Ana Sayfa  |  Site Haritası  |  Forum  |  Chat
‹ Anasayfaya geri dön  |  Sivaslilar.net  |  Sivastuning.com
Sivasspor


Hoşgeldiniz
Zurück   SivasSpor.com - Yiğidoların Özgür Sesi > SivasSpor > Yazarlar Ne Dedi? > Köşe Yazarları

Köşe Yazarları Köşe Yazarları

 
 
Seçenekler Arama Stil

Taraftarın sıkıntısı bitecek mi?
Alt 06.01.2011, 13:27   #1
Salim58
Usta Yiğido
 
Salim58 - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik Tarihi: 18.04.2009
Yaş: 57
Mesajlar: 10.093
Thanks: 16.684
6.501 Mesajına 17.014 Kez Teşekkür Edildi.
Tecrübe Puanı: 1583 Salim58 kann auf vieles stolz seinSalim58 kann auf vieles stolz seinSalim58 kann auf vieles stolz seinSalim58 kann auf vieles stolz seinSalim58 kann auf vieles stolz seinSalim58 kann auf vieles stolz seinSalim58 kann auf vieles stolz seinSalim58 kann auf vieles stolz sein
Standart Taraftarın sıkıntısı bitecek mi?



Geçen gün arkadaşlarla sohbet ederken,konu dönüp dolaşıp 4 Eylül stadının eski haline, orada oynanan maçlara ve maç sonlarına yaşananlara geldi. Maç sonundan konu açılınca hemen herkes lafa karışıp bir şeyler söylemeye,daha doğrusu serzenişte bulunmaya başladı. Gerçi bu konuşulanları zaman zaman çok yazdım ve söyledim ama demek ki hala değişen pek bir şey olmamış. Anladığım kadarıyla 4 Eylül stadında giden taraftarın yaşadığı en büyük sıkıntıların başında,araç parkı sorunu ve çıkışlarda yaşanan sorunlar geliyor. Bir defa şunu belirtmekte yarar var. Araç parkı yönünden yapılacak fazla bir şey yok,çünkü mevcut araç park yerlerinin bırakın ihtiyaca cevap vermesini yarısını bile karşılayamaz. Stada ortalama 10 bin kişinin geldiğini var sayarsak en az 2 bin aracın park edeceği otopark olması lazım.Buda stadın şu andaki konumuyla mümkün değil. Dolayısıyla tek çare,maçlara özel araçlardan ziyade,toplu taşıma araçlarıyla gelmektir.Şöyle bir düşünüyorum da,yürüme problemi olmayan birisi,Doğukent,TOKİ lojmanları ve Karşıyaka mahalleleri dışında Sivas'ın her yerinden çok rahatlıkla yürüyerek maça gelebilir.Onun için bu konudaki asıl çözümün taraftarların bizzat kendisinde olduğunu söylemeliyim.
Diğer konuya gelince. Maçlardan sonra çıkış kapılarında yaşanan sıkıntılar aslında yıllardır devam ediyor. Son yıllarda girişler daha kontrollü ve daha fazla kapılı olduğu için çıkışlarda bir o kadar sıkıntılı oluyor. Aslında bu konuyu defalarca gündeme getirip yetkililerden çözüm istedik ama ne dense çözüm bulunamadı. Maç bitiminden sonra stad kapılarında ve güvenlik için konulan kapılarda izdiham yaşanıyor. Bu duruma bende birkaç defa şahit oldum. Stad kapılarından normal tahliye yapılıyor,fakat stad çevresine güvenlik için konan kapılar tamamen açılmadığı için birikim oluyor,dolayısıyla da arbede yaşanıyor.
Aslında yapılacak iş çok basit.Çıkışlarda kapıların tamamı açılacak. Kapalı tutmanın bir anlamı yok ki!
Dilerim ligin ikinci yarısında yönetim gereken tedbirleri alır ve Yiğidolarda böyle sorunlar yaşamaz.


Abdullah YİĞİT
Salim58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Yukarıdaki Mesaj için 8 Kullanıcı Salim58'a Teşekkür Ediyor...
 

Etiketler
bitecek, sıkıntısı, taraftarın


Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB Code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Hizli Erisim


Powered by: vBulletin. Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.

Copyright © 2005
Bize Yazin  |   Sivasspor.com  |   Arşiv  |   Kullanım sözleşmesi  |   Yukarı Git