Cevap: Başaramadın be Abdullah Yılmaz!
Bir karşılaşmayı staddan izlemekle ekran başından izlemek arasında cok fark var.
Ben bu maçı mecburen tv başından izledım ve ne yalan söyleyeyım arkadaslar hakeme Sedat'ın iki pozisyonuyla ilgili söyleyebileceğim en ufak bi laf yok.Bir insan istese kasıtlı olarak ancak bu kadar kolay kart görebilir(isteyebılır)Staddakı arkadaslara da kızamıyorum pozısyona uzaklar,Sedat efendının tavırlarına bakarsan sankı oyuncuya hıc dokunmamıs gıbı bı hava ıcerısınde.İkinci pozisyon desen bal gibi topa elle mudahale edende Sedat efendı. Böyle oluncada stadda ıster ıstemez bır galyana gelme durumu oluyo,zaten hakeme karsı daha önceden gelen HAKLI bir önyargı var.Böyle oluncada en kolayı hakeme yuklenmek malesef. Böyle bir maç da Sedat'ın tartışılması gerekirken hakemın tartısılmasını anlamsız buluyorum. Zaten macı ekran basında ızleyenlerdense daha cok stadda takıp edenler elestırıyor.Bunda stadda kı topluluk psıkolojısının de etkısı var. Ekran basındakı tam hakeme kızarken,pozısyonun tekrarını yavaslatılmıs sekılde ızleyınce neyın ne oldugunu anlıyor ama staddakı arkadasların oyle bır sansı olmadıgından,staddan cıkarken kafasındakı tek sey hakem oluyor boyle durumlarda. Bu maç la ilgili kazanmış olsak bile tek suçlanabılecek ınsan Sedatdır,bir şehrin kaderıyle oynamak bu kadar kolay ve ucuz olmamalı.
|