Alıntı:
merkez_emre Nickli Üyeden Alıntı
yanlıs anlasılmısın anlasılan...benım taraftara lafım yok ama sadece taraftar olana..bir taraftar 15 inde neyse 55 inde de odur...taraftar dedıgın dedıgınız gıbı 3 lıgde otobus bulamaz gıtmeye cok cefa ceker takımı ıcın ama o aradan yılllar gecse de zıplayarak yapamasada arada bir yapabılen sivas sivas seslerınde bıle gosterır kendını...cıkıp ta sampıyonluk macında takım yenıldı dıye hakaretlerde bulunmaz...bunun adı taraftarlık olmaz gecmısde neler yaparsa yapsın...
sehrın malı yapısına degınecek olursa ben 30 40 yasındakı adamın evını barkını bırakıp deplasmana gıtmesını ıstemıyorum kı...sivasdakı macda stadı doldurup takıma köstek degıl destek olsun baska ıstegım yok..ama adam 5 lıra verıp maca gelmıs hakeme oyunculara ettıgı hakaretlerın yerıne takıma destek verse o stad yıkılır...he ben evıne ekmegı zor goturen bir insanın maca gelmesını de beklemıyorum...koskoca sivasda yok mu 2 haftada bir 5 10 lıra verıp maca gelıp az da olsa takıma destek verecek ??? bu kadar da fakır bır ıl degılız kımse gecım derdı demesın...Sivasdan 2 haftada bir 5 10 lıra verıp maca gelemeyecek mi ? bursa kocaelı gibi zengın olmasakda cok sukur iyi bir iliz mali bakımdan...
barcelona takımıyla karsılastırmamız da cok acaip karsılastırma...onların bır oyuncusu bızım takımın bıle ustunde...adamlar yüz mılyonlar harcayıp dunya karması kuruyorsa takımının taraftarı da ondan her mac galıbıyet beklemesı normal...ya bizım kadromuz ? bızım messımız ıbrahımovıc ımız yokkı taraftar her mac galıbıyet beklesın olan bu...gorusune saygım var ama cok yanlıs bır karsılastırma olmus...
(he bu arada yaklasık 130 kısı okumus ama 10 u bulmayan kısı yorum yapmıs demek kı cogunun sevmedıgı konuya degınmısım...)
|
Arkadaşım ben yorumumda dikkat ettiysen şöyle birşey söylemiştim.Sivas'ta futbol ön planda değildir.Benim anlatmak istediğim bu.Hiçbir zaman da ön planda olmadı.Yani 42 senelik tarihimizde futbol şehirde her zaman geri planda kaldı.Biz bir anda kocaeli gibi eskişehir gibi ankaragücü gibi olalım diyoruz.Aslında bu şekilde sivasspor taraftarını karşılaştırmak da doğru değildir.Sivas'ın bu konuda kendi özgü bir yeri vardır.Farklı bir yerdir sivas.Fanatizmin aşırılığın yer bulamadığı barınamadığı bir yerdir.Bizim de böyle bir yapımız var.Stada gelip bağırma gibi bir huyumuz yok.Ancak aynı kişi takımına çok bağlıdır, her maçını takip eder.Şehir dışına çıktığında takip etmeye çalışır. Sivassporu yediden yetmişe herkes sahiplenir bu memlekette.Ancak diyorum ya sevgisini farklı gösterir.Ben şunu kabul etmiyorum.Bazıları bu sitede çıkıyor sivas taraftarı şöyle böyle...Ayıptır yaa.Ayıp yani.Bunlar hoş şeyler değil.Peki napıcaz bu durumu kabullenip bu farklılığımızı avantaja çevirmenin yollarını arayacağız.Böyle eleştirerek kimseyi yola getiremeyiz...
Ayrıca sivas taraftarı fair-play anlamında türkiye'de örnek bir taraftardır.Buraya gelen tüm rakip taraftarlar, rakip takımlar her zaman güzel bir şekilde misafir edilip, yolcu edilirler.Çıksaydı trabzon maçında olaylar çıkardı.Onlar bile ellerini kollarını sallaya sallaya gittiler.
Barca taraftarından örnek vermeme gelince.Doğrudur, barca dünyanın en büyük kluplerinden biridir.Yalnız benim anlatmak istediğim barcanın büyük klup olması değil, konumuzla alakalı olan barca taraftarının tutumudur.Barca'nın kendi sahasındaki bir maçını izlemeni tavsiye ederim.Adamların stadları 90 bin kişilik olduğu halde maç izlerken çıt çıkmıyor.Bizler diyoruz ya tiyatro izler gibi.Onlar tiyatro izleyicisinin kralını yapıyorlar.Ancak bu zamana kadar da bu konuda taraftar hakkında olumsuz bir demeç söylendiğini duymadım.Onlar demekki bu farklılığı benimsemişler.İnşallah birgün biz de benimseriz.