Ana Sayfa  |  Site Haritası  |  Forum  |  Chat
‹ Anasayfaya geri dön  |  Sivaslilar.net  |  Sivastuning.com
Sivasspor


Hoşgeldiniz
Zurück   SivasSpor.com - Yiğidoların Özgür Sesi > SivasSpor > Yazarlar Ne Dedi?

Yazarlar Ne Dedi? Köşe yazarları

Cevapla
 
Seçenekler Arama Stil

Sedat Tunalı: Bilyoner'in tuttuğu ayna...
Alt 05.07.2009, 11:17   #1
BOUN
Usta Yiğido
 
BOUN - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik Tarihi: 03.08.2005
Yaş: 40
Mesajlar: 2.544
Thanks: 1.138
1.255 Mesajına 3.719 Kez Teşekkür Edildi.
Tecrübe Puanı: 992 BOUN isimli Üye Tecrübe Puanınızını Kapatmıştır.
Standart Sedat Tunalı: Bilyoner'in tuttuğu ayna...

Sevgili Yiğidolar aşağıya Habertürk spor yazarlarından Trabzonsporlu Sedat Tunalı'nın yazısını alıntılıyorum. Her ne kadar kendisi Sivasspor'dan hoşlanmasa da ve hatta Sivassporumuzdan nefret ettiğini bir çok kez yazılarındaki imalarından anlamış olsak ve bu sebeple biz de kendisinden pek hoşlanmıyor olsak da, ''biz Yiğidoyuz, eğriye eğri doğruya doğru deriz'' diyorum ve içerik olarak beğendiğim bu yazıyı gerekli derslerin çıkarılması için siz kıymetli Yiğidolarla paylaşmak istiyorum. Buyrun yazıyı okuyun:





Bilyoner'in tuttuğu ayna ya da ülkemin zavallı futbolu!

30/06/09 15:05

Sedat Tunalı

sedattunalim@gmail.com

Yıllar önce ODTÜ kökenli bir akademisyenin, Türkiye’deki taraftar profili üzerine yaptığı bir araştırma ya da tez çalışmasını okumuş ve ülkemizdeki iktidar kuyrukçuluğunun ulaştığı boyuta hayret etmiştim. Üniversite yıllarımın en “haşin” dönemleri olduğu için, bu araştırmaya gereken 'değeri' veremedim ve maalesef kişisel arşivime ekleyemedim. O yıllarda (90’lı yılların başı) internet de dünyamıza dahil olmadığı için ne bu akademisyeni bulabildim ne de araştırmasını.

Özeti şuydu o araştırmanın: Türkiye’de Futbol Seyircisi Karakterden Yoksundur!!

Tabi o araştırmanın da, Trabzon ve Trabzonsporlular'a hakkını teslim ettiğini ve 'Trabzonspor ülkenin tek gerçek deplasmanı ve futbol şehridir' cümlesini de kaydettiğini ekleyelim.

Bilyoner.com’un son araştırması da, akademik yönü ne kadar güçlü bilemesek de, sonuçları açısından bakıldığında, utanılası bir gerçeği bir kez daha 'belgelemiştir.'

Görülmüştür ki;

Güzel ülkemizin 'siyasi' haritası , her türden iktidarın başkenti olan İstanbul’un üç hacimlisinin renkleriyle örtülmüş, Türkiye’mizin, maalesef birbirinin aynı üç renge mahkum edildiği, bir yoksulluk ve utanç fotoğrafı duvara asılmıştır. Bu utanç haritası ve o haritanın asıldığı 'çakma vizyonular duvarı', bu ülkeyi ait olduğu renklerden ve hacimlilerden daha çok seven herkese, tarihe gömülen Berlin Duvarı’ndan daha az acı vermez, veremez.

İngiltere ve İspanya gibi, futbolu hem endüstriyel hem de amatör boyutuyla bir şölen havasında yaşayan ülkeleri, ve o ülke liglerini cazip kılan nedir bilir misiniz?

Şudur misal;

Barcelona ligden düşen Huelva deplasmanına gittiğinde, tribünde sadece bir avuç Barcelona taraftarı vardır ve onlar da zaten 'deplasmanda takımını yalnız bırakmayan' taraftarlardır. Yani Huelva’da yaşayan Barceolona taraftarı , saymaya değmeyecek kadar azdır. Zira, bir Huelva’lı için önce şehrinin takımı vardır. Sonra “diğerleri” belki. Yani şehir 'karakterli bir duruş'a sahiptir, diğer tüm İspanyol şehirleri gibi..

İngiltere’ye geçelim ve şampiyon Manu’nun, 2. lig takımlarından Cheltenham ile FA Cup maçı için deplasmana gittiğini düşünelim. Hepimiz biliyoruz ki, o sahadaki ve saha dışındaki taraftarın neredeyse yüzde 90’ı Cheltenham için oradadır, hiçbir ortak aidiyetler bulunmayan Manu için değil. Çünkü İngiliz şehirlerinin 'karakter ve duruş zafiyetleri' yoktur!

Örnekleri çoğaltmak mümkün, çoğalttıkça da dünyanın hiçbir ülkesinde bizim ülkemiz taraftar profili gibi bir 'garabetin' olmadığını bir kez daha bir kez daha görmemiz de, kaçınılmaz bir zavallılık.

Son 2 yıldır şampiyonluk mücadelesinin içinde olan Sivas başta olmak üzere, Trabzon dışında bir 'şehir' çıkaramayan Türkiye ve Türk futbolu, kendiyle hesaplaşmak zorundadır.

Bu zorunluluk;

Bu ülke; tüm 'onur yükünü' Trabzon’a, kalan ne varsa da İstanbul’a havale ederek hiçbir aydınlık geleceği inşa edemez.

FIFA’nın merkezinde Türkiye haritasının üzerinde 1976’dan beri sadece iki şehrin ışığının yandığını biliyoruz, Trabzonsporlular olarak bu durumdan anlaşılması zor bir gurur ve anlaşılması kolay bir hicap da duyuyoruz.

Düşsel beklentimiz şudur;

Bu utanç yelpazesini, gerçeğin ipek eldivene bürünmüş en sert yumruğu olarak, dünyada şampiyon çıkaramayan tek Başkent Ankara başta olmak üzere, gerçek sahiplerinin yüzüne; Bursa’ya, Sivas’a, Rize’ye, Adana’ya, İzmir’e, İzmit’e, Gaziantep’e, Sakarya’ya, Bolu’ya, Ordu’ya, Antalya’ya, Burdur’a, hasılı 81 ilin 79’unun suratına çarpa çarpa;

Bu güzel ülkenin güzelim şehirlerinin taraftar profilleri de, tıpkı İspanya, İngiltere ve diğer tüm ülkelerdeki gibi 'karakterli ve duruş sahibi taraftar' düzeyine er geç ulaşacaktır.

Bu arada, Trabzon’daki %72’lik Trabzonsporluluk oranının eksi bakiyesi olan %28’lik kısmın kahır ekseriyetinin; şehirde görev yapan ya da okuyanlar olduğunu, daha küçük ölçekte de, her şeye muhalifler, İstanbul takımı tutmakla “farklı ve şeherli” oldum budalaları ve her şeye yabancı’ların olduğunu düşünüyorum.

Trabzon neden büyük bilir misiniz? Kız takımı şampiyon oldu misal, kimse abartmadı bu şampiyonluğu. Neden biliyor musunuz? Çünkü “gerçek” rakiplerinden kimse yoktu karşısında..

Trabzon, bin yıllardır 'büyük' oynar, 'iktidarı' hedefler. Küçük hedeflerin şehirleri ve takımlarının ve onları idare edenlerin kavrayabileceği bir 'duruş' değildir bu.

Şu Bilyoner haritası bile en çok Trabzonlular'ı rahatsız ediyorsa, memleketlerini de en az şehirleri kadar sevdikleri içindir.

Trabzonlu bilir ki, itaat eden köle olur.

Ne mutlu şehrine gönülden bağlı olanlara.



http://htspor.haberturk.com/spor-yaz...i-futbolu.aspx
__________________


Kalksam ve Dirilsem...
BOUN isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Yukarıdaki Mesaj için 2 Kullanıcı BOUN'a Teşekkür Ediyor...
Cevap: Sedat Tunalı: Bilyoner'in tuttuğu ayna...
Alt 05.07.2009, 11:57   #2
emre41
Tecrübeli Yiğido
 
Üyelik Tarihi: 13.07.2008
Mesajlar: 656
Thanks: 390
271 Mesajına 608 Kez Teşekkür Edildi.
Tecrübe Puanı: 687 emre41 BU GIDISLE COK MESHUR OLACAK
Standart Cevap: Sedat Tunalı: Bilyoner'in tuttuğu ayna...

Adam kesinlikle haklı. bugün bizim milletvekillerimiz bile febe şapkasıyla maça geliyor. bu konu üzerinde durulması gereken çok önemli bir konu. yazıklara olsun SİVASlı olupta bizans takımı tutanlara.
emre41 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevap: Sedat Tunalı: Bilyoner'in tuttuğu ayna...
Alt 05.07.2009, 12:29   #3
dede58
Yiğido
 
dede58 - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik Tarihi: 03.08.2005
Yaş: 37
Mesajlar: 413
Thanks: 347
123 Mesajına 236 Kez Teşekkür Edildi.
Tecrübe Puanı: 0 dede58 isimli Üye Tecrübe Puanınızını Kapatmıştır.
Standart Cevap: Sedat Tunalı: Bilyoner'in tuttuğu ayna...

Yazı düşünceleriyle çelişkilide. Sürekli de Trabzonu öven bir insanın Türkiye geneline yazı yazmasıda saçma bence. Yazarımız bu sözüme ne diyecek peki. Her ilin içinde diğer takımları tutan insanlar muhakkak olacaktır. Yapmayın bu spor dalı milliyetçilik dalı değil ya. Şehirler arasında bölünmeyimi sağlayacak. Bakın Trabzon Fanatiklerine bize karşı bir sempati bile göstermemekte. Her seferinde yüzlerimize kusuyorlar. Peki bu Trabzonun %28 lik kısmı Sivas'ı överken severken gayet hoşumuza giderken başka takımları tutmasımı zorumuza gidiyor. Herkesin demokratik hakkı vardır. Ben İstanbul'da yaşıyorum Sırf babamın kimliğinden gelen Sivas kimliğini 21 yıl boyunca onurla şerefle taşıdım ve taşımayada devam edeceğim ama bir gerçeğim var ki ben İstanbul Kadıköy doğumluyum ama Sivassporluyum. Şimdi İstanbulda bir kampanyamı başlatsın. Yapmayın arkadaşlar bazen abartmayın. Başarı insanı geliştirmeli iken yozlaştırmasına anlam veremiyorum. Yıllardır Trabzonu başarısızlığa iten unsurun ne olduğunu biliyor musunuz? Yüzde 72 leri ile övüne dursunlar. Tahammülsüzlükleri başarıyı 61 dakikada şampiyonluğu 61 günde bekleyen takımın taraftarların doyumsuzluğu sabırsızlığı ve fanatikliğinden dolayı 61 yıl sonra belki görecekler şampiyonluklarını. Biz ise o 61 yılda belkide 3 yıldız takmış olacağız. Kin nefreti aşırı fanatikliği oluşturacak topluluklarda zararlıdır.
__________________
ATATÜRK' ÜN GENÇLİĞE HİTABESİ, BİR DUVAR SÜSÜ DEĞİL; BİR ERKEN UYARI SİSTEMİDİR.
dede58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Bu Konuda dede58'a Teşekkür Eden Üyelerimiz...
Cevap: Sedat Tunalı: Bilyoner'in tuttuğu ayna...
Alt 05.07.2009, 14:30   #4
emre41
Tecrübeli Yiğido
 
Üyelik Tarihi: 13.07.2008
Mesajlar: 656
Thanks: 390
271 Mesajına 608 Kez Teşekkür Edildi.
Tecrübe Puanı: 687 emre41 BU GIDISLE COK MESHUR OLACAK
Standart Cevap: Sedat Tunalı: Bilyoner'in tuttuğu ayna...

bugün şehrin gelişmesini sağlayan tek etken Sivasspor'dur. İnsanlar buna rağmen bu takımı tutmuyorlarsa; ya fanatiklik gözlerini kör etmişdir ya da Sivas umrunda değildir. Takım tutmak illa ki laz aklı gibi diğer takımlara kin beslemk değildir ki? konu zaten tısın saçma sapan taraftar profili değil; konu SİVASLI OLUPDA SİVASSPORU DESTEKLEMEYEN KANI BOZUKLARDIR.
emre41 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevap: Sedat Tunalı: Bilyoner'in tuttuğu ayna...
Alt 05.07.2009, 14:41   #5
BOUN
Usta Yiğido
 
BOUN - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik Tarihi: 03.08.2005
Yaş: 40
Mesajlar: 2.544
Thanks: 1.138
1.255 Mesajına 3.719 Kez Teşekkür Edildi.
Tecrübe Puanı: 992 BOUN isimli Üye Tecrübe Puanınızını Kapatmıştır.
Standart Cevap: Sedat Tunalı: Bilyoner'in tuttuğu ayna...

Alıntı:
dede58 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı Göster
Yazı düşünceleriyle çelişkilide. Sürekli de Trabzonu öven bir insanın Türkiye geneline yazı yazmasıda saçma bence. Yazarımız bu sözüme ne diyecek peki. Her ilin içinde diğer takımları tutan insanlar muhakkak olacaktır. Yapmayın bu spor dalı milliyetçilik dalı değil ya. Şehirler arasında bölünmeyimi sağlayacak. Bakın Trabzon Fanatiklerine bize karşı bir sempati bile göstermemekte. Her seferinde yüzlerimize kusuyorlar. Peki bu Trabzonun %28 lik kısmı Sivas'ı överken severken gayet hoşumuza giderken başka takımları tutmasımı zorumuza gidiyor. Herkesin demokratik hakkı vardır. Ben İstanbul'da yaşıyorum Sırf babamın kimliğinden gelen Sivas kimliğini 21 yıl boyunca onurla şerefle taşıdım ve taşımayada devam edeceğim ama bir gerçeğim var ki ben İstanbul Kadıköy doğumluyum ama Sivassporluyum. Şimdi İstanbulda bir kampanyamı başlatsın. Yapmayın arkadaşlar bazen abartmayın. Başarı insanı geliştirmeli iken yozlaştırmasına anlam veremiyorum. Yıllardır Trabzonu başarısızlığa iten unsurun ne olduğunu biliyor musunuz? Yüzde 72 leri ile övüne dursunlar. Tahammülsüzlükleri başarıyı 61 dakikada şampiyonluğu 61 günde bekleyen takımın taraftarların doyumsuzluğu sabırsızlığı ve fanatikliğinden dolayı 61 yıl sonra belki görecekler şampiyonluklarını. Biz ise o 61 yılda belkide 3 yıldız takmış olacağız. Kin nefreti aşırı fanatikliği oluşturacak topluluklarda zararlıdır.

Fikrinizi belirttiğiniz için teşekkür ederim ancak asıl vurgulamak istediğimiz noktayı kaçırdığınızı düşünüyorum. Söylemek istediğimiz insanların birbirlerine düşman olmaları, kin nefret tohumlarının ekilmesi değil, sadece ve sadece insanımızın içerisindeki ezikliği atarak kendisinin ve kendine ait olanın farkına vararak ona sahip çıkması, onu sevmesi ve benimsemesidir. Sadece bu kadar! Düşmanlığa yer yok!
__________________


Kalksam ve Dirilsem...
BOUN isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Bu Konuda BOUN'a Teşekkür Eden Üyelerimiz...
Cevap: Sedat Tunalı: Bilyoner'in tuttuğu ayna...
Alt 05.07.2009, 15:48   #6
dede58
Yiğido
 
dede58 - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik Tarihi: 03.08.2005
Yaş: 37
Mesajlar: 413
Thanks: 347
123 Mesajına 236 Kez Teşekkür Edildi.
Tecrübe Puanı: 0 dede58 isimli Üye Tecrübe Puanınızını Kapatmıştır.
Standart Cevap: Sedat Tunalı: Bilyoner'in tuttuğu ayna...

Alıntı:
BOUN Nickli Üyeden Alıntı Mesajı Göster
Fikrinizi belirttiğiniz için teşekkür ederim ancak asıl vurgulamak istediğimiz noktayı kaçırdığınızı düşünüyorum. Söylemek istediğimiz insanların birbirlerine düşman olmaları, kin nefret tohumlarının ekilmesi değil, sadece ve sadece insanımızın içerisindeki ezikliği atarak kendisinin ve kendine ait olanın farkına vararak ona sahip çıkması, onu sevmesi ve benimsemesidir. Sadece bu kadar! Düşmanlığa yer yok!
Canım hemşehrim ben anlatılmak istenileni anladım ve farkındayım. Bende istiyorum ki Sivaslının takımı Sivasspor olmalı. Bu emeğin karşılığı ilk önce kendi insanın tarafından verilmelidir. Ama bu TS li yazar bizim gibi Hümanist düşünerek bu yazıyı ele almadığı bir gerçek. Yazdıkları ile düştüğü çelişkilere bakarsak. Ama şunuda unutmayalım ki daha düne kadar adımız anılmazken şanımız bilinmezken ne zor süreçlerden geçtiğimizi az çok benim gibi geçmişinden bu yana takip edenler bilir. Ama bakarsanız anlam veremediğimiz durumlar türemeye başlamış bulunmaktadır. Bu anlam veremediğimiz türeyen durumlardan bir tanesi daha dün değilmiydi Şampiyonluğu kaçırdığımız haftada sitemleri ağır dille eleştiren hemşehirlerimiz. O başarımızı gözardı edenler hala iş başındalar. Yok Transferler zayıf yok bu olmaz yok bu doğudan geldi adam gibi adam alın gibi ağır sözler. Düne kadar söyledik hangi oyuncumuzu tanıyor ve biliyorduk. Bugün ise tüm ülkemizin insanları tarafından bilinmekte. Ve bu yeni gelen oyuncularımız bile ilerleyen dönemlerde büyük isim olacaklar. O zamanda geçip yüzsüz gibi işte benim oyuncum mu diyeceğiz. Benim Fanatikleşme olarak bahsettiğim olumsuz kavram Trabzonsporun taşıdığı ruhtur. Yoksa Fanatik olmak o kadarda kötü değil ama kavramını doğru kullandığımızda tabii Demek istediğim bu tür olaylara daha bilinçli bakmak. Suçlayıcı değil sevgi vererek hoşgörü göstererek başarılarımızı birde biz gösterip anlatarak davet etmeliyiz. Neden Sivasspor sorusuna cevap vermeliyiz. Anladınız mı beni....
__________________
ATATÜRK' ÜN GENÇLİĞE HİTABESİ, BİR DUVAR SÜSÜ DEĞİL; BİR ERKEN UYARI SİSTEMİDİR.
dede58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevap: Sedat Tunalı: Bilyoner'in tuttuğu ayna...
Alt 05.07.2009, 15:57   #7
GOSt
Yiğido
 
GOSt - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik Tarihi: 31.08.2007
Mesajlar: 208
Thanks: 2
39 Mesajına 49 Kez Teşekkür Edildi.
Tecrübe Puanı: 673 GOSt Maalesef Forumlarda cok az yorum yapıyor.
Standart Cevap: Sedat Tunalı: Bilyoner'in tuttuğu ayna...

ah bunu herkes bir anlasa..gözünü sevdiğim kaç milyon sivaslı var 1 milyon sivassporlu yok işte..
__________________
Dün,

Bugün,

Yarın

ve Hergün...

Sadece !!!

sivaSSporluyuz


Anti-İstanbul
GOSt isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevap: Sedat Tunalı: Bilyoner'in tuttuğu ayna...
Alt 05.07.2009, 16:40   #8
serhatcan
Tecrübeli Yiğido
 
Üyelik Tarihi: 19.03.2007
Yaş: 60
Mesajlar: 873
Thanks: 119
153 Mesajına 254 Kez Teşekkür Edildi.
Tecrübe Puanı: 756 serhatcan Maalesef Forumlarda cok az yorum yapıyor.
Standart Cevap: Sedat Tunalı: Bilyoner'in tuttuğu ayna...

Alıntı:
dede58 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı Göster
Yazı düşünceleriyle çelişkilide. Sürekli de Trabzonu öven bir insanın Türkiye geneline yazı yazmasıda saçma bence. Yazarımız bu sözüme ne diyecek peki. Her ilin içinde diğer takımları tutan insanlar muhakkak olacaktır. Yapmayın bu spor dalı milliyetçilik dalı değil ya. Şehirler arasında bölünmeyimi sağlayacak. Bakın Trabzon Fanatiklerine bize karşı bir sempati bile göstermemekte. Her seferinde yüzlerimize kusuyorlar. Peki bu Trabzonun %28 lik kısmı Sivas'ı överken severken gayet hoşumuza giderken başka takımları tutmasımı zorumuza gidiyor. Herkesin demokratik hakkı vardır. Ben İstanbul'da yaşıyorum Sırf babamın kimliğinden gelen Sivas kimliğini 21 yıl boyunca onurla şerefle taşıdım ve taşımayada devam edeceğim ama bir gerçeğim var ki ben İstanbul Kadıköy doğumluyum ama Sivassporluyum. Şimdi İstanbulda bir kampanyamı başlatsın. Yapmayın arkadaşlar bazen abartmayın. Başarı insanı geliştirmeli iken yozlaştırmasına anlam veremiyorum. Yıllardır Trabzonu başarısızlığa iten unsurun ne olduğunu biliyor musunuz? Yüzde 72 leri ile övüne dursunlar. Tahammülsüzlükleri başarıyı 61 dakikada şampiyonluğu 61 günde bekleyen takımın taraftarların doyumsuzluğu sabırsızlığı ve fanatikliğinden dolayı 61 yıl sonra belki görecekler şampiyonluklarını. Biz ise o 61 yılda belkide 3 yıldız takmış olacağız. Kin nefreti aşırı fanatikliği oluşturacak topluluklarda zararlıdır.
aslında sen yazdığın yazıyı birdaha oku çelilşkiler dolu olan yazı senin yazın. evet haklı olarak trabzonu çvmüş çünkü trabzonlu olanların%80 i trabzonu tutuyor. sivaslıların tam tersi %80 i başka takımı tutuyor. uazıyı birdaha oku istwersen. ve adam noktasına kadar doğru yazmış.kendi kendini ele veriyorsun. benim 1. ci takımım istanbul takımlarından biri,2.ci takımım sivasspor deme cesaretini gösteremiyorsun.cesur ol,net ol,kendinle çelişki yaşama.
serhatcan isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevap: Sedat Tunalı: Bilyoner'in tuttuğu ayna...
Alt 05.07.2009, 19:52   #9
dede58
Yiğido
 
dede58 - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik Tarihi: 03.08.2005
Yaş: 37
Mesajlar: 413
Thanks: 347
123 Mesajına 236 Kez Teşekkür Edildi.
Tecrübe Puanı: 0 dede58 isimli Üye Tecrübe Puanınızını Kapatmıştır.
Standart Cevap: Sedat Tunalı: Bilyoner'in tuttuğu ayna...

Alıntı:
serhatcan Nickli Üyeden Alıntı Mesajı Göster
aslında sen yazdığın yazıyı birdaha oku çelilşkiler dolu olan yazı senin yazın. evet haklı olarak trabzonu çvmüş çünkü trabzonlu olanların%80 i trabzonu tutuyor. sivaslıların tam tersi %80 i başka takımı tutuyor. uazıyı birdaha oku istwersen. ve adam noktasına kadar doğru yazmış.kendi kendini ele veriyorsun. benim 1. ci takımım istanbul takımlarından biri,2.ci takımım sivasspor deme cesaretini gösteremiyorsun.cesur ol,net ol,kendinle çelişki yaşama.
Saçmalamadın mı biraz. Sivasspor battaniyem evimde oldu olalı sivasspor yenimi çıkmıştı neydi. Formam bayrağım aslı iken ve sadece Sivasspor'u tutarken bu yaklaşımın nedir diye sorabilir miyim? Bu kafayla bekleyeceksiniz gelmesin Sivassporuma taraftar. Var olan taraftarıda ahmakça laflarınla yargılayacaksan lanet olsun. Şuan nasıl sinirlendirdiğinin farkında bile değilsin. Neyse sivassporun senin olsun kardeşim al tek başına kullan. Terbiyesiz
__________________
ATATÜRK' ÜN GENÇLİĞE HİTABESİ, BİR DUVAR SÜSÜ DEĞİL; BİR ERKEN UYARI SİSTEMİDİR.
dede58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevap: Sedat Tunalı: Bilyoner'in tuttuğu ayna...
Alt 05.07.2009, 21:02   #10
yigidomurat
Yiğido
 
yigidomurat - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik Tarihi: 18.12.2008
Mesajlar: 301
Thanks: 173
48 Mesajına 57 Kez Teşekkür Edildi.
Tecrübe Puanı: 635 yigidomurat FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR
Standart Cevap: Sedat Tunalı: Bilyoner'in tuttuğu ayna...

kardeşim şu SİVAS düşmanını haklı deyipte şımartmayın ya.türkiyenin tek onurlu takımı trabzon,tek onurlu tararfatarı trabzon taraftarı...balıktan 6 kez evet yanlış duymadınız balıktan hatta hatta diğer karadeniz takımlarının yüksek gayretleriyle şampiyon olmuşlar hemde 2 puanlı sistemde...geçmiş bize yok taraftarlık dersi veriyo yok onurlu şehirmiş bilmem ne...kardeşim bu adam ruh hastası...adam baştan ayağı kibir abidesi.bu adamın çok yazısını okudum,SİVASımıza bilerek ve isteyerek hatta zevk alarak küfrettiği yazılarını okudum.o yüzden bu adamın ismini bile duyunca sinirlerim zıplıyo.şunu samimiyetimle söylüyorum elime geçse dayaktan komaya sokarım.kimsede bana kalkıp bu adamın doğru yazdığını söylemesin.ne zaman trabzonun artık basit bir takım olduğunu ve SİVAStan daha büyük olmadığını-artık-ve olamayacağını kabul ederse belki fikrim değişir.tamam arkadaşımız bir gerçeğe vurgu yapmak istemiş.ama bende bir gerçekten bahsedeyim.bizim SİVASımız henüz şampiyon olamadı,buna ramen %26 desteğe ulaştı SİVASSPORumuz.trabzonun taraftar desteği%72 ve 6 kez şampiyon olmuş bu takım.SİVASSPOR eğer bi şampiyon olabilirse-kendi elimizden kaçırdığımız ve değeri çok azalmış olan şu başarıya bakarsak-işte o zamanda trabzonla SİVASIMI bi kıyaslayın derim.şunu unutmayın ayıdan post sedat tunalı gibi hasta ruhlu zavallılardan dost olmaz.saygılarımla
yigidomurat isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Etiketler
ayna, bilyonerin, sedat, tunalı, tuttuğu


Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB Code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Hizli Erisim


Powered by: vBulletin. Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.

Copyright © 2005
Bize Yazin  |   Sivasspor.com  |   Arşiv  |   Kullanım sözleşmesi  |   Yukarı Git