YENİDEN DOĞDUM
Sivasspor’un tartışmasız en iyi futbol oynayan ve sevilen futbolcularının başında gelen Hakkı Sivassporla yeniden doğduğunu söyledi
Taraflı-tarafsız herkesin beğenisini toplayan Sivasspor takım Kaptanı Hakkı Hocaoğlu’na hakkında merak edilenleri sorduk;
Sivasspor’un tartışmasız en iyi futbol oynayan ve en sevilen futbolcularının başında gelen takım kaptanı Hakkı Hocaoğlu, Sivassporla yeniden doğduğunu söyledi. Taraflı tarafsız herkes tarafından olumlu eleştirilen alan Hakkı, “Milli takım formasını giymek istiyorum. Çünkü Türkiye’deki en iyi savunma oyuncusu benim”dedi.
Gazetemiz Spor Servisi Sorumlusu Mustafa Yıldız’ın Sivasspor Takım Kaptanı Hakkı ile yaptığı bu özel ropörtaj gündeme damgasını vuracak.
Turkcell Süper Lig’inin ilk yarısına fırtına gibi başlayan ve Lig’e damgasını vuran ekiplerin başında gelen Sivasspor, ikinci yarıda düşüş yaşarken, kendi sahasında aldığı Kayseri Erciyesspor galibiyeti ile yeniden hayat buldu.
Sivasspor, Galatasaray ve Trabzonspor beraberliklerinin ardından Kayseri Erciyesspor’u 3-0 yenerek 12 haftalık galibiyet hasretine son verdi. Kayseri Erciyesspor maçında galibiyetin baş rol oyuncusu olan ve takımın ilk golünü kaydeden Sivasspor takım kaptanı Hakkı, galibiyeti kendileri için yeniden doğuş olarak adlandırdı.
Sivasspor’da forma giymesinin kendisi için onur verdiğini belirten Hakkı, “Her takım gibi bizde düşüş dönemi yaşadık. Ama artık bu düşüş sona erdi. Yeniden lige renk katan Sivasspor olacağız ”dedi.
İlk kez Hakikat Gazetesine konuşan başarılı defans oyuncusu Hakkı Hocaoğlu, 17 yıllık bir profesyonel futbol hayatı değerlendirdi. Hakkındaki bütün bilinmeyenleri açıklayan Hakkı, İddialı bir şekilde konuşarak ‘Türkiye’nin en iyi savunma oyuncusu benim’...
Hakkı; ”Türkiye’deki en iyi savunma oyuncusu benim. Türkiye’de kimse defans yapmayı bilmiyor. Bu nedenle Milli formayı giymek benim hakkım.” dedi.
Sivasspor takımının en çok gol atan ikinci futbolcusu olan Hakkı, futbol hayatına İskenderun Sahilspor’da başladığını buradaki görevinin ise forvet olduğunu belirtti. Bu dönemde Bölge Milli takım karmasına gittiğini belirten Hakkı, Milli takıma ise defans oyuncusu olarak çağrıldığını böylece hayatını defans oyuncusu olarak devam ettirdiğini anlattı.
Sivasspor’un Süper Lig tarihindeki ilk golünü kaydederek tarihe geçen Hakkı, bugüne kadar 4 gol kaydetti. Hakkı’nın gol attığı maçlarda ise Sivasspor sadece Beşiktaş’a karşı yenildi. Attığı iki golde de K. Erciyesspor ve eski takımı Samsunspor’a karşı takımına galibiyeti getiren isim oldu. Hakkı’nın gol attığı maçlarda Sivasspor takımı toplam 7 puan kazandı. Başarılı defans oyuncusu Galatasaray dışındaki üç büyüklere ise gol attı.
Bununla birlikte Kırmızı-Beyazlı ekipte en fazla forma giyen futbolcu oldu. Oynanan 23 maçta sarı kart cezası nedeniyle sadece ikinci yarıdaki Samsunspor maçında forma giymedi.
Hakkı, ilk yarıda oynanan Galatasaray maçında ceza sahası içinde maçın durduğunu zannederek topu elliyle alarak tarihi bir hata yaptı. Bu pozisyonda basiretinin bağlandığını belirterek, “ Dalgınlıkla yaptım. Bu hata benim için büyük tecrübe oldu. Bu geçmişte kalmalıdır. Galatasaray ile oynadığımız ikinci maçta ise şeref kürsüsüne çıkan futbolcu bendim.” ifadesini kullandı.
HEDEFİMİZ LİGDE KALMAK
Süper Lig’de ilk sezonunu yaşayan Sivasspor’un hedefinin Ligde kalmak olduğunu belirten Hakkı, 8. olmalarını ise sürpriz olduğunu söyledi. “Sezon başında böyle bir başarıyı beklemiyorduk” diyen Hakkı, “Öncelikli hedefimiz 40 puanı alarak ligde kalmayı garantilemektir. Şuanda 8. sırada olmamız lige yeni çıkan bir takım olarak bizler içinde sürpriz oldu. Gelinen noktada düşme kaygımız asla yok. Gelecek sezon için Yönetim ve takım kesinlikle hedefini büyültmeli.”
Sivasspor’un oyun sistemi gereği bütün yükü üzerinde toplayan Hakkı, Teknik direktörleri Lorant ile çalışmaktan memnun olduğunu ifade etti. Yabancı hoca ile çalışmanın zor olduğunu ancak Lorant ile böyle bir sorun yaşamadıklarını belirten Hakkı, “ Yaklaşık 26 hoca ile çalıştım. Avrupa mantığı ile çalışan yabancı teknik adamlardan çok şey öğrendim. Lorant’ta bunlardan birisi”
Sezon sonunda Sivasspor ile sözleşmesi sona erecek olan Hakkı, “Sivasspor’da ve Sivas’ta mutluyum. Ancak her insanın olduğu gibi benimde hedeflerim var. Bu hedeflerimi Sivasspor’da gerçekleştirmek istiyorum. Bu nedenle de takımda kalmak ilk tercihim olacak. Ama sezon sonunda ne olacağı belli olmaz”
FUTBOL HAYATIMIN ZİRVESİNDEYİM
Sivasspor’da bulunduğu konum nedeniyle her futbolcunun hayal etti bir yerde olduğunu belirten Hakkı, “Samsunspor’da yaşadığım sorunlar olmasıydı çok daha iyi yerlere gelirdim. Ama Sivassporla daha iyi yerlere geleceğime eminim. Çünkü Samsun’dayken futbolu doya doya oynayamadım. Ben şu anda futbol hayatımın zirvesindeyim. Bunu da Sivasspor sayesinde. 30 yaşındayım bu bana göre sorun değil. Ayaklarımın beni götürdüğü yere kadar futbol oynayacağım. Sivasspor’da çok mutluyum. Gitmeyi düşünmüyorum.”şeklinde konuştu.
Sivassporlu taraftarlar tarafından çok sevildiğinin farkında olduğunu belirten Hakkı, “Ben Yiğidolara aynada kendime bakıyormuş gibi bakıyorum. Bu nedenle çok seviyorlar. Yiğidolar benim hayatımda ayrı bir yere sahip. Ama bazen bizi desteksiz bırakıyorlar. Bizi bu zorlu yolda yalnız bırakmamalarını istemiyorum ”dedi.
Hakikat
|