Cevap: Yiğido'nun son gözdesi Yannick N'Djeng...!!
Sanırım 2008 senesiydi. Sayed Moawad'ı aldığımız dönemler Afrika Futbolu konusunda bilgi alabileceğim, meraklı insanlarla tanışmak için Mısır, Güney Afrika, Nijerya portallarında cirit atıyordum. O günlerden tanıştığım sevgili arkadaşım Mehdi, Henri Bienvenu'den bana ilk bahseden insandır. Bienvenu'yu onun sayesinde tanıdım. O günden sonra Esperance Tunis takımının sıkı bir takipçisi sayılırdım, zira adamlar Afrikalı futbolcu kaynağının dibindeydiler. Dolayısıyla temiz su içme imkanı diğerlerinden daha fazlaydı. Onlar da bu temiz suyu biraz geç de olsa farketmişler ve yine geç de olsa nimetlerinden faydalanıyorlardı. Ebubekir Sanogo, Julius Aghahowa, Henry Bienvenu, Michael Eneramo...
Esperance, genç oyuncularıyla sivrilen bir ekip. Takımın beyni, en büyük yıldızı Oussama Darragi, fakat yeni sivrilen bir başka genç, bütün dikkatleriüzerine çeken Yusuf Msakni... Müthiş bir oyuncu. Ofansif orta saha pozisyonunda forma giyen Msakni, hem skorer, hem de çok iyi bir pasör. Sıradan top cambazlarından biri değil, sürekli sonuca oynayan, dripling yeteneklerini şova yönelik kullanmak yerine hedefe odaklanmış bir oyuncu. Yeri geldiğinde gerçek bir oyun kurucu gibi. Stoper olarak forma giyen Banana Yaya da dikkat çeken oyuncularından Esperance'nin, biz bugün, bir başka ismi tanıtacağız.
Joseph N'Djeng. 1990 doğumlu oyuncu, Ülkesinde Canon Yaounde takımında futbol oynarken Cezayirli futbol simsarları tarafından keşfedilmiş ve JSM Bejaia takımına getirilmiş. 2008 yılında geldiği Bejaia takımında oynadığı 77 maçta 38 gol kaydetmiş. 2011 sezonu sonunda Portekiz'den Guimares kendisiyle uzun bir süre ilgilendi, hatta iş imza aşamasına kadar geldi, fakat JSM Bejaia takımı, 750.000 € bonservis ücretinde diretti. Vitoria Guimares takımı 350.000 €'dan yukarı çıkmayacaklarını açıklayınca da devreye Esperance takımı girdi ve 650.000 € + sonraki satıştan %30 pay karşılığında N'Djeng'i transfer etti.
N'Djeng, santrafor olarak oynuyor. Her iki ayağını da fiziği gibi çok iyi kullanmakla birlikte sol ayağı daha etkili. Gerektiğinde forvet arkasında da forma giyebilen, uzun boyuna rağmen hızlı, dripling ve adam eksiltme kabiliyeti olan, ceza sahası dışından çok etkili şutlara sahip bir oyuncu. Oyun görüşü de fiziksel üstünlükleriyle sivrilen Afrikalı meslektaşlarına göre iyi seviyede. Fizik-Kondüsyon açısından daha da güçlendikçe ışıl ışıl parlayabilecek potansiyele sahip. 2 yıl içinde hem JSM Bejaia takımını, hem de Esperance takımını sevince boğabilir.
Alıntı/Posted 17th September 2011 by Adem