Ana Sayfa  |  Site Haritası  |  Forum  |  Chat
‹ Anasayfaya geri dön  |  Sivaslilar.net  |  Sivastuning.com
Sivasspor

Hoşgeldiniz
Zurück   SivasSpor.com - Yiğidoların Özgür Sesi > Haberler > Haberler

Seçenekler Arama Stil

Cevap: Maçı değerlendirelim
Alt 23.01.2011, 22:44   #11
BOUN
Usta Yiğido

BOUN - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

1.255 Mesajına 3.719 Kez Teşekkür Edildi.
Tecrübe Puanı: 1002 BOUN isimli Üye Tecrübe Puanınızını Kapatmıştır.
Standart Cevap: Maçı değerlendirelim

Staddan yeni eve geldim. Bir çok arkadaşın iddia ettiği gibi yeni transferlerle şov yapacak bir Sivasspor beklemiyordum. Adamlar takımla beraber bir tane bile hazırlık maçı yapmadı ki ilk maçtan fırtına gibi esmelerini bekleyelim! Ama sağolsunlar, yeni transferlerimiz kesinlikle ilk maç olmasına rağmen benim beklediğimden çok daha iyi performans ortaya koydular. Şunu baştan söyleyelim ki Sivasspor bu yıl ligde kalırsa -ki kalacak inşallah- bu kesinlikle yeni transferlerle olacak. Rada, Navratil, Grosicki ve kalede Korcan kesinlikle beklediğimden daha iyi performans gösterdiler. Biz eskimiş, heyecanını kaybetmiş ve ruhsuzlaşmış adamlardan ne kadar çabuk kurtulursak o kadar iyi olacağını/olduğunu bir kez daha gördük.

Rıza Hoca'ya laf söyleyenler olmuş, takımın çok geriye yaslandığı, defans oynadığımız söylenmiş. Bence burada hocadan daha fazla futbolcuların suçlanması gerekir. Hoca'nın sistemine bakınca ilk yarı Mehmet - Suarez, ikinci yarı ise Mehmet - Kamanan - Eneramo'yu forvet bölgesinde denedi. Adam daha ne yapsın, dörtlü forvet mi oynatsın? Mehmet Yıldız'ın iki-üç yıl önceki halini hatırlayın, böyle miydi? Topu alır başını eğer, basar gider, kimse onu durduramaz, ayağından topu alamazdı. Bugün bu Mehmet kıçını kaldırmaktan aciz, top hakimiyeti zayıflamış, oyunu yavaşlatıyor. Kamanan'ın bir kaç hafta önce gideceği söylentileri çıkınca 'aman Kamanan canım Kamanan' diyenler, bugün Kamanan'ı görmüşlerdir. Erman ve Mehmet Yıldız'la birlikte bu maçın en faydasız üçüncü adamıydı! Erman - Kamanan - Mehmet Yıldız üçlüsünü maçın kötüleri olarak seçiyorum. Erman'dan içerideki maçlarda yararlanabiliriz belki, Kamanan ise bu kafayla yedek kalmaya devam eder/etmeli, belki içerideki maçlarda Rıza Hoca üçlü forvete döneceği zamanlarda üçüncü kişi olarak kullanır veya ihtiyaç olunca sağ açık olarak oynatabilir. Sene sonunda yolcu edilmeli. Mehmet Yıldız'ı hala yıldızımız olarak görmek istiyorum ancak yeni transferler form tuttuğu vakit artık Mehmet'in yavaş yavaş dinlendirilmesi gerekecek.

Vasat oyuncular ise Suarez ve Mehmet Nas'dı. Suarez'e kötü demiyorum çünkü bu maçta oynayacak tarzda yırtıcı forvet değil. Onu besleyecek orta saha ve kanatlar gerek ki bu sitil bu maçta bizde yoktu.

Diğer oyuncular Ziya - Kadir - Rada - Navratil - Grosicki - Eneramo - Korcan kesinlikle kalan maçlarda banko oynayacak ve oynaması gereken futbolcular.

Son olarak stada gelen bize ayrılan yeri dolduran tüm taraftarlarımıza teşekkür ediyorum. Ah ne olur biraz da tezahürat kültürümüz gelişseydi! Altıncı yılımız süper ligde hala gelen 1600 kişinin 100'ü bağırıyor. Bu arada stadyumu Gsliler paşa paşa kullansın, hakkatten harika bir stadyum yapmışlar, darısı bizim başımıza. '4 Eylül bize yeter' diyenler gelip bir maç izlesinler, konforu daha önemlisi ambiansı görsünler. Bizde 100 kişi değilde 1600 kiş bağırsaydı stadyum inlerdi eminim. Öyle ki bağıran 100 kişiye rağmen Gs taraftarı sık sık ıslıklarıyla bizim taraftarımızın tezahüratlarını kesmek ve susturmak zorunda kaldı. Tabii bu avantajı hakemi etkileyerek de çokca kullandılar. Ne diyelim darısı başımıza!

Ayrıca Antalya maçında 4 Eylül tıklım tıklım dolsun, Sivasspor şovu izlesin. Garantisini veriyorum, takım çok iyi, ben beğendim. En azından daha evvel İstanbul'da hep iki gol yediğimiz Gs'den bu maçta, hem de açılış maçlarında, hem de 40 binden fazla taraftarlarının önünde sadece bir gol yedik. İhtiyacımız olan üst üste iki galibiyet. Bunun için ilk adım Antalya maçı olmalı.

Kalksam ve Dirilsem...
BOUN isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Yukarıdaki Mesaj için 7 Kullanıcı BOUN'a Teşekkür Ediyor...

Etiketler
değerlendirelim, maçı

Seçenekler Arama
Stil