Alıntı:
85200258 Nickli Üyeden Alıntı
Ayrıca ligimizde bi antrenörler toplulugu var... bunlar kimler mi? Bunlar genelde ligin başında tkım çalıştırmayan takım çalıştırsa da yıl içinde takımlarından kovulan hocalardır. (Ziya dogan,Güvenç Kurtar,Hikmet Karaman,.....) Kariyerleri boyunca 10-15 anadolu şehri gezmişlerdir.. bunlar bu ligin sonlarına dogru başarısız takımların hocası kovulunca genelde son 10 hafta civarı piyasa yaparlar. Ve bir takımın başına geçerler... Teknik-taktik onlar için 2 boyuttadır. onlar işin motivasyon kısmını yaparak ligin son 10 haftasını kaybetmiyim mantıgında oynayarak ligin sonunu getirirler. Teknik ama fazla koşmayan topcularla arası iyi degillerdir(Erman tipi).. Ligin sonlarında genelde o gittigi takımı kan degişikligininde etkisiyle genelde ligde tutarlar. Ancak yeni senede vizyonsuzlukları kendini gösterir.. Transfer politikaları onların gelecekte yine başarısız olmasının ana sebebidir. cünkü genelde hazır topcu oynatmak istediklerinden dolayı genç oyunculara pek yer vermezler bu yaşlı oyuncularda kondisyon geregi genelde ligin sonunu getiremezler.. Hızlı bi çıkışın ardından (Geçen yıl diyarbakır örnegi bu sene konya da aynı şeyi yaşayacak iiyi başladır sonu bu kadar iyi bitmeyecek ama..) düşüşe geçen takımdan kovulurlar ve yni bi kan degişlimine gider yönetim. Kulüp bu şekilde yönetilmeye başlandıgında sıradan bi anadolu takımı olmuşunuz demektir..Yönetimimiz Mesut Bakkala geçen senenin sonunda emeklerinden dolayı teşekkür edip maddi hakkını da verip yolları ayırmalıydı.. Bence Mesut Bakkal'la devam kararı hatalıdır. Transfer politikaları oyuncu seçimleri beni ve benim gibi düşünen arkadaşları haklı çıkarmaktadır. Umarım yanılan bizler oluruz.. Bize sistemin törpüsünden geçmemiş genç dinamik vizyonlu hoca lazımdı.. Meselaaa yeni jubile yapmıs isimlere teklifde bulunulabilinirdi Sergen Yalçın gibi Hakan Şükür gibi ; Yada biraz daha üste çıkıp Rıdvan dilmene teklifte bulunulabilirdi ; Yada geçen sene gelmeye hazır bi Ersun Yanal ismi düşünebilirdi... Hem böylece takım daha sansasyonel bi hoca tarafında yönetilip gündemde kalırdı hemde başarıya ve heyecana açık bi isimle daha ileriye dönük bir takım kurulabilirdi..
|
Hasbel kader katıldığım bir konu üzerinde çok güzel tespitlerde bulunmuşsun gardaş... Bu saymış olduğun teknik direktörler Türk Futbolu üzerinde mafyalaşmış yada kaysak bağlamış bir yaradır. Yara iyileşmeden kaysak bağlamış yarayı kopartırsan yara kendini tazeler cinsten. Devam eder devam eder gider. Bugün Konyada yarın Sivasta ertesi gün Manisa da kaybolup giden takımların çehrelerinde sörf yaparlar. Takımlar bir zaman sonra esame listesinden kaybolur gah 2. ligde gah 3.liglerde dizlerinin üzerinde zor dururlar. Ama bu antrenörler her zaman zinde dimdik ayaktadırlar. Bir bakarsın bir maçta Fener Galatasaray yada Beşiktaşı yener sükse yaparlar. Buda onların yaşam kaynağıdır adeta. Bu galibiyetler kendilerine en az bir sezon hayat öpücüğü verir idameleri devam eder gider.
Şimdi Sayın Mesut Bakkal o tarz hocamı değilmi tartışmalarında bulduk kendimizi. Geçen yıl çektiğimiz acılar onun gelmesi ile son buldu ve ligde kaldık. Ama nereye kadar gidecek. Yaptığımız transferler, taraftarların isteyipde gerçekleşmediği oyuncular, yaş ortalaması ve bir mevkide gereksiz olan bir çok oyuncular vs. gibi veriler doğrular nitelikte. 2 yıl önce elimizde mükemmel bir alt yapı varken bir yıl içinde ne kadar çabuk söndüğünü hayretler için seyrettiğimiz gençlerimizin takıma adapte olamaması ve stadyum konusunda yavaş ilerlememiz, diğer takımların bir iki gömlek üzeri yaptığı transferler ve vizyon genişletme çabaları bizleri karamsarlığa itmekte ve buda bir yönetim hatası olarak taraftarlarımız tarafından adeta ağız birliği edilmişcesine kabul görmektedir. Yani sadece seçilen hocanın değil yönetiminde bu tarz gidişata ayak uydurması söz konusu olabilir.
Biz bilmeyiz ama buda bir politika olabilir. Eğer bu sene ayakta durabilirsek yapacağımız kasa bizi belkide önümüzdeki sene için aynı vizyon çalışmalarına başlamamız için bir deney vazifesi görmek amaçlıdır. Transferlerde yıpranan diğer Anadolu takımlarının başarı istatistikleri gözlemlenebilir ve eğer uygulamada bir hata olmazsa bizleride bu politikaya uygulamaya sevkedebilir. Kimbilir... Bilmiyoruz ama temennim bu sene ligde öyle yada böyle tutunabilmek. Bizler 3-5 maç sonunda alınan sonuçlardan fazla hayale kapılmamalıyız. Şu anda yapılan transferlerle bizim takım bir adım değil bir kaç adım geride gözüküyor. Bunda son dakika transferi için G. Afrikalı oyuncu beklenirken Saido transferinden anlayabiliyoruz. Gün kurtarmak terimi için biçilmiş bir kaftan bu transfer. Ama ben her zaman için doğru olduğuna kendimi inandırmaya çalışan bir insanım. Hep pozitif yaklaşmaya çalışıyorum ama bir yerlerde film kopuyor. Ama nerede kopuyor bilemiyorum. Ters giden bir şey var orta da ama ne.???
Umarım hocamız bu tarz antrenör, yönetimimizde buna ortak olan ve kani gelmiş bir yönetim olmasın. Ama görünen o yolda ilerlediğimiz.