TÜRKİYE İÇİN ZARARLI, AVRUPA İÇİN YARARLI
Sivasspor Başkanı Mecnun Otyakmaz, FB Başkanı Aziz Yıldırım’ın yabancı sporcu sayısı artırılsın açıklamasına “Türkiye için zararlı, Avrupa için yararlı“ dedi.
Türk Milli Takımı ve Türk Sporu için yabancı sayısının artırılmasının zararlı olduğunu dile getiren Başkan Mecnun Otyakmaz “Öncelikle burada düşünmek zorunda olduğumuz bir Milli Takımımız var. Milli Takımımız’a futbolcu gönderme açısından yabancı sayısının artması Milli Takımımız için bir handikap olarak gözüküyor ilk etapta.
Fakat Avrupa Kupaları’nda da başarılı olmak istiyorsa bu takımlarımız onların diğer Avrupa takımların da olduğu gibi yabancı sayısının sınırlandırılmaması da, sınırlı olması da haksız bir rekabet ortamı sağlıyor. O yüzden şöyle düşünülebilir; Avrupa Kupalarına katılacak takımlarımıza yabancı kontenjan artabilir. Mesela 10 yabancı transfer edebilirler ama Türkiye Liglerinde 6’dan fazla oynamasını Milli Takım açısından doğru bulmuyorum ama Avrupa Kupasına katılan, katılmaya hak eden takımlarımıza böyle bir transfer hakkının tanınması da mantıklı gibi geliyor bana. Bununla birlikte Türk futbolcularının da, daha öncede söylemiştim, biraz ayağı top tutan futbolcuların fiyatlarına baktığımızda yaklaşık 1 trilyona yakın fiyatlar oluyor" dedi.
YABANCILAR UCUZ
Yabancı iyi futbolcuların takımlara daha ucuz fiyatlara kazandırıldığını da sözlerine ekleyen Sivasspor Başkanı Mecnun Otyakmaz “İyi bir yabancı oyuncuyu ondan çok daha ucuz fiyata takımınıza kazandırabiliyorsunuz, bizim takımımızda da bunun örnekleri var. Hem faydalanabildiğimiz hem de maliyetleri değerli futbolculardan daha ucuza mal edilmiş futbolcular oynuyor. O yüzden yabancı sayısı bence Türkiye’de 6 iyi bir rakam, ama Avrupa’da oynayacak takımlarımızın kadrosunda çok daha fazla sayıda yabancı oyuncu bulundurmaları normaldir diye düşünüyorum. Ama iç sahada daha doğrusu Türkiye liglerinde 6’ya kadar olması mantıklı gibi geliyor" dedi.
TÜRK FUTBOLUNA ZARAR VERİR
Yabancı oyuncu sayısının artırılmasının Türk futboluna zarar vereceğini de sözlerine ekleyen Otyakmaz “Türkiye liglerinde yabancı sayısı fazla olursa bu bir şekilde Türk futboluna yansıyacaktır. Daha doğrusu Milli Takım’a yansıyacaktır. Belki futbol kalitesinde bir artış söz konusu olabilir ama Milli Takım’a özellikle oyuncu bulmakta zorluk çekilebilir. O yüzden diyorum, bu sınırda kalabilir Türkiye Ligleri karşılaşmaları ama Avrupa’da oynayacak takımlarımızın daha fazla sayı da yabancı transferi kadrolarında bulundurabilirler, ama Türkiye Ligi’nden 6’dan fazla oynamaması lazım" dedi.
Yeniülke Gazetesi
|