Transfer konusu her ene benzerdir. Çok para harcarsın beklediğin olmayabilir veya harcamayı az yaparak iyi verim alabilirsin. Ama bu her zaman böyle olacak diye kaide yoktur. Çok şey beklediğin adamın yerine bir başka adam da patlama yapabilir. Futbol böyle olduğundan kesin ifadeler kullanmaya gerek yok.
Son hazırlık maçında Paulinho'yu beğendim gerçekten. Ayağı iyi, yeteneği var. Ama bizde devamlı oynayabilir mi, ilk 11'de Erman'ın görevini yerine getirebilir mi bilemeyiz. Ama alınıp değerlendirilecek bir oyuncu gibi görünüyor.
Bu arada yabancı kontenjanı sorunu var şu anda. 10 numara ve ön libero transferi dahil edilmese bile ilk 11'de oynayacak 6 yabancı var görünüyor. Kaleci tercihi zorunluluktan dolayı maç taktiğine göre yerli olabilir. Yine aynı şekilde forvette Rengifo'nun durumuna göre hangi yabancıların sahaya çıkacakları değişebilir. Tek forvetli ama çok destekli oynayacağımızı sanıyorum.
Murat Akça'dan bu sene beklentim yüksek. Sağ bekte yerli kullanılacak gibime geliyor. Stoperde Ümit Kurt'un performansını bekleyip göreceğiz. Anlaşılan bazı yabancılar devamlı kadro dışı kalabilirler gibi. Navratil ve Cerny o nedenle gönderilebilir. Bence en fazla 1 yabancı oyuncu transferi yapılabilir. Paulinho alınsa bile oynar mı bilemiyoruz. İlk 11'i zorlayacak yerli bir oyuncu daha alınacağını tahmin ediyorum. Ön libero olarak Kadir, Adem ve Hakan kaldı sadece. Bu oyuncuları beğeniyorum ama o mevki için biraz tereddütlerim var.
Cihan Özkara, Kaan, Ahmet Aras, Nihat gibi isimler şimdilik sürpriz durumunda. Dilerimki Ziya gibi hiç beklenmedik bir anda parlayan bir yıldız adayımız daha çıksa.
Göründüğü gibi her hafta birkaç yabancı oyuncuyu mecburen tribünde bekletmemiz gerekebilir.