SİVAS´DAN AYRILAMAM!
Futbolcuları Balili ve Mehmet Yıldız'a sahip çıkan Uygun, transfer konusunda çalışmalarının devam ettiğini, 3 futbolcuyla prensipte anlaştıklarını belirtirken; kendisine de birçok takımdan transfer teklifi geldiğini söyledi.
<table cellspacing="0" cellpadding="3" width="99%" border="0"><tbody><tr><td width="100%">Vali Lütfullah Bilgin Sivasspor Tesisleri'nde düzenlediği basın toplantısına hafta sonu Gaziantepspor ile oynadıkları maçın değerlendirmesiyle başlayan Teknik Direktör Bülent Uygun, alınan galibiyetten dolayı mutlu olduklarını belirterek, tüm futbolcularını tebrik etti.
Daha sonra futbolcuları Balili ve Mehmet Yıldız ile ilgili açıklamalarda bulunan Uygun, maç sırasında yaşanan olaylar sonrasında her iki futbolcunun gördüğü tepkinin yersiz olduğunu kaydederek, "Bu maçta birçok olay oldu. Özellikle Balili ile ilgili Türk basınında çıkan olaylar vardı. Maçın ilk yarısının 15. dakikasında rakip takımdan bir arkadaşımız, elindeki topu atarken küfür de etti. Bu tür olaylar doğaldır. Mehmet Yıldız konusunda ise kimsenin 5 YTL vererek, 1.5 milyon dolarlık yıldız futbolcuma küfür etmeye hakkı yoktur. Bu arkadaşlar bizi bu günlere getirdi" dedi.
Bülent Uygun, maçta yaşanan olayla ilgili olarak Balili'ye ceza verilmesini istediğini ve Balili'ye verilecek 10 bin dolarlık para cezasını Çocuk Esirgeme Kurumu ve Huzur Evi'ne bağışlayacaklarını açıkladı. Ligde kazanılan 41 puanla, Sivasspor'un '41 kere Maşallah' denilecek duruma geldiğini söyleyen Uygun, "Futbol anlamında bakıldığında Türkiye liginin en altında Kayseri Erciyesspor ile birlikte iken bugün ligde 5. olan bir takıma sahibiz. O yüzden 'Sivaslıyım' diyen de, 'Sivassporluyum' diyen de futbol adına futbolu seven de bu takımdan mutludur ve gururludur. Biz daha iyi şeyler yapmaya çalışacağız. Önümüzde çok önemli maçlar var. O maçlardan alacağımız sonuçlarla neler yapıp, nerelere gideceğimizi herkes görecektir" diye konuştu.
Uygun, UEFA Kupası'na gitme konusunda kendisinin de çok istekli olduğunu, ancak her kesimden maddi desteğe ihtiyaç duyduklarına dikkat çekerek, "Biz bu başarı ile zaten şampiyon olduk. Ancak gidebileceğimiz yere kadar gideceğiz. UEFA Kupası'na da gitmek istiyoruz. Keşke buraya Avrupa'dan bir takım getirsek de buraya 40 bin kişilik stat yaptırmak istemeyenler mecbur kalsın da 45 bin kişilik stat yapsınlar" şeklinde konuştu.
Transfer konusunda sorulan sorulara esprili bir şekilde 'Para vardı da ben mi transfer yapmadım?' şeklinde cevap veren Uygun, sezon sonunda takımdan ayrılan futbolcuların olacağını belirterek, "Benim mantalitemi, isteğimi ve arzumu sahada yansıtmayan ve verdiğim görevi yerine getiremeyen arkadaşlarımla yolumuzu ayırırız. Bu, arkadaşlarımın kötü olduğu anlamına gelmiyor. Dışarıdan anlaşma yapıldı mı diyecekseniz de prensip olarak 3 tane futbolcu ile anlaşma yaptık. Ama onlarla ilgili sezon sonunda tekrar masaya oturarak transfer yapmayı düşünüyoruz&quo t; dedi.
Bülent Uygun, kendisinin Sivasspor'da kalıp kalmayacağı sorusuna ise, "Ben de daha anlaşma yapmadım. Ne olacağı belli değil" şeklinde cevap verdi. Uygun, kendisine de teklifler geldiğini, ancak gönlünün Sivasspor'da olduğunun altını çizerek, "Bana da transfer teklifleri geliyor tabii ki. Bu işin güzel tarafı o. Ben de buraya geldiğim günden beri menajerlik anlamında güzel şeyler yaptığıma inanıyorum. Transfer, gençlerin yetiştirilmesi ve başarı anlamında iyi kötü emeğim var. Birçok takımdan teklif geliyor. Benim için maddiyat önem taşımıyor. Benim için Mecnun Odyakmaz, her şeyin önünde gelir. Şu ana kadar başkanımdan bana gelen bir şey yok, ama yıllardır onunla bir baba-oğul, ağabey-kardeş ilişkisiyle yaşıyoruz. Bizim dostluğumuz 2.5 senelik değil, 20 yıldır ağabeyliğimi yapan bir insandır. O olduğu sürece, ben zaten Sivasspor'a gönül bağıyla bağlanmış durumdayım" ifadesinde bulundu.
Kendisine Süper Lig takımlarından transfer teklifleri geldiğini kaydeden Uygun, büyük takımlar için henüz hazır olmadığını, öğreneceği çok şeyin bulunduğunu söyledi. Çarşamba günü Tokatspor ile Sivas'ta bir hazırlık maçı yapacaklarını da belirten Uygun, bu maçta denenmek için Fransa'nın Metz Kulübü'nden gelen Maman Cherif Toure hakkında karar vereceğini, başarılı olursa da bu futbolcuyla sezon sonunda anlaşma yapacaklarını sözlerine ekledi. </td></tr><tr><td width="100%">
</td></tr></tbody></table>
|