07.03.2011, 08:49
|
|
|
Usta Yiğido
6.501 Mesajına 17.014 Kez Teşekkür Edildi.
|
Sivas kaybetmek için çok çalıştı!..
Haftalardır iyi futbol oynayan ve bunu da geçen hafta Manisa karşısında taçlandıran Sivasspor,Gaziantep karşısında belkide ligin en kötü futbolundan birisini ortaya koydu.
Önceki haftalarda sık sık yaptığı defans hataları bu maçta tavan yaptı. Yenilen 3 goldede defansın göbeğinde oynayan Sedat'ın imzası vardı.
İlk golde Sedat'ın gereksiz faulü, arkasından barajın ve kalecinin hatası Gaziantep'i maça adeta 1-0 önde başlamasına neden oldu.
Bu şok golden hemen sonra Groisicki karşı karşıya kaldığı pozisyonda topu filelere gönderemedi.
İkinci gol ise adeta geliyorum dedi. Geri ve yan paslarla bugüne kadar bir çok maçı kaybeden Sivasspor'da yine aynı hata yapıldı. Rahat pozisyonda yan pas ve arkasındada kaleciye geriye pası veriliyor,sonra kaleci gelişigüzel vuruyor,top rakipte kalıyor o da uzun pas atıyor,Gaziantep'li futbolcu 3 Sivassporlu futbolcu arasından sıyrılıp golünü atıyor.Hakikatende bu golü normal bir süper lig takımı yemez,ama Sivasspor yiyor işte…
Üçüncü golde ise diyecek bir şey bulamıyorum! Cenk Tosun çift kale maçında bile belkide bu kadar rahat kafa vurarak gol atmamıştır.
Neticede maçı kaybetmek için her şeyi yapan Sivasspor,kazanmak için en küçük bir gayret bile göstermedi. Bu maçtan sadece 2,5 gün önce Galatasaray'la zorlu bir kupa maçına çıkan Gaziantepspor'un ikinci yarıda yorulması,dolayısıyla da oyundan düşmesi beklenirken tam tersi oldu. Sanki kupa maçı oynayan ve maça yorgun çıkan Gaziantep değilde Sivasspordu!
Bu maçta o kadar çok eleştirilecek futbolcu ve konu varki hangisinden başlayacağımı bilemiyorum.
Sahanın en kötüsü kaleci Korcan,Hayrettin,Mehmet Nas,Sedat ,Groisicki ve Navratildi. Bunlara birde oyuna sonradan girenler eklenince yenilgide kaçınılmaz oldu. Ancak ben hala Mehmet Nas'a hocanın 90 dakika nasıl sabır gösterdiğini anlamış değilim.
Maçın başında gözlerimle şahit olduğum bir konuyuda belirtmek istiyorum.
Maçı Gaziantep'te Sivasspor tribünlerinde izledim. Tribünde Sivas'tan gelen 60-70 kişiyle birlikte toplam 150 kadar Sivasspor taraftarı vardı. Maçtan önce Sivasspor'u tribünlere çağırıp alkışlamak için dakikalarca tezahürat yapan taraftarlar,takımın gelmemesiyle adeta çılgına döndüler. 8-10 saat yolculuk yaparak takımını desteklemek için o tribünlere gelen insanlara futbolcuların böyle bir şey yapmaya hakkı yok.
“ Sivas buraya Sivas buraya” tezahüratını yabancı futbolcular anlamadığı için onları bu konuda anlayabilirim,ama takımın kaptanını ve diğer futbolcularını bu konuda duyarlı olmaya davet ediyorum.
Abdullah YİĞİT
|
|
|