Sivaspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, Beşiktaş’a transferi konusunda son noktayı koydu ve ‘her iki camiayı karşı karşıya getirmemek için bu sayfa kapandı’dedi.
Radyospor’da Gündem programında Figen Civan ve İlker Koç'un sorularını yanıtlayan Sivassspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay Beşiktaş’a transferi konusunda son noktayı koydu. Çalımbay ‘ her iki camianında daha fazla gerilmemesi için bu iş rafa kalktı’dedi.
İşte Rıza Çalımbay’ın ağzından Beşiktaş teknik direktörlüğü konusunda söyledikleri;
ARKAMDA KİMSEYİ MUTSUZ BIRAKAMAZDIM
Beşiktaş’ın yeri ayrı benim için. Ama Beşiktaş’ta çalışacağız diye birilerini kırıp dökmeye gerek yok. Sivasspor ile anlaşırken bana başka teklifler geldi. İmza at dediler atmadım içiniz rahat olsun başka yere gitmeyeceğim yalnız Beşiktaş olursa giderim dedim. Yönetimde hocam sen imzayı at olursa gidersiniz dedi. Sonra bizim yöneticlier görüşmeler sonrasında Beşiktaşlı yöneticileri arayarak hocamızla anlaştınız anlaştınız yoksa biz kendi yolumuza bakalım hocamızla beraber dediler. Ve sonrasında Beşiktaşlı yönetcilerle yine konuştuk ve süre istediler. Bu sefer bizim başkanımızda bu sefer bittiğini ve kesinlikle izin vermeyeceğini belirtti. Ve tekrar görüştük Beşiktaşlılarla olmadı.
SİVASSPOR YÖNETİMİNE TEŞEKKÜR EDERİM
Kafalarında soru işareti yoktu bitmişti Sivaspor açısından bakmak lazımdı. Ben giderken arkamda kimseyi bırakmam kimseyi kırmam. Sivas’ta benim doğduğum yer futbola başladım. Baktım 2 camia arasında sıkıntı olacak bitirdik. Beşiktaş yönetimide birsürü sıkıntılarla uğrasıyorlar. Üzüldüm böyle bittiğine. Şartlar iyi olsaydı isterdim. Şartlar iki taraf açısından iyi olmalıydı. Sivasspor da da Beşiktaş’ta da. Hiç üstüne gitmeye gerek yok ikiside benim için önemli. Bu sene böyle oldu önümüzdeki yıllar tekrar görüşürüz umarım. İçimde burukluk var. Tabiki üzüldüm. Beşiktaş’ta yıllarca çalıştım. Sivas’ta yapmak istediğim herseyi yaptım. İki tarafda benim takımım. Sivaaspor yönetiminede teşekkür ederim 3 defa görüşme şansı verdiler.
Radyospor