kaptan Hakkı.
Başarılar Woolter,başarılar Anderson,başarılar Hakkı.. Başarılar SİVASSPOR...