29.08.2007, 15:22
|
|
|
Usta Yiğido
327 Mesajına 1.111 Kez Teşekkür Edildi.
Tecrübe Puanı: 908 
|
-->: --->: YENEMİYORSAN SAHAYA ATLA, TAKIMINI KURTAR
Alıntı:
Mert5858 Nickli Üyeden Alıntı
Biraz daha bir kaç yıl sonrası.. Fenerbahçe, tarihi maçta Trabzonspor'u 2-1 yenerek şampiyonluk yolunda büyük bir adım atıyor. Ancak ''Bir kaç bin kendini bilmez Trabzonspor taraftarı'' Sarı-Lacivertli takımı sahadan çıkartmıyor. Sonuçta güvenlik güçlerinin olayları yatıştırması ile yaklaşık 2 saatlik bir gecikmeyle de olsa Fenerbahçe Avni Aker'de canını kurtararak havaalanının yolunu tutuyor..
Yıllar biraz daha geçiyor.. Trabzon'la Fenerbahçe arasında oynanan kupa maçında Sarı-Lacivertli takımın hocası Otto Bariç'in beline ''Kendini bilmez'' biri ya da birileri tarafından yakın mesafeden taş atılıyor.. Fenerbahçe sahadan çekilmek zorunda kalıyor. Trabzon doğumlu Federasyon Başkanımız Haluk Ulusoy, bu karşılaşma sonrası yaptığı ''Ne olmuş yani magnumla mı ateş edilmiş'' açıklaması ile yüreklere su serpiyor (!!!)
Yine bir kaç yıl sonrası.. Tesadüfe (!) bakın ki, yine bir Fenerbahçe maçı öncesi Trabzonspor Yönetimi İstanbul'dan gelen 400 kadar Fenerli taraftarı maçın 2'nci dakikasına kadar stada sokturmuyor.. Taraftar stada girdikten sonra Avni Aker'de bulunan ''25 bin kadar kendini bilmez'' topluluk, gelenleri ''Hepiniz o...... çocuğusunuz'' tezahüratları ile karşılıyor.. İş sırf bununla da bitmiyor.. Devre arası 400 Fenerbahçeli'nin bulunduğu tribüne taş, koltuk, çakmak vs. ne varsa yağıyor. Doğal olarak yaralananlar oluyor. Ancak ne hikmetse karşılaşma bitimi Trabzonlular, ''Fenerli taraftarlar bizi dövdü'' diye açıklama yapıyorlar. Bu ilginç maç da ''400 Fenerbahçeli'nin Avni Aker'de 25 bin Trabzonsporlu'yu dövdüğü (!) karşılaşma'' olarak tarihe geçiyor..
Sonra bir kaç yıl daha geçiyor.. Trabzonspor, Konyaspor'la oynuyor ve 2-1 geride. Maçın uzatma dakikalarında ''2 kendini bilmez taraftar'' sahaya atlıyor ve rakip takım oyuncularına saldırıyor.. Karşılaşma bir kaç dakika duruyor. Sonra yeniden başlıyor. Trabzon o arada bulduğu bir golle maçı berabere bitirmeyi başarıyor.. Yönetim sahaya atlayan 2 taraftar için, ''Deli'' raporu alıyor.. Futbol Federasyonu'nun Trabzon doğumlu Başkanı Haluk Ulusoy ise ''Bunlar delidir, ne yapsa yeridir'' diyerek kendi kulübüne ceza veremiyor..
|
Trabzonspor 11 yıl sonra çok yaklaştığı şampiyonluğu muhteşem oynadığı bi maç sonrasında acı bi şekilde kaybediyor ve bu müthiş hayal kırıklığı sonunda hiç bi taşkınlık olmadan, 2 saatte fb li oyuncular rahatça stadı terkediyor..
kupada Çeyrek Final rövans karsilasmasi, Fenerbahçe Istanbul' daki ilk maçi 2 - 1 kazanmanin avantajiyla geldigi Trabzon' da, Vugrinec' in golüyle yenik duruma düsmüs, Uche' nin de kirmizi kart görmesiyle 10 kisi kalmisti. Karsilasmanin 73. dakikasinda saha kenarinda oyuncularina taktik veren Otto Bariç, bir anda yere yigilmis, Bariç' in sirtina tas geldigini iddia eden Fenerbahçeliler sahadan çekilmisti.. o gün bariçin tercümanlığını yapan Çemsir Muratoglu;
- Otto Bariç orada rol yapti. O durumdan dolayi utandim. Ancak benim görevim söylenenleri tercüme etmekti. Ben de konusmalarini tercüme etmekle yetindim. Neden böyle bir sey yaptigini herhalde herkes anlamistir. Takim 1 - 0 maglup durumdaydi ve 10 kisi kalmisti. Bu durumda yaptigi rolle sonucu lehine çevirebilecegini zannetti. Takimin sahadan çekilme olayi da yönetimle birlikte aldigi karardi. Belki hükmen galip ilan edilebileceklerini hesaba kattilar. Ancak dönemin Federasyon yönetimi çok sagduyulu davrandi ve bu oyuna gelmedi"
istanbuldan Trabzona gelen 400 kadar fb li taraftar(!) ın otabüsünden satırlar, bıçaklar, kesici bi çok alet çıkyor.. geliş amaçları belli olan bu grup maçla alksı olmayan küfürler savuruyor Trabzon taraftarına ve aynı şekilde karşılık alıyor.. bununla yetinmeyen fb li taraftarlar bulundukları koltukları kırıp Trabzonlu taraftarlara fırlatıyor bunun sonucuda zaten fb kulübü doğal olarak ceza alıyor....
ligde Trabzonla-konya arasında 2-2 biten bi karşılaşma yoktur.. sahaya bundan önce seyirci istanbuldada girmiştir, anteptede, almanyada, ispanyadada, sivastada girmiştir.. ve bundan sonra girecektirde bu Trabzona has bi olay değildir....

sadece bir kaç taraftar
|
|
|