Ana Sayfa  |  Site Haritası  |  Forum  |  Chat
‹ Anasayfaya geri dön  |  Sivaslilar.net  |  Sivastuning.com
Sivasspor

Hoşgeldiniz
Zurück   SivasSpor.com - Yiğidoların Özgür Sesi > Haberler > Haberler

Seçenekler Arama Stil

Cevap: Maçı değerlendirelim
Alt 22.08.2010, 18:17   #61
Sivaslibey
Tecrübeli Yiğido

Sivaslibey - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

274 Mesajına 526 Kez Teşekkür Edildi.
Tecrübe Puanı: 860 Sivaslibey ist ein wunderbarer AnblickSivaslibey ist ein wunderbarer AnblickSivaslibey ist ein wunderbarer AnblickSivaslibey ist ein wunderbarer AnblickSivaslibey ist ein wunderbarer AnblickSivaslibey ist ein wunderbarer Anblick
Standart Cevap: Maçı değerlendirelim

Alıntı:
BOUN Nickli Üyeden Alıntı Mesajı Göster
Sivasspor açısından maçı iki ayrı devrede değerlendirmek lazım. İlk yarıda daha organize ataklar bulan ve daha net pozisyona giren taraf bizdik. Şansız ve güzel bir gol yedik. Buna rağmen iyi oyunumuzun karşılığı olan golü de hemen buluverdik.

Yediğimiz golde Abdurrahman'ın son müdahaleyi yapmakta geç kalması gözden kaçmamalı, benzer hatayı geçen hafta Gs maçında yapmıştı ve yine gol yemiştik, biraz daha dikkat Abdurrahman!

İvanovs bir kaç hafta sonra çok daha iyi olacak, ceza sahası içerisinde olabildiğince topa basan ve rakip futbolcuya topu kullanma imkanı vermeyen, sert oynayan bir yapısı var, ama bunun neticesinde sarı kart görmesi kaçınılmaz oluyor ama bize de biraz sertlik lazım. Hele hele Antalya gibi Necati, Tita, Zituni, Djheua gibi çok güçlü ileri oyuncuları bulunan bir takıma karşı sert defans yaparken sarı kartlar da kaçınılmaz oluyor. Gerçi Deniz Çoban'ın sarıları biraz abarttığı da bir gerçek.

Sedat klasik Sedat, her zaman ki gibi sert savunma yapıyor ama bence artık olumlu ve isabetli top kullanma yönünde biraz daha kendisini geliştirmesi lazım. Biz onun savaşçı, agresif yönünü seviyoruz. Aynen devam Sedat, tabii biraz da üzerine koyarak.

Kadir artık takımın vazgeçilmezi oldu. İki yıl evvel İbrahim Dağaşan'ın üstlendiği fonksiyonun benzerini üstlenmiş vaziyette. Pres yaparak defansı rahatlatıyor, iyi paslarla oyunu açabiliyor. Sedat Yeşilkaya için insanların kafasında soru işretleri vardı ama oyuna dahil olduğu bölümlerde en azından kumaşının iyi olduğu anlaşılıyor.

Ceyhun, Mehmet Nas ve Mehmet Yıldız için vasat sayılabilecek bir maçtı. Aralarında iletişimi tam olarak sağlayıp, birbirlerine uyum sorununu aştıkları vakit yırtıcı üçlü olacaklar. Bu üçlüye Cihan'ı da dahil edebiliriz. Ama artık oyun içerisinde daha iyi anlaşmaları, birbirlerini iyi takip etmeleri ve daha iyi organize olmaları lazım. Bunu da ileriki haftalarda başaracaklar. Özellikle Sivas'ta oynanacak maçlarda bu dörtlünün bindirmelerine bir çok takım dayanamayacak, buna eminim.

Solda Ferhat'a gelince, belki sol taraftan çok akın yedik gibi görülebilir ama bu Ferhat'ın sorunu değil tek başına. Cihan'ın defansif yönünün zayıf olmasının da bu kanattan çok akın yememizde ve Ferhat'a çok yük binmesinde katkısı var. Ferhat bir kaç hafta üst üste oynadığında çok daha iyi olacak.

Son olarak Mesut Hoca Keita'yı neden kesti anlamış değilim. En azından ikinci yarılarda savunmaya çekildiğimiz anlarda sert savunma yapacak ideal bir oyuncu. Kullanması lazım. Bir de Suarez ortalarda yok, galiba yedeklerde de yoktu. Sebep???

Son söz taraftarımıza. Takımımıza sonuna kadar sahip çıkıp destek olalım. Uzun bir maratondayız. Hep uzun vadeli düşünelim. Sivasspor geçen bir yıl içerisinde dehşetli bir deprem yaşadı, yaralarımızı sarma ve toparlanma aşamasındayız. Bu süreç belki de bir yıl sürecek belki daha uzun belki daha kısa. Önemli olan bu süreç sonunda teknik ekip ve futbolcu kadrosu olarak oturmuş bir kadroya ulaşmaktır. Bunun için sabır gerekli.

Deplasmandan bir puan çıkartan hocamı ve futbolcularımızı tebrik ederim. Haftaya Bursa maçında Sivas'ta kendilerinden şov bekliyoruz.
Kesinlikle her sözüne katiliyorum.

Ama sunu eklemek istiyorum burdaki herkes Ferhat'a yüklenmis, ya futboldan anlamiyorsunuz yada gözlerinizde sorun var. Sol kanat aksadiysa bunun 90% Cihan'in suçuydu, gerçekten çok ama çok kötü oynadi. Hiçmi hiç havasinda degilde, hiç kosantre degildi oyuna, aldigi bir kaç topu çok acemice harcadi ona yakismadi.

Arkadasin dedigi gibi Ferhat 5 maç ust uste oynasin Hayrettin ancak yedek kalir çünkü Hayrettin bize çok zarar veriyor defansta. Ferhat açiklarini oynadikça kapatir.

Cihan dün hiç olmadigi için orta saha düstü, Mehmet Nas maç boyunca pek bir faaliyet gösteremedi.

Ben kesinlikle kimseye kizmiyorum bu sicakta olabilir, nasilki biz kisin Sivas'ta herkesi yeniyoruz, onlarda sicakta bize karsi üstün olabilir.

Anlamadigim bu maça Keita ilk 11de çikmasi lazimdi, kimin yerine Kadir derdim ama Kadir dün iyi oynadi, ikinci yari basinda kesinlikle Mehmet Nas'i alip Keita'yi alacakti ve Zita'yi degilde solda Cihan'i çikarip yerine Erman'i direk alsaydi o zaman biz belki maçi kolayca koparabilirdik.

Antalya'yi ilerde pek fazla oyalayamadigimiz için onlar pozisyon buldu yoksa gerçekten Antalya'da hiç bir is yoktu. Bu sene Antalya ciddi bir rakip olamaz ligde.
Sivaslibey isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 22.08.2010, 18:21   #62
Sivaslibey
Tecrübeli Yiğido

Sivaslibey - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

274 Mesajına 526 Kez Teşekkür Edildi.
Tecrübe Puanı: 860 Sivaslibey ist ein wunderbarer AnblickSivaslibey ist ein wunderbarer AnblickSivaslibey ist ein wunderbarer AnblickSivaslibey ist ein wunderbarer AnblickSivaslibey ist ein wunderbarer AnblickSivaslibey ist ein wunderbarer Anblick

Ha unuttum, bence u havada güzel bir sonuç, takim iyi yolda, bir kaça hafta sonra dahada iyi yerlerde olacagiz insAllah.
Sivaslibey isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 22.08.2010, 20:52   #63
bulutbey27
Tecrübeli Yiğido

bulutbey27 - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

268 Mesajına 443 Kez Teşekkür Edildi.
Tecrübe Puanı: 709 bulutbey27 FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR

bu maçta takımda öne çıkan yoktu ama genel durum iyiydi bence
bulutbey27 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 23.08.2010, 08:24   #64
birdokuzaltiyed
Yiğido

98 Mesajına 170 Kez Teşekkür Edildi.
Tecrübe Puanı: 734 birdokuzaltiyed Maalesef Forumlarda cok az yorum yapıyor.

Takıma olan güvenimiz ve ve takımın da kendine olan özgüveni günden güne artıyor. Çok mücadeleci bir takım olduk. Sayın Hocamız döneminde daha yenilgi yüzü görmedik çok şükür. Hem de ne ateşten gömlek maçlar oynayarak. Takım oldukça zevk veren bir oyun oynuyor. Puan tablosunda oldukça iyi bir yedeyiz.Daha neden eften püften şeylere takılıp olumsuz yorumlar yazıyorsunuz ki arkadaşlar. Evet iyininde daha iyisi vardır, önce eldekine şükretmek gerekir. Zaten Sn. Hocamız ve futbolcular ellerinden geleni yapıyorlar. Geçen sene aynı Antalya'dan 3 yeyip dönmedik mi? Çok istiyorsanız gidin 50 derece sıcakta siz alıp getirin 3 puanı. Tabii sahadan sağ çıkabilirseniz.
birdokuzaltiyed isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 23.08.2010, 09:29   #65
Cabal1996
Yeni Yiğido

0 Mesajına 0 Kez Teşekkür Edildi.
Tecrübe Puanı: 0 Cabal1996 FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR

Maçın Yıldızı Ramoviç
Cabal1996 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 23.08.2010, 09:31   #66
Cabal1996
Yeni Yiğido

0 Mesajına 0 Kez Teşekkür Edildi.
Tecrübe Puanı: 0 Cabal1996 FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR

Maçın Yıldızı:Ramoviç
Maçın En Kötü Oynayanı:Mehmet Yıldız
Göze Çarpan:Cihan Yılmaz
Cabal1996 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   Alıntı ile Cevapla
keita,suarez,erman,nabil taider???
Alt 23.08.2010, 09:58   #67
kakikli
Tecrübeli Yiğido

kakikli - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

122 Mesajına 210 Kez Teşekkür Edildi.
Tecrübe Puanı: 831 kakikli isimli Üye Tecrübe Puanınızını Kapatmıştır.
Standart keita,suarez,erman,nabil taider???

öncelikle bu sıcak havada puan çıkartan takımımızı tebrik etmek lazım.
sivasspor nedense oyununu 2 devreyede yansıtamıyor.
bazı maçlarda tek devre oynamamız maçı kurtarıyor ama antalya maçında sadece 1 puanı kurtarmaya yetti.
2010 yılı için hazır olmayan tek futbolcumuz mehmet yıldız, okadar vurdumduymaz oynuyorki ben anlayamıyorum.sanki takıma yabancı gibi, gol atsada atmasada olur gibi bir tavrı var umarım bu durumunu düzeltir.keza gs maçında ve antalya maçında mücadelesi ve paslarının yanında atamadığı goller ve veremediği pasları görünce insan şaşırıyor...
keita'nın takımda yer almamasının sebebini merak ediiyorum, umarım bir açıklama gelir.
suarez ne zaman kadroya dahil edilecek? erman hala soru işareti?
eğer nabil taider şans alamayacaksa neden takımda kontenjan işgal ediyor?
takımda bülent uygundan kalan bir antipatizm var bunuda ortadan kaldırmak futbolcularımızın elinde, hakemin kararlarına biraz daha seviyeli itiraz ederlerse sanırım daha iyi olur keza gs maçını izleyen hakem antalya maçına resmen hazırlıklı çıkmış itirazlara fırsat vermeyip kartlarına başvurmuştur.
sonuç olarak takımımız gelecek dönem için umut veriyor, yolumuz açık olsun...
Bu Konuda kakikli'a Teşekkür Eden Üyelerimiz...
Alt 23.08.2010, 10:23   #68
jamesbond58
Acemi Yiğido

jamesbond58 - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

22 Mesajına 29 Kez Teşekkür Edildi.
Tecrübe Puanı: 584 jamesbond58 FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR

1 puan da almak iyi. Ama arkadaşlar futbol şansımız olsa idi bu maçı çok kolay kazanabilrdik.örneğin ilk yarıda çok net 3 pozisyonumuz vardı eğer bir tanesini atsaydık bu maçı kesin alırdık. mehmet özdilek maç sonrası açıklamasında daha çok pozisyona giren takım bizdik diyor. yahu bu adam ya başka maçı izledi ya da futboldan anlamıyor.. maç özetlerinde 2 kez dikkatlice saydım antalyanın toplam 2 pozisyonu sivassporumuzun net 4 pozisyonu var deplasmanda ve 50-55 derece sıcakta. maçın en iyisi mehmet yıldızdı diyebiliriz. maçın en kötüsü erman kılıçtı. neden? çünkü; adam 80 lerde oyuna giriyor. sol tarafa güzel bir pas atılıyor. önü boş karşı rakip yorulmuş bitmiş durumda adam topu alıp dripling yaparak adamı geçeceğine adam iki adım atıp topu kontrol edemedi top taca çıktı. bu adamdan bu takıma futbolcu olmaz arkadaş. özveri göstermeyen futbolcunun bu takımda yeri yok. bilimyorum benim düşüncem bu...
jamesbond58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 23.08.2010, 11:48   #69
yadel
Acemi Yiğido

yadel - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

39 Mesajına 77 Kez Teşekkür Edildi.
Tecrübe Puanı: 686 yadel FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR

Senede 1 defa da olsa Sivassporumu izleme fırsatım oluyor Antalya da. Antalyaspor bu sene çok kötü oyuncuları koşu yaparken sakatlanıp çıkıyor yani kondisyonları yok. Takımlarında uyum da yok bu takımı yenemedik ya ne diyeyim? En çok sevdiğim oyuncu Mehmet Yıldız idi . Geçen yıl hadi sakattı tüm topları ezdi. Bu sene ne oluyor sana kardeşim sadece topunu oyna sen. En azında 10 dk. hakemle uğraştın hiçbir topa girmedin sahi sen sahada ne arıyordun buldunmu bari kardeşim ?
yadel isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 23.08.2010, 15:43   #70
filografozan
Yeni Yiğido

filografozan - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

6 Mesajına 7 Kez Teşekkür Edildi.
Tecrübe Puanı: 0 filografozan FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR

ilkyarı deplasmanda olmasına rağmen oyuna daha hakim ve agresifti;
2.yarı roller değişti,özellikle 75.dk dan sonra heriki takım oyuncularıda
aşırı sıcaktan oldukça etkilendiler.genel manada iyiydi.ancak;
mehmet yıldızın toparlanıp kendine gelmesi lazım.çünki o bu takımın temeli.
tecrübesiyle geçmişiyle bu takımı idare etmeyi asla ihmal etmemeli.gol kaçırabilir ben onu eleştirmiyorum,ama hakemlerle okadar çok oynuyorki,ekrandan ben tahammül edemiyorum yani.kaptan böyle yaparsa diğerleri neler yapmazki.
ceyhunda hakemin üzerine yürüdü,kıl bi hakeme denk gelirse affetmez basar kırmızıyı.topçu kardeşlerimiz itirazlarında ölçüyü kaçırmasınlar.
takım genelde iyiydi,öyle göze batan oyuncumuz yoktu ama göz çıkartanda yoktu.hepiniz sağolun...
filografozan isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Etiketler
değerlendirelim, maçı