Taraftar dedik ama sivasta az sayida bulunuyo..cogu arkadas seyirci..
Ben sadece YENiCERi hakkinda yorum yapip birakicam..
7 yada 8 sene once kurulmus..staddaki ilk yeri kapali olan, 2002-2003 sezonuna kadar gorevini basariyla yapan,o sezon icerisinde bir takim sorunlardan dolayi maclara gitmeme karari alan,ve bu sezonda topcularin istegi ve yonetimin gerekli destegi vermesiyle tekrar 4 eylul stadyumuna donerek acik tribunde yerini almis ve son maclarda tum yerel medyada kendinden soz ettiren bir taraftar toplulugudur..Hazir gecmisine donmuskende burdan naci abiyi melih abiyi mesut abiyi analim..paylari gercekten cok buyuktur..(yanlisim varsa duzelt veysel..)
Su an ise YENiCERi grubunda kafa eleman sayilabilecek 6 kisi var..bunlarin adini yazmaya gerek yok..zaten maca gelenler biliorlar..grup ise ortalama bi rakam solemek gerekirse(kapalidan beri bizimle olan)150-200 kisi kadar..ancak bu sayi biz acik tribune gectigimizde 300 u felan buldu..cefadan vefadan bahsedilio..her maca gidioz deplasman kacirmioz felan filan..bizim aramizdakilerin cogu universite ogrencisi..sivasli degiller yani..hepsi memleketlerinde olan burda hasret kaldiklari tribun ozlemlerini gidermek icin yanimizdalar...sivassporun fanatigi degiller yani..ama onemli olan destektir..sahadaki topcu icin bagiranin hangi takimli oldugu onemsizdir, yapilan tezahurattan gaz alabilmesi en onemli faktordur..cefayi bizde cekeriz, bu adamlarda ceker...yanliz adam sivasspor icin bi hafta sonunu verecek gidecek bagiracak sonucta deplasmandir belki mevzu olacak o riski tasiyacak bide ustune para verecek..sahsen ben olsam yapmam..imkan saglanio bize bizde basip gidioruz deplasmana nere olursa olsun farketmez..en buyuk ornegi yarin gece cikilacak mardin deplasmanidir..mardine gidip takimi desteklemek herkesin harci degildir..bizim farkimiz budur..
Ben maclara gittigim sure icinde yani bi 5-6 yildir felan ben gormedimki meydanda toplanilip organizeler tamamlanip yolu trafige kapatarak stada gitmeyi rakip takimin kaldigi otelin onunde bekleyip tezahurat yapildigini vs vs..bunlar yeniliktir..belki yapilmistir ama 5 kisidir 10 kisidir..goren solesin..biz bunlari en az 150 kisilik grupla yapioruz..bizim farkimiz budur.
Reis aga baskan felan filan..bunlar hikayedir uydurmadir..dedigim gibi belli kisiler vardir..aldiklari ortak kararlar dogrultusunda hareket edilir..kimse kafasina gore bisi yapmaz gerek mac oncesi gerek mac sonrasi..gerekse mac esnasi...illaki basta bizden yas olarak buyuk saygi duydugumuz biri vardir..ama onun adi bizde abidir..ne reisdir ne baskandir..ne agadir nede pasadir..
Lise donemi taraftari felan filan gibi soylentiler cikarmis bazi arkadaslar..güldüm gectim..nie dieceksiniz..cunku yazan arkadas her hafta bizim aramizda bizle beraber bagiran birisi..elinde kagit kalem gece boyunca yeni bi tezahurat pesinde kosan bi arkadas..madem oraya geliosun zevk aliosun bugun harbiden guzeldi tribun diosun nie elestiriyosun? hey baba hindi olurmuymus lise maclarinda olurmus ? arkadasin kendi takimi olan uefa kupasi sahibi takimin dahi kapali tribununde hey baba hindi tezahuratini ben hic o takimin maclarini izlememe ragmen biliosam kendisi benden cok cok daha ii biliodur..gerci orasida ortaokul tribunu canim..bahcelerde kereviz felan da duydum ben..ama tezahuratin yapilisi yanlistir..amigo ortaya cikip mikrofonla hey baba hindiiiiii die bagirirsa komik olur..aslinda biraz da burda hak vermiyo degilim..hak veriorum cunku bizle alakasi yoktur olayin..bizden ole bisey olmuycagini arkadas cok iyi bilio..o tribunde ayakta duran insanlarin her birinin tribun acisindan bizim seviyede oldugunu dusunursek orada neler olabilecegini cok cok cok daha iyi biliyo..
Davul meselesi cart curt..bursa macinda 3-5 tanesi geldi..heyt höytt bu davul bizim dedi aldi goturduler..arkasina 1967 taraftarlar dernegi ile davullari alanlar arasinda surtusme cikti..alakamiz yoktur..yanliz bi daha bizim oldugumuz yere oyle gelinecek olunursa, o haftaki gibi gitmeyecekleri bi gercektir..acik ve net..isteyen istedigi gibi anlayabilir..
Su an herkesin YENiCERiLERi konusmasi bizleri gururlandirmakta sayilari bir elin parmagini gecmicek BİR AVUC insani ise gocundurmaktadir..olay budur..aksini iddaa eden varmidir ? bence yoktur.. YENiCERi hakkinda da kimse ama hic kimse ileri geri konusma hakkina sahip degildir..bilmediginiz konularda yorum yapmak yerine once sormanizi siddetle tavsiye ederim..baya uzun oldu simdilik yeterli heralde..herkese saygilar sevgiler 8)
|