Menacer olarak görev aldığı Sivasspor’umuzda teknik direktörlük görevini de başarıyla yapan Bülent Uygun, Kulübümüzle iki yıllık daha sözleşme imzaladı.
Kırmızı-Beyazlı ekipte çalışmaktan gurur duyduğunu belirten Uygun, “Geçen yıl UEFA Kupası hedefini şanssız bir şekilde tutturamadık. Ancak gelecek sezon bu hedefimize ulaşabilmek için elimizden geleni yapacağız. Transfer arayışlarına da başladık” dedi. Takımda oyuncusundan teknik heyete, taraftarından yönetime kadar inanılmaz bir beraberlik olduğunu da kaydeden genç hoca, “Başarımızın en büyük nedenlerinden biri de bu birlik. Bu kadroya yapacağımız yerinde takviyelerle uzun yıllar lige damgamızı vuracağız” diye konuştu.
Sivasspor Teknik Direktörü Bülent Uygun, Sivasspor için başarılı ve güzel günlerin çok yakın olduğunu söyledi. Uygun Sivaslılara da mesaj göndererek “Cumhuriyetin temellerinin atıldığı Sivas’ta dağ gibi insanlar tanımaktan mutlu oldum. Sivas, Cumhuriyetin temellerinin atıldığı bu il özel bir ildir. Bana göre Türkiye Cumhuriyetinin kutsal topraklarıdır. Dolayısıyla bu kutsal topraklarda gerekli birlik ve beraberliği insanların sağlama zamanı geldi geçiyor diye düşünüyorum. O yüzden de taraftarlara düşen en büyük görev burada bu hizmeti yapan bu insanlara en iyi şekilde tezahüratlarını yapmalarını, Sivassporlarına sahip çıkmalarını ve daha güzel günlere hep birlikte yürümemizi diliyorum.” dedi.
Sivasspor’u gelişmeleri ve hedeflerini dile getiren Sivasspor’un başarılı Teknik Patronu Bülent Uygun “Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener ile Sivasspor Kulübü Başkanı Mecnun Otyakmaz’ı eli öpülesi insanlar Cumhuriyetin temellerinin atıldığı Sivas’ta dağ gibi insanlar tanımaktan mutlu oldum. “dedi.
ZORU BAŞARDIK
Teknik Direktör Karol Pecze ile lige başlayan ve başarısız sonuçlar alarak küme düşme hatına inen Sivasspor’da göreve başlaması ile iyi bir çıkış yakaladıklarını anlatan Teknik Patron Uygun “13. haftada göreve başladığımda Sivasspor ligin dibinde Kayseri Erciyesspor’la aynı puanda idi. Göreve geldikten sonra çok zor bir periyotta, bazı kişiler tarafından başaramayacağım düşünülse de ben bu yola baş koymuştum ve zoru başarmak için elimden ne geliyorsa yaptım.
Ben geldikten sonra değişen tek etken sistemde bir iki tane farklılık oldu. Ama takımda oynamayan 2-3 tane benim çok inandığım yetenekleri olan, bizim takıma çok şey katacağını inandığım arkadaşımı takıma motive ederek onların kendi özgüvenlerini onlara uygulamam oldu.
Dolayısıyla genel anlamda baktığımızda ben Sivas’taki bir çok güzelliklerin içinde hep olmaya çalışan, elimden geldiği kadar onlara hizmet etmeye çalışan birisi olmak için uğraştım.
Değişenler çok güçlü bir Sivasspor, ayakları üzerinde durabilen, her oynadığı veya yenildiği herhangi bir maçtan sonra herkes tarafından takdir edilen bir Sivasspor. Buda bir takım için bir şehir için olması gereken en güzellik diye düşünüyorum” dedi.
GENÇLERİ KAZANDIK
Sivasspor’da göreve geldiği andan itibaren takımdan dışlanan veya Pecze tarafından performansı düşük olduğu iddiasıyla oynatılmayan sporcularla bir toplantı yaptığını ve bu toplantı sonrasında bu sporcuları kazandığını da sözlerine ekleyen Sivasspor Teknik Direktörü Bülent Uygun “ İnananlar inandıkları ile birlikte inançlarını yerine getirirler diye bir felsefem var. Bundan önceki hocamız çok yetenekli, efendi, bilgili iyi bir çalıştırıcıydı ama, sporcu kardeşlerimiz maalesef onlara inanmadılar.
Onlarda bulmadıkları inancı bende buldular. Dolayısıyla bu inançla birlikte biz onlara şunu anlattık. Ben 3 sene boyunca sizin bir fiil yatırımınızdan,sağlık sorununuza, aile sorununuzdan, geleceğinize kadar her konuda yardımcı oldum. Şimdi Bismillah diyoruz yarın itibariyle antrenörlüğe başlıyorum. Benim sizden ricam şimdi siz bana yardımcı olacaksınız. Benim istediklerimi yerine getirirseniz, benim arzuladıklarımı yaparsanız, sizde mutlu olacaksınız bende mutlu olacağım bundan emin olun dedim. Sebebine gelince şunu anlattım; 20 sene boyunca futbol oynadım, oynadığım bütün hocaların iyi taraflarını not aldım. Kötü taraflarını kulak arkasına değil de küpe yaptım. Onun dışında Türkiye’nin bana göre gelmiş geçmiş en büyük hocalarından bir tanesi Fatih Terimin yanına giderek, taktik, teknik ve aynı zamanda kendisinin Milan gibi Galatasaray takımına uyguladığı antrenman programını alarak Sivasspor’a uygulayacağımı söyledim.Yeter ki siz inanın, kenetlenin benim dediğimi yapın hep beraber güzel günlere doğru koşacağız dedim. Değişen, anlatılan, özgüvenleri ile birlikte bunlardı. Ve dolayısıyla da bu özgüven değişim hep bir arada gelince başarı da geldi. Bunların arasında en büyük başarıyı tabi ki Mehmet Yıldız yaptı. Attığı goller, gösterdiği performans ve Sivasspor’da profesyonel olarak da ilk defa A Milli Takıma giden adam konumuna geldi. Dolayısıyla buda bizim açımızdan gurur verici. Onun dışında tabii ki Gürhan’ın, diğerlerinin antrenman performansı benim futbolculuk anlayışımdaki gibi dediğim üzere yapılması gereken antrenman programlarımı uyguladım. Bunların hepsini birleştirdik ve Sivassspor bugünkü konuma geldi.
SİVAS GÖNÜLLERİN BİRİNCİSİ
Sivasspor’un ligdeki performansı ile ilgili olarakta görüşlerini dile getiren Bülent Uygun “ Sivasspor başarısı ile gönülerin birincisi olan bir takım “ dedi
Uygun “Sivasspor, ligdeki başarısı ile ilk beş arasında, tesisler anlamında sayılı tesisler arasında yer alan bir takım. Sivasspor’un başarılı olmasında en büyük etken olan Devlet Bakanımız ve Başbakan Yardımcımız Abdüllatif Şener’e teşekkür ediyoruz. Tesisler anlamında Türkiye’nin ilk 5’ine doğru gidiyoruz. Takım olma, yönetim anlayışı ve kulübün borcunun olmaması anlamında baktığımızda da yine ilk 5’in içerisindeyiz. Bu seneki yaptığımız başarıyla senelik senelik konuşmakta fayda var, çünkü başarılar hep yıllara orantılı olarak yürümektedir. Bu anlamda baktığımızda da bu sene bana göre ligi 5. ama gönlümde şampiyon olarak bitirmişiz bir takımdır.
OTYAKMAZ TARTIŞILMAZ
Sivasspor Başkanı Mecnun Otyakmaz ile ilgili da görüşlerini dile getiren Sivasspor Teknik Direktörü Bülent Uygun “ Mecnun Otyakmaz’ı ben şöyle tarif edeyim. Mecnun Otyakmaz benim için her şeyden daha önemli. Benim 15-20 senelik bir ağabeyim. Aynı zamanda biz onunla birlikte gerek sporun dışındaki yaşantımızda, duruşumuzla, saygımızla birbirimize olan sevgimizle veya O’nun yaptığı iyilikler kişiliğinin bir göstergesidir. Adapazarı’nda 1999 yılında yaşanan depremde benim binlerce hemşehrilerime aşevleri kurarak, onlara maddi manevi yardımda bulunulmasına kadar. Onun dışında özürlü vatandaşlarımıza yardımları, kimsesiz çocuklar yurduna yardım yapılacağı zaman iyilik yapılacak her yerde Mecnun Otyakmaz vardır.
Bende onun yanında olmaya çalıştım her zaman. Sivas’a geldiğimizde de Ramazan ayında kamyon ,kamyon yoksullara malzemeler , öğrencilere yardımlar yaptı.
İstanbul’a giden hemşehrilerine gerek sağlık yönünden destek olması, gerekse sıkıntılarını çözen bir ağabey konumunda. Dolayısıyla bu kadar birlikteliğimiz zamanında hep yaptıkları bunlardı. Memleketine, ülkesine hizmet eden böyle bir insanın hep yanında olmak benim için onur, verici gurur verici bir olaydır.
BAŞKAN OLMAZSA BEN DE OLMAM
Sivasspor’da Başkan Mecnun Otyakmaz için olduğunu ve onun başkanlığı döneminde başarılara imza attıklarını ve birlikte imza atmaya devam edeceklerini de kaydeden Uygun “ Mecnun Başkan görevi bıraktığı gün tabiki bende bırakacağım. Yaklaşık 3,5 seneden beri ben buradayım. İlk senemizde 40 yıl sonra şampiyon olduk. 2 senedir Turkcell Süper Ligine damgamızı vuruyoruz. Belki bir 3 sene daha vurucağız. Ama gelecekle ile ilgili plan yapmaktansa, evet planlarımızı, sistemlerimizi hep kuruyoruz ama kendimle veya bu takımı çalıştırıp çalıştırmayacağım konusunda yaptığımız başarı ile orantılı olarak önümüze bakacağız. Dolayısıyla başkan olduğu sürece ben hep yanında varım.
SİVASSPOR GÖNÜLLERİN TAKIMI OLACAK
Sivasspor’un başarılı olabilmesi için mevcut karoda revizyona gidileceğini ve kadroya yeni dahil edilecek sporcuların belirlendiğini ve görüşmelere başlanıldığını da sözlerine ekleyen Uygun “Mevcut kadroda Mutlaka revizyona gideceğim. Ben mantalite anlamında, benim yapmayı düşündüğüm sistem anlamında veya benim vereceğim mücadele anlamında bana en yakın olacak, benim verdiğim görevi en iyi yapacak arkadaşlarla devam etmek istiyorum
Benim kafamda belirlediğim, futbolcular var. Yaklaşık 10 tane 2. Lig B grubu ve 3. lig A grubundan olmak üzere. 20-21 yaşlarındaki genç çocuklarla ilgileniyorum. Onların transferini yapmak için uğraşıyorum. Onların dışında da Türkiye liginden de benim felsefeme uyan 6-7 tane arkadaş var. 6 arkadaşla da bu küme düşme problemlerinden dolayı transfer çalışması yapmak etik olmadığından dolayı bende onlarla görüşme yapmıyorum. Ama kafamdan geçen 6 arkadaş var. Sezon bitiminde kendilerine teklifleri götüreceğim. Yurt dışında birçok illerde de futbolcu seyrettik. Benim her beğendiğim adamın 300 bin ile 500 bin Avro arasında değişen bonservisi var. Genel anlamda baktığımızda belirlediğim 3 tane yabancıyı almak istiyorum. Türkiye’de belirlediğim 6 tane futbolcudan kaçını alabilirsem almak istiyorum. Belirlediğim 10 tane gençten de en azından 4-5 tanesini almak istiyorum.
TAKIMA SAHİP ÇIKILSIN
Sivaslılara ve Sivasspor’u sevenlere, taraftarlara da çağrıda bulunan Uygun “ İlk olarak şunu söylemek istiyorum Türkiye’nin çok değerli bir Başbakan Yardımcısına sahibiz. Taraflı-tarafsız her kes tarafından takdirle karşılanıp Cumhurbaşkanlığına kadar gönüllerde aday gösterilmiş bir insana sahipken biz ona tribünlerde gerekli sevgiyi gösteremedik. Halk olarak onu gerektiği kadar kucaklayamadık. Sivasspor Tesislerinde bir fiil Abdüllatif Şener’in ismi vardır. Ama kendisi tesislere adını bile vermek bile istemedi. Yapımı devam eden fuar ve kongre merkezinde yine Şener’in ismi vardır. Sivas’ta yapılan her güzelliğin altında kendi adının olmasına rağmen biz ona gerekli sevgiyi-saygıyı maalesef gösterdiğimize inanmıyorum. Ben elini öpmek için adam aramam. Ama eli öpülesi adam diyorsanız Abdüllatif Şener Sivaslılar için zeki adamlardan bir tanesidir.
İkinci adama da gelince de Mecnun Otyakmaz’dır. Sivas’a hizmet etmek üzere Sivasspor’a 3 trilyona yakın para vererek, bu takımı 40 yıl sonra şampiyon ederek ve takımı başarıdan başarıya koşturup, Sivaslı hemşehrilerine sahip çıkan, her yerde onları koruyan bir adamdır. Dolayısıyla bu insanların stadlarda en azından 5’er dakika alkışı hak ettiği düşüncesindeyim. Ben taraftarlarıma sitem ederken hakikaten onlar çok iyi insanlar. Burada bulunmaktan, dağ gibi insanlar tanımaktan mutlu oldum. Ama insanların bir güç gösterisi yapması için bunlara sevgi gösterisini yapmak zorundasınız. İşte bunu maalesef toplu halde sağlayamadık. Türkiye’de 90 tane Trabzon milletvekili yaklaşık 150 tane Karadenizli milletvekili var. 7 milyonu aşkın Sivaslı var, 6 tane milletvekilimiz var. Bu bizim ayıbımız. Bu bizim birbirimizi kollamamamız, bu bizim birbirimizin daha büyümesini engellememizdendir. O nedenle birbirimize destek olma zamanı. Hep destek, tam destek dedikleri, desteğin zamanıdır. Bakın Sivas gelişmeye gidiyor. Daha da gelişecektir. Ama birlikte, beraberlikle hareket ederek olacaktır. İnsanlara güç gösterisi yaparak olacaktır. Cumhuriyetin temellerinin atıldığı bu il özel bir ildir. Bana göre Türkiye Cumhuriyetinin kutsal topraklarıdır. Dolayısıyla bu kutsal topraklarda gerekli birlik ve beraberliği insanların sağlama zamanı geldi geçiyor diye düşünüyorum. Sivasspor adına Valimiz Veysel Dalmaz ve Belediye Başkanımız Sami Aydın’a teşekkür ediyorum.
O yüzden de taraftarlara düşen en büyük görev burada bu hizmeti yapan bu insanlara en iyi şekilde tezahüratlarını yapmalarını, Sivassporlarına sahip çıkmalarını ve daha güzel günlere hep birlikte yürümemizi diliyorum.