21.04.2012, 07:27
|
|
Gast
|
Sivasspor bugün ne yapar?
Sivasspor bugün ne yapar?
Teknik direktör Rıza Çalımbay,Eskişehir’e hareket etmeden önce yaptığı açıklamada,Eskişehirspor ve Büyükşehir maçlarından en az 4 puan beklediklerini söyledi. Hoca,hangi maçtan kaç puan beklediğini söylemedi ama benim anladığım kadarıyla bugünkü maçtan en az 1 puan,daha sonra Olimpiyat stadında oynanacak olan İstanbul Büyükşehir Belediye maçından da 3 puan hedefliyor. Bu hayal değil! Bu zor ama imkansızda değil! Sivasspor bugün Eskişehir’de kendi gibi oynarsa,sahadan 3 puanla ayrılarak bir sonraki maça daha rahat ve moralli gider.
Sivasspor’un dikkat çeken özelliklerinden biriside deplasmanlarda oynadığı pozitif futbol. Ligin ilk yarısında her iki takımla oynadığı maçlardada 1-1 kalarak,gerçek bir deplasman takımı olduğunuda gösterdi. Sivasspor’un Avrupa final grubunda ilk maçı kazanması,Eskişehirspor’unda bir puan alması,hiç şüphesiz bu maça rakibin mutlak galibiyet parolasıyla çıkmasına neden olacak,bu durumu Sivasspr kendi lehine de çevirebilir. Çünkü,mutlak kazanmak için sahaya çıkan takım her zaman stresli olur. Hele hele birde geriye düşerse o zaman bütün dengeler aleyhlerine işler.
Bu sezon kupa dahil oynadığı bütün maçlarda gol ve goller atan Sivasspor’un bugün Eskişehir karşısında da gol veya goller bulması sürpriz olmaz,yeterki kolay gol yeme alışkanlığını bu maçta da devam ettirmesin.Geçen hafta Bursaspor karşısında defansın göbeğinde oynayan Rajonch - Navratil ikilisi ile kenarlarda oynayan Uğur ve Ziya neredeyse kusursuz bir 90 dakika çıkardılar.İnşallah aynı başarılı futbollarını bu maçtada sürdürürler.
Bugünkü maçta skor kadar özellikle Grosicki’nn sergileyeceği performansıda merak ediyorum. Uzun süredir gerçek kimliğinden çok uzak görüntü çizen Grosicki,son oynanan Bursa maçında müthiş bir futbol ortaya koymuştu.Eskişehirspor Teknik Direktörü Ersun Yenal’ıda rahatsız eden ve özel önlem almasına mecbur eden futbolcularında Grosicki ve Eneramo olduğunu öğrendim.
Sivasspor’la oynayan bütün rakipler bunu yapıyor,ama başarılı olabiliyorlar mı bu tartışılır.
Kaynak: Abdullah YİĞİT - Hürdoğan Gazetesi
.
|
|
|