gdodeğilyiğido Nickli Üyeden Alıntı
Maçın sonucuna bakmayın,yanıltıcıdır şu durumda. Ben ,sağolsun,bir arkadaşın siteye yüklediği, maçın 5 dakikalık bölümünün videosunu seyrettim. Buna göre Sivassporumuz daha emekleyen bir çocuk gibi. Desteğe ve sabra ihtiyacı var. Hazırlık dönemi de bunun için var. İlk maçtan yüklenmek haksız.
Bazı arkadaşlar elma ile armudu karıştırmışlar. Transfer politikasına en çok tepki duyanlardanım. O ayrı. Ama şimdi bir çocuk gibi yeniden zamanla büyüyecek,hatalar yapacak,birbirine alışacak, henüz takım olamamış ama olmaya çabalayan bir futbolcu topluluğu var elimizde. Hocayı,transferleri,yönetimi eleştirmenin konu başlığı burası değil. Burada yapılmış ve yapılacak hazırlık maçları,birbiri ile yeni yeni oynayan bir grubun nasıl , ne zaman ve ne kadar iyi bir takım olacağı ile ilgili olmalı yorumlarımız. Bu nedenle : transfer ulen?,bakkal market olmuş? gibi yorumlara saygılıyım ama şu maçla ilgisi yok bu sözlerin.
Maça gelince .Dikkatimi çeken iyi bir şey, Akın,oyunu defanstan pasla başlatmaya çalışıyor. Bu iyi. Ama kötü olan geçen yılki gibi gerisi gelmiyor,çünkü orta sahada topu tutacak kimse yok. Mehmet Nas bile aldığı topu ileri şişiriyor. Topa hakim,teknik,caydırıcı,topu ancak faulle ayağından alabileceğin futbolcular gerek Sivassporumuza. Bu sadece transferle olmaz.Takım içinden de çıkarılabilir. Mesut Bakkalın haftalardır verdiği demeçlerden ben şunu anlıyorum. Diyor ki:
'Ben çok sağlam bir defans ve taş gibi bir orta saha kuracağım bu oyunculardan.Bana zaman verin. Bu futbolcularla olacak bu iş.'
Bize düşen 7 hazırlık maçı ve ligin ilk 4 haftasının geçmesini beklemek. Sivassporumuz takım olabilmiş,belli bir sistemi,oyun dizilişi,ideal 11ini bulabilmiş ise desteklemeye devam,hiçbirşey olamamışsa da yanlışı söylemek olacak.
Bundan başka,maçı hiç izlemeden kıyasıya eleştirmek şu an için yersiz derim. Şimdi destek vakti.
|