Ana Sayfa  |  Site Haritası  |  Forum  |  Chat
‹ Anasayfaya geri dön  |  Sivaslilar.net  |  Sivastuning.com
Sivasspor

Hoşgeldiniz
Zurück   SivasSpor.com - Yiğidoların Özgür Sesi > Taraftarlar Bölümü > Taraftar

Taraftar SivasSpor Taraftarı hakkında yorumlar

Seçenekler Arama Stil

Hakettiğimiz yere gidiyoruz!
Alt 30.11.2014, 18:33   #1
sebasteia
Usta Yiğido

sebasteia - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

1.351 Mesajına 3.187 Kez Teşekkür Edildi.
Tecrübe Puanı: 921 sebasteia kann auf vieles stolz seinsebasteia kann auf vieles stolz seinsebasteia kann auf vieles stolz seinsebasteia kann auf vieles stolz seinsebasteia kann auf vieles stolz seinsebasteia kann auf vieles stolz seinsebasteia kann auf vieles stolz seinsebasteia kann auf vieles stolz sein
Standart Hakettiğimiz yere gidiyoruz!

bir takım düşünün taraftarı beleşçi. bedava bilet bulunca gelir, bağırıp çağırır, küfreder, rahatlar çeker gider... passolig gelip bilet almaya mecbur kalınca üç kuruş parayı vermez, takımına destek olmaz.

bir takım düşünün taraftarının maddi katkısı sıfır. her yıl satılan lisanslı ürün adedi üç yüz - beş yüzü geçmez. sudan ucuz kombinesi elde kalır.

bir şehir düşünün meydanında istanbul takımlarının şampiyonlukları kutlanır. havaalanında karşılanıp sevgi yumağında boğulan bu takımlara gösterilen ihtimam kendi takımına gösterilmez.

bir şehir düşünün, ahalisi kendi takımının değil istanbul takımlarının taraftarıdır.

bir yönetim düşünün, kafası çalışan birkaç bin taraftarının gördüğü eksik gediği görmez. başarıları hep cepten yer. nokta transferi olarak 3-4 kişinin yeteceği takıma çer çöp 7-8 beleş futbolcu alır.

bir yönetim düşünün taraftarını adam yerine koymaz. bilet satışından, stadyuma girişe, ürün satışından, tesislerde taraftara laf atan garip yöneticilerine kadar hep gariplikler ve ihmalkarlıklara sahiptir.

* * *

bu şehrin, bu takımın ve bu taraftarın hak ettiği yer süper lig değil. samimiyetlerinden şüphe duymadığım ve sayıları sadece birkaç yüz ile sınırlı olan sevgili yiğidolarımızı hariç tutarak söylüyorum: bu kalitede bir ekibin gideceği yer ptt 1. ligdir.

artık paraya kıyın futbolcu alın filan demek de istemiyorum. adam gibi sene başında paraya kıymamışsın, şimdi devre arasında kulübün mali yapısını bozup önce ptt 1. lig, sonra 2. lige düşmek yerine; rahat rahat 1. lige adapte olalım ve kendi ligimizde oynayalım.

bu saatten sonra üzülmeyi de bırakıyorum. elbette sivassporluyuz ancak artık gerçeği kabullenen realist sivassporluyuz! gerçeği görüp kabullenmek acıyı dindiriyor. sonunda ölüm yok ya, kimse geldiği yeri unutmamalı. orası da bizim ligimiz, orası geldiğimiz yer...
sebasteia isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Yukarıdaki Mesaj için 13 Kullanıcı sebasteia'a Teşekkür Ediyor...
Cevap: Hakettiğimiz yere gidiyoruz!
Alt 30.11.2014, 20:14   #2
alboran
Yiğido

alboran - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

128 Mesajına 282 Kez Teşekkür Edildi.
Tecrübe Puanı: 506 alboran FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR
Standart Cevap: Hakettiğimiz yere gidiyoruz!

katılmıyorum.taraftarımız hakkında dediklerin doğru.ancak dönüp ligdeki diğer takımlara bakalım.es-es ve bursa hariç taraftar kültürü yerleşmiş anadolu klübü yok ligde.2. lig maçlarını da izliyorum haftasonu orada da durumlar aynı.bu sene istisna olarak konyaspor aşırı bir destek alıyor bunun nedeni ise yeni stadları.çünkü bilen bilir konyanın eski stadyumu gerçekten çok kötüydü.izleyiş kalitesi olarak olimpiyat kadar kötü bir stadları vardı.şimdi ise güzel bir stadları var ve bu sezon şimdilik gidiyorlar maça.

türkiyenin 81 şehri var ve emin ol en az 70'inde büyük takımların galibiyetleri de şampiyonlukları da kutlanıyor.bu doğal bir şey olmuş bu ülke için.hatta bu zaten doğal bir şey.bugün avrupada bir takım şampiyon olduğunda ülkenin her şehrinde o takımın taraftarları kutlamasını yapar.

kaldı ki kluplerin hangi seviyede olduğunu hiçbir zaman taraftarlar belirlemez.bugün bayern munich almanyanın açık ara en büyük klübüdür mesela.ancak tarihine bak bundan yıllar önce munich'in bile en büyük klübü değildi.1860 munich düşüşe geçer bayern yükselir ve bayern o yükselişi sürdürerek sonraki nesillerin favori takımı olur.aynı örnek manchester city,chelsea,tottenham gibi birçok dünyaca ünlü klüp için de geçerlidir.taraftar desteği başarıyla doğru orantılıdır.istediğimiz kadar sevmeyelim.bu 4 büyük takım da zamanında şampiyonluklar kazanmış ve bu yüzden türkiye geneli büyük destek görüyor.bursa şampiyon olmuş bir takım bu yüzden o klüplere destek çıkmaması normal.ama yine de benim okuldaki bursalı arkadaşlarımın hiçbirinin bursa'yı tutmadığı gibi büyük takımları tuttuğunun da altını çizmek istiyorum.eskişehir zamanında ligde ve kupada başarılar elde etmiş bir klüp.bunun gibi birçok örnek var.

takımların lig seviyesini taraftarlar belirlemez tezimi bir başka örnekle açıklarsam.şu an championship seviyesinde oynayan nott. forest her hafta tıklım tıklım stada oynar ancak yıllardır premier league seviyesini göremiyor.ülkemize bakarsak sakaryaspor,kocaelispor,ankara gücü hep full oynar ama nerelerde ne durumlarda oldukları ortada.

sivasspor bir süper lig klübüdür çünkü, uzun zamandır yer aldığı ligde şehrine gelecek yerli-yabancı,büyük-küçük takımların tamamının kafasında zor deplasman düşüncesini yaratmayı başarmıştır.emin olun en zor dönemimizde bile gelen takımlar buraya 1 puana razı geliyorlar.bu ligde şampiyonluğu son haftaya kadar kovalamış bir takımız.yönetim benim gözümde de çok ama çok suçludur.ancak yönetimdeki iş bilmez adamlar bazı yanlışlar yaptı diye veya taraftarımız takıma destek vermiyor diye bir klübün büyüklüğü değişmez.biz bir şehir takımıyız desteğimiz şehir nüfusuyla orantılıdır.bak büyük takımlar bizim 20-25 milyon taraftarımız var diyor ancak onlar bile 10 bin seyirciyi bulamıyor.galatasaray yönetimi taraftarımız lisanslı ürün almıyor diye ağlıyor.ancak bu takımların şampiyonlukları geçmişlerindeki başarılar değişmiyor.çünkü tarih değişmez.dolayısıyla tarih yazmış bizim bu ligdeki başarılarımızı.bizim büyüklüğümüz de her daim süper lig takımı olduğumuz da değişmez. !
alboran isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Yukarıdaki Mesaj için 9 Kullanıcı alboran'a Teşekkür Ediyor...
Alt 30.11.2014, 20:53   #3
sinan-58
Usta Yiğido

sinan-58 - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

616 Mesajına 1.180 Kez Teşekkür Edildi.
Tecrübe Puanı: 1088 sinan-58 COK SEVILEN BIR KISIsinan-58 COK SEVILEN BIR KISIsinan-58 COK SEVILEN BIR KISI

taraftarı hiçe sayan yönetim ruhsuz futbolcular tamam taraftar kültürümüz yok ama sıkışınca hemen taraftara sallamakla olmuyor bu iş demekki
Alt 30.11.2014, 21:05   #4
tavatir
Usta Yiğido

tavatir - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

1.129 Mesajına 2.550 Kez Teşekkür Edildi.
Tecrübe Puanı: 959 tavatir FAZLA SÖZE GEREK YOKtavatir FAZLA SÖZE GEREK YOK

alboran kardeşim haklısın ama birkaç ekleme yapayım. Ligde 10 yılını dolduran bir takım olarak kurumsallaşma konusunda eksikliklerimiz olduğunu düşünüyorum.

10 yıldır bu ligde olan bir takım olarak ayaklarımız daha sağlam yere basabilmeliydi.

Transfer konusunda bu yıla kadar hatalarımız da çok olmasına rağmen bu yıl çok bariz görüldü.

Görev dağılımı ve kurumsallaşma adına bazı görevlilerin eksikliğini çok hissettik. Murat Erdoğan'dan da dahil ondan sonra da futbolcularla yakın ilişki kuracak bir görevli göremedim. Cesar Domingues'i zaten yazmama bile gerek yok. Transfer komitemiz olduğunu bilmiyorum. Basın ve halkla ilişkilerle kim ilgileniyor ilen var mı? Sözcülük görevi kimde? Haftalık toplantılar düzenleniyor mu? 10 yıldır bu ligde bunlar düzene girmemeli miydi?

Mali tablo ile ilgili genel bir fikir sahibi olan arkadaş var mı aramızda? Mesela o kadar kazanılan başarıdan sonra bonservisiyle oyuncu satabildik mi? Oyuncu almak kadar oyuncuları ihraç edebilmek de başarıdır. Servet ve Bilica haricinde para kazandığımız oyuncu hatırlayan var mı?

Bonservissiz olarak alınan ve maaş durumu nispeten iyi olan oyuncuların takıma uyum sağlaması ve başarı sağlamaları çok iyi bir durumdur. Ama yüksek bedellerle başarısızlıkla sonuçlanan transferler bir o kadar kötüdür. Üstelik oyuncu bonservislerinden para kazanamıyorsanız.

Bir başka mesele kalıcı gelirler konusu. Kulübe kalıcı gelir sağlayan bir organizasyonumuz var mı? Mesela ben Sıcak Çermik veya başka bir konuda kulübün kalıcı gelir getirici hamle yapmasını çok bekledim. Bazı takımlar (Hes) projesi bile yapıyor. Ben de şehre katma değer sağlayacak birşeyleri çok bekledim. Tenis kortları, yüzme havuzları v.b. imkanlarla şehrimizde spora ve amatör branşlara imkanlar sağlanabilir diye çok bekledim. Avm projesi deniliyor belki Sivasspor'un bile başlı başına projeleri olabilirdi.

Ayrıca imajımıza değinelim; lige çıktığımız ilk yıllarda mütevazi halimizle herkesin sempati duyduğu bir takımdık. Şampiyonluğa giderken herkesin gözü üzerimizdeydi. Büyük takım taraftarları kendileri olamazsa alternatif olarak bizi görüyorlardı. Son zamanlarda ise sempatinin kaybolduğunu ve sıradanlaştığımızı görüyorum. Hatta çeşitli nedenlerle bazı kesimlere antipatik geliyoruz. Takım şehre değer katması gerekirken şehrin adına olumsuz bile etki edebilecek durumlar oluyor.

Taraftar konusunda da bence sorunumuz var. Doğrudur tribünlere çok taraftar çekemiyoruz. Ve yine doğrudur çok taraftar gelmese de başarı sağlanabilir. Önceden de Süper Lig ortalamasında en önlerde değildik. Bunun üzerinde çok durmam ama taraftar takıma zarar veriyorsa orada sorun var demektir. Geçen maçta 100.000 Tl ceza aldık yanlış değilsem. Zaten kulübe fazla gelir kalmıyor seyirciden. Geçen yıldan beri bir sürü ceza yedi takım. Erciyes maçında bu konuda çok daha hassas olunmalı. Kurtarma ihtimalimiz yüzde 50. Düşme ihtimalimiz de yüzde 50 bence. Ama bir darbe de bizim vurmamamız lazım takıma.

Bazı Sivassporluların internette yaptıkları yorumlar bile takıma antipatiye neden oluyor. Bazen bu yorumu bir Sivaslı nasıl yapar diye gördüğüm yorumlar oluyor. Başka taraftarlarla atışmalar görüyorum. Son dönemlerde özellikle yaşı çok genç olan bazı tribün taraftarlarımızın, bir bakıma tanınmış tribün gruplarının hoş olmayan yönlerini örnek olarak hatalı davranışlarda bulunduğunu rakiplere saygı sınırları içinde olmayan karşılıklar verdiklerini gördüm. Mesela küme düşme ihtimali olan veya düşmesi kesinleşen takımlara söylenen sözler, her gelen rakiple atışmalar, tribünde küfür, özenti bizim stada yakışmıyordu. "Gülme komşuna gelir başına" , "Etme bulma dünyası" gibi atasözlerini özümseyememiş davranışlara şahit olduk. Başarı hep kalıcı değildir. Başımıza başarısızlık gelince bumerang gibi bize de bunlar yapılsa hoşumuza gidecek mi?

Kendi aramızda yaşadığımız bölünmelere ne demeli. Carlos gelecekken Carlos'un başarılı olma ihtimalini zor gördüğümü ifade ettim diye neler söylendi bana. Hatta geçen yılki başarıyı bile zaman zaman köpük gibi gördüm. Yine de takımın arkasında durduk ve destekledik. Ama sitede bile kendisi gibi düşünmüyoruz diye hakaretler edenler oldu. Lütfen sırf bizim gibi düşünmedi diye başka fikirler değersiz görmeyelim. Çok seslilikten çok çözüm çıkar. Önemli olan orta yola ulaşmaya çalışmak. Birlikte olalım, güçlenelim.

Birkaç konu daha var. İnşallah diyorum Erciyes maçını alalım ve yeniden bir sayfa açalım ve bu seneyi kurtaralım da nasip olursa yaz aylarında hepimiz şapkayı önümüze koyup her şeyi derinlemesine tartışırız.
tavatir isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Yukarıdaki Mesaj için 7 Kullanıcı tavatir'a Teşekkür Ediyor...
Alt 30.11.2014, 21:24   #5
sivasfutbol
Usta Yiğido

sivasfutbol - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

556 Mesajına 1.045 Kez Teşekkür Edildi.
Tecrübe Puanı: 914 sivasfutbol kann auf vieles stolz seinsivasfutbol kann auf vieles stolz seinsivasfutbol kann auf vieles stolz seinsivasfutbol kann auf vieles stolz seinsivasfutbol kann auf vieles stolz seinsivasfutbol kann auf vieles stolz seinsivasfutbol kann auf vieles stolz seinsivasfutbol kann auf vieles stolz seinsivasfutbol kann auf vieles stolz seinsivasfutbol kann auf vieles stolz sein

Başkanımız artık çok yıprandı. Ya artık atağa geçip kulübü sahiplenerek bir İlhan Cavcav gibi başkan olmalı, ya başkanlığı yapacak güvenilir birini bulup bırakmalı ya da takımı ikinci lige hazırlamalı.. Başkanımız bize çok güzel başarılar yaşattı, ancak büyük bir hezimet olur getirdiği yere takımı yeniden giderken öylece izliyor olması. Bülent Uygun takımı aldığı yerde bıraktı gitti şehirde itibarı kalmadı istisnalar hariç, Mecnun Başkan içinde aynı durum söz konusu olursa Sivasspor ismi ile özdeşleşmiş birisi olacak hep kulüp hem de kendi itibarı zarar görecektir. Artık Sivaslı İşadamları arasından yeni bir başkan çıkmalı ya da Mecnun Başkan Sivasspor'u yepyeni bir reformla ayağa kaldırmalı diye düşünüyorum. Sivasspor ile beraber şehrimiz ayağa kalktı, bu emaneti korumak yönetime düşüyor, ya oturup takımla, taraftarla birebir ilgilenecekler ya da bırakıp gidecekler..
sivasfutbol isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Yukarıdaki Mesaj için 2 Kullanıcı sivasfutbol'a Teşekkür Ediyor...
Alt 30.11.2014, 21:26   #6
B.DUMANLI
Usta Yiğido

2.031 Mesajına 3.824 Kez Teşekkür Edildi.
Tecrübe Puanı: 1136 B.DUMANLI ist jedem bekanntB.DUMANLI ist jedem bekanntB.DUMANLI ist jedem bekanntB.DUMANLI ist jedem bekanntB.DUMANLI ist jedem bekanntB.DUMANLI ist jedem bekannt

Sebasteia kardes son cümlende aynen söyle diyorsun;

"bu saatten sonra üzülmeyi de bırakıyorum. elbette sivassporluyuz ancak artık gerçeği kabullenen realist sivassporluyuz! gerçeği görüp kabullenmek acıyı dindiriyor. sonunda ölüm yok ya, kimse geldiği yeri unutmamalı. orası da bizim ligimiz, orası geldiğimiz yer...´"

O lig belki geldigimiz bir lig ama o ligden bir daha süperlige cikmayi görmeye ömrün yetermi onu bilemem.PTT liginde tutunmakda kolay degil.Orasi atesden bir gömlek.Sivasspor küme düserse oyuncularini bir defa kaybedecek yepyeni bir cehreyle tanimamis kisiler Sivasspor formasi giyecek.

Koskoca bir Izmir ve Adana gibi sanayi sehirlerinin takimlari PTT liginde bile tutunamazken biz harcanir gideriz.Mecnun baskanda belki o zaman görevi herhangi bir sebepten birakir.

Aslinda bu gibi senaryolar bizim icin korku filiminden farksiz.Ben neye üzülürüm biliyormusunuz,Sivas kendi kaderiyle kalacak ve sönük bir sehir hüvviyetine bürünecek.

Bu takima katki saglamayan esnafta kaderiyle basbasa kalacak...
Istanbul takimlarini destekleyenler takimlarini havaalaninda karsiliyamayip,kendi takimlarini 4 Eylül stadyumu yerine spor gazetelerinden okuyacaklar.Yani cag disi bir sistemle.

Yönetim Carlos´a müsamaha göstermeye devam ederse bizi kötü günler bekliyor olabilir.

Ama herseye ragmen yönetimin en kisa sürede radikal kararlar almasi tek temennimiz.
B.DUMANLI isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Yukarıdaki Mesaj için 2 Kullanıcı B.DUMANLI'a Teşekkür Ediyor...
Alt 30.11.2014, 21:28   #7
aozdemir
Tecrübeli Yiğido

aozdemir - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

270 Mesajına 449 Kez Teşekkür Edildi.
Tecrübe Puanı: 812 aozdemir Maalesef Forumlarda cok az yorum yapıyor.

ligden düşmeyiz. 4-5 takımı altımıza alırız inşallah da üst sıralara çıkmamız da zor. ikinci yarı belki bir 10 numara ile iyi bir golcü alırsak uefaya gidebiliriz.
Alt 30.11.2014, 21:57   #8
Del Piero
Usta Yiğido

Del Piero - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

545 Mesajına 955 Kez Teşekkür Edildi.
Tecrübe Puanı: 1012 Del Piero kann auf vieles stolz seinDel Piero kann auf vieles stolz seinDel Piero kann auf vieles stolz seinDel Piero kann auf vieles stolz seinDel Piero kann auf vieles stolz seinDel Piero kann auf vieles stolz seinDel Piero kann auf vieles stolz seinDel Piero kann auf vieles stolz seinDel Piero kann auf vieles stolz seinDel Piero kann auf vieles stolz sein

Ben sivasta tribün kültürü olmadığına inanmıyorum, yeniçerilet, çılgınlar 58, gte 1967 ve yiğido gençlik gibi grupları bitiren yönetim ve gruplarin inadı olmuştur.
Alt 30.11.2014, 22:07   #9
Soyözen
Tecrübeli Yiğido

440 Mesajına 1.173 Kez Teşekkür Edildi.
Tecrübe Puanı: 577 Soyözen FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR

alboran ve tavatir adlı arkadaşların yorumlarından 10.000 tane bastırıp Sivas'ın üzerinden helikopterle geçerek dağıtmak istiyorum.
Soyözen isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Yukarıdaki Mesaj için 3 Kullanıcı Soyözen'a Teşekkür Ediyor...
Alt 01.12.2014, 00:42   #10
sıvaslıgenç
Tecrübeli Yiğido

sıvaslıgenç - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

239 Mesajına 404 Kez Teşekkür Edildi.
Tecrübe Puanı: 722 sıvaslıgenç FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR

Bu şehre taraftar kültürünü oturturmak çok ama çok zaman alır , biz daha tribünde birlik sağlayamadik bırakın kültürünü , ultrasini..
En basitinden şöyle söyleyeyim geçen sene sivas-gs maçına gittim bir grubun amigosu küfürle günahla beste soyletmeye çalışıyordu neden gruptakilerin birçoğu iş olsuncuydu neden o gurpla maça geldiğini idrak edemeyen kişilerdi şimdi olayı genele yayarsak biz şehir olarak bu durumdayız tamam belki sivasprluyuz diyoruz ama demek yeter mi ? Tabiki yetmez önce biz neden Sivassprluyuz diye düşünmemiz lazım , yani lafta değil gerçekten Sivassporlu olduğumuzu herkese hissettirmek lazım.Tamam 1. Lig takimiyiz ama 2. 3. Taraftar grubu seviyesinde dahi değiliz bizim taraftar olarak resetlenmemiz şart ve diğer büyük taraftar grupları gibi bizim gruplarimizda kurumsallasmali bu sayede nerede ne yapacaklarını az çok bilirler.
Umarım bu takım bu şehir ne yaptığını bilen sözde değil özde taraftara sahip olur.Bence herşeyden evvel nasıl taraftar olunur bunu bu şehre empoze etmek lazım yoksa anca faceboktan , forum sayfalarından Sivassporlu olmaya devam ederiz Allah sonumuzu hayır etsin...
sıvaslıgenç isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Bu Konuda sıvaslıgenç'a Teşekkür Eden Üyelerimiz...

Etiketler
gidiyoruz, hakettiğimiz, yere