ADALET İSTİYORUZ
PFDK’nın verdiği ceza Sivas’ta şok etkisi yaptı.Başkan Mecnun Otyakmaz “Mağdurduk, bu ceza ile mağduriyete düşürüldük. PFDK çifte standart uyguluyor” dedi.
Trabzon’da yaşanan olayları canlı yayında herkesin gördüğünü ve bu görüntüler karşısında gerçek suçluların kimler olduğunun bilindiğini dile getiren Sivasspor Başkanı Mecnun Otyakmaz “Ağlanacak halimize gülüyoruz. Böyle bir ceza verilir mi? Mağdur olan biziz ama mağduriyete düşürülen yine biz olduk. Türk Futbol tarihinde en büyük para cezasını bize veren kurul üyeleri neyi baz aldılar merak ediyorum.
Benim sporcum, sporcuların maç oynanırken sahada dövülüyor müdahale ediyoruz, 250 bin YTL ceza alıyoruz. 3 futbolcum ceza alıyor.
Trabzon’a baktığınız zaman sadece 5 maç seyircisiz oynama cezası. Adımızın Sivasspor olması mı bu cezaların verilmesinde etken oldu? PFDK’nın verdiği ceza çok ağır. Tahkim gereken kararı verecektir” dedi.
SUÇUMUZ KENDİMİZİ KORUMAK MI ?
Trabzonspor maçında yaşanan olayların Sivasspor’a mal edilmek istendiğini de sözlerine ekleyen Sivasspor Başkanı Mecnun Otyakmaz “Bu maç sonrasında yaşanan olaylar Türk spor tarihine kara bir leke olarak geçecektir.
Maçın bitmesine az bir zaman kalmış, maç devam ediyor, adam elini, kolunu sallaya, sallaya sahaya giriyor, kimse ses çıkarmıyor, sporcuma (Mehmet Yıldız) sporcularıma yumruk sallıyor.
Diğer tarafta sporcularımıza saldırılıyor o da yetmiyormuş gibi ceza bize veriliyor. Bu nasıl adalet böyle. Suçumuz kendimizi korumak ise evet biz kendimizi koruduk. Sporcularımla birlikte içeri girmese idim, Allah göstermesin daha büyük olaylar yaşanacaktı. Bu tepki yönetime veya hocaya olabilir beni hiç ama hiç ilgilendirmez, beni ilgilendiren sporcularıma yapılan hareketlerdir. Bu hareketlerin bedeli bu olmamalı idi. PFDK bu cezayı verirken neye göre verdi anlamadım. Türk Spor tarihinin en büyük cezası “Sporcularını koruyan Sivasspor 250 bin YTL ceza aldı” diye tarihe geçecektir. Bizler sağduyuya ve tarafsızlığa güveniyoruz. Adalet istiyoruz. PFDK’nın verdiği ceza ile ilgili tahkime başvurduk. Tahkim gerekeni yapacaktır buna inanıyoruz” dedi.
MAÇ BİZİM LEHİMİZE OLMALI
Otyakmaz “Tatil edilen maçla ilgili olarak henüz karar verilmedi. Kurallar bize verilmesini söylüyor. Maçın lehimize tescil edilmesini bekliyoruz. Bu kararla ilgili PFDK neden bir açıklama yapmadı, bunu da anlamak mümkün değil” dedi
ADALET İSTİYORUZ
Otyakmaz “Bizler maç sonrasında kanal, kanal dolaşıp Futbol Federasyonu ve PFDK ile ilgili sözler sarf etmedik. Biz Yiğidolar olarak tarafsızlığa güvendik. Ama verilen ceza öyle olmadı. Trabzonspor kanadı ceza sonrasında “Şeriatın kestiği parmak acımaz” diyor.
Elbette öyle diyecek. Böyle cezayı kim istemez. Ev sahibi takıma 5 maç seyircisiz cezayı veren PFDK mağdur olan takıma Türk Futbol Tarihinin en büyük cezasını veriyor. Bizler tarafsızlık istiyoruz. Bizler Adalet istiyoruz. Çifte standart istemiyoruz” dedi.
|