Cevap: Rıza Çalımbay'ın maç sonu açıklaması
Kanat oynama özelliği olan Hayrettinden stoper demekki olmuyormuş... 3-4 haftadır ısrarla bu sistemle oynamaya çalışıyoruz ama olmuyor... Deniss bu hafta dönüyor. Sedat yedekte oturuyor. Umarım Sedat kendine çeki düzen vermiştir de bu durumun farkındadır.. Her topçu unutmasınki Sivassporda maddi açıdan hiçbir sorun yok. Herşey yapıldı. İş kendilerine düşüyor. Eksiklerimiz hala mevcut. Takımın orta sahası bir Kadirin sırtında gidiyor. Allah nazardan sakatlıkdan ve kart mağduriyetinden sakınsın onu, eğer o olmasa biz 2 kişi ile onun görevini yapamayız. Diallonun yokluğu o kadar kendini belli ediyorki artık defansın göbeğinde oynama özelliği olan topçumuzu oynat diye bas bas bağırıyor. Hayrettin çok özverili oynuyor ama defansı çok önde kurmamız ondan hızlı fuleli oyuncular karşısında birebirde geçilmesine sebep oluyor. Forvetlerimizi çabası hızlı prese dayalı oynamamız çok güzel ama her gelen top yine gol oluyor. Bize stoper mevkiinde acil içimizden bir kurtarıcı gerekiyor. 3-5 adım geride kurmamız lazmı defansımızı. Hoş bu defada orta saha ile defans bloğu arasında kopukluk olacak buda aşikar ama artık 1-0 olsun bizim olsun mantığı ile oynamamız lazım.
Birde şu gerçeği unutmamak gerekiyor. Kafaya oynayan 3 takımla oynadık ve hala umudumuz var. Unutmayınki diğer rakiplerimiz hala oynamadı bu takımlarla. Beni tedirgin eden Bucanın çıkışı.. Eğer böyle giderlerse işimiz çok zor. Gençler artık koptu Sadece elde Ankaragücü kaldı... İşimiz gerçektende zorlaştı. O kadar üzülüyorki insan şu futbola bu skor olmaması gerekiyordu.
Ne olursa olsun benim hala umudum var. Bizim takım bu değil.. Sadece şu defansa bir çözüm bulsak yetecek.
Düşerken iki şeyi unutma!!!! Kimin seni ittiğini ve kimin seni tutmadığını... Ayağa tekrar kalkınca lazım olacak...
.
KAFKAS ATASÖZÜ
|