--->: SİVAS KÖFTESİNE TESCİL GELİYOR :)
kirli ahmet bu işin 1 numarasıdır. Lakabı kirlidir eski mekanından kalma diye biliyorum ama istediği kadar kirli olsun o kofteyi yerim arkadaş:> butun tatillerimde ilk işim ahmet abiye ugramaktır. ayran su surahiyle ekmek orda yapılıyo fırından cıkmış sıcacık once merceimek çorbası sonra 2 porsiyon yayık tabakta gelen koftem ancak boyle gider hasretim, bilmeyenleri baya garipsedim bi insan boyle bir lezzeti nasıl bilmez, izmire gittim 4 tane küçüçük kofte yanına yeşillik plav patates sivastakinin 2 katı fiyata suda parayla ekmeği bile azıcık getiriyolar kaç senedir alışamadım şu suya para verme olayına ayran bilem surahiylen daha ne isterim, denemeyenler için tek onereceğim yer BESLER KEBAP tır evet yeri biraz uzak ama ogle araları full çeker, onun dışında mis kebap koftesinden ziyade doneriyle ve tavuk çorbasıyla iyidir, adamlar resmen tavuk veriyo çorba yerine muthiş bişey hele kışın, aslında butun sivastaki butun kebapçılar arabada satanlar dahil dışardakilerden daha iyidir belki ilk oralarda yediğimizden ama genelde doner ve koftede sivasın uzerine tanımam, ne inegolu ne tiresi nede saçma sapan akçaabatı, ha bi de ismini hatırlmaıyorum universite yolunda giderken solda gelirken sağda ki benzinliğin yanındaki lokantada da beyti sarma yemenizi tavsiye ederimki tadından yenmez.
Tescil olayına gelirsek, gerçekci olmak gerekirse sivas koftesinin tescil edilmesi sadece sivas koftesinin daha kotu yapılmasına neden olacaktır, koftenin yapılışını hazırlanışını kayıt altına almak çok hoş bişeydir ancak bunun orneğini daha once adana kebap için adana ticaret veya sanayi odası yaptı. Tescil edildikten sonra uygulanacak olan sudur, adana kebap satan yerler artık adana kebap yapıyolarsa tescile uygun hareket edecekler ve kesin emin olmamakla beraber beli bir miktar para odeyeceklerdir. bunun sonucunda adana kebap satan yerler şöyle bir isim değişikliğine gitmişlerdir adana, sadece adana, ayrıca ticaret odasının butun kebapçıları denetleme gibi bir imkanıda yoktur, gerçek olan budur, tescil altına alınmasına rağmen halen tanınmış firmaların hindiden yapılmış!! kebap sattıklarıda ortadadır.
Ancak ümit ediyorumki başarır ticaret odası, ulke çapında yaygınlaştırmayı hatta artık super marketlerden alıp kendimiz yapabiliriz sunu soyluyum ben gun aşırı yerim:> İnsallah basarıya ulaşırlar. ancak geçmiş ornekleride dikkate almak gerekiyor ayrıca sivaslı olupta sivas koftesinden bi haber olanları oncelikle sivas koftesiyle tanıştırmak gerekiyorki, dışarda koftemizi iyi bir şekilde anlatabilsinler bi yiyen bidaha bırakamaz:>
Selamlar saygılar
|