Abdullah YİĞİT / Hürdoğan Gazetesi
Ligin ilk haftası geride kaldı ve çok şükür Sivasspor lige hem futbol,hemde skor olarak iyi bir giriş yaptı. Bu nedenle,Galatasaray maçından müthiş futbolla üç puan alan futbolcuları ve teknik heyeti tebrik ediyorum.
Geçen akşam TV 58'deki Mustafa Ateş'in Sporaktif proğramında Teknik Direktör Mesut Bakkal'a birlikte olduk. İki saati aşkın proğramda gerçekten son derece samimi ve içten açıklamalar yapan Mesut hoca, bir çok ilkide yine bu burada açıkladı. Hoca hedeflerinin ilk yarıda 25-27 puan olduğunu, Güney Afrikalı Tshabalala ile görüştüklerini ve kadrosunda istediğini, Galatasaray maçının devre arasında futbolcularına "Siz bu takımı rahat yenersiniz" diyerek onlara inandığını devre arasında da gösterdiğine varana kadar daha bir çok konuda son derece samimi açıklamalar yapan Mesut hoca, bu samimiyetiylede taraftarların ayrı bir taktirini kazandı. Hep böyle ol Mesut hoca! Mütevazilği ve samimiyeti elden bırakma! Birileri gibi Sivasspor liderliğe oturduğu, yada şampiyonluğu kovaladığı zaman değişme! Bugün neysen yarında öyle ol Mesut hoca,olacağınada yürekten inanıyorum.
Mesut hocanın söylediği ve altı çizilmesi gereken bir başka konuda,Ceyhun Eriş'le ilgili söyledikleri. Bu konuyu özellikle yazıyorum,zira bir çok taraftarın kafasında "Ceyhun'la Sivasspor'un yıldızı barışır mı?, Sivasspor'a faydalı olur mu?" gibi soru işaretleri vardı. Mesut hoca bu konuda şu cevabı verdi " Ceyhun bu futboluna devam edecek. Çünkü Sivasspor taraftarı onu sevdi o da Sivasspor'u, bu böyle devam eder".
Yine hocanın ısrarla üzerinde durduğu bir başka konuda, Galatasaray maçının fazla abartılmaması gerektiği. Gerçektende öyle, eğer biz bu sevinci fazla abartırsak ve futbolcularımızın ayakları bir an önce yere basmazsa,Allah korusun Antalya'dan beklenmedik bir sonuçla döneriz. Onun için başta futbolcuların olmak üzere herkesin ayağı yere basmalı.