Abdullah YİĞİT / Hürdoğan Gazetesi
Geçen sezon ligin son haftalarına doğru 4 Eylül stadında oynadığımız Galatasaray maçını hatırlıyorum. Bütün Türkiye o maça kilitlenmiş ve kazanan büyük ihtimalle şampiyon olacaktı. Ne yazık ki, Galatasaray o maçı kazandı ve şampiyonda oldu.
Şimdi benzer bir durumla bu hafta karşı karşıyayız. Tabiki kazanan şampiyon olmayacak, kaybeden de bu iddiasından uzaklaşmayacak. Sivasspor`un lider Beşiktaş`ı yenmesi,Sivasspor`un bu sezonki gücününde tescili olacak.Dahası Mustafa Denizli`ninde Beşiktaş`ın derdine derman olmadığı yazılıp çizilecek.
Beşiktaş`ın lider olarak Sivasspor karşısına çıkması kesinlikle bizim için avantajdır. Zaten gücünü gösterip,adından söz ettirmek istiyorsan böyle maçları kazanmak zorundasın. Bu önemli maç öncesi Sivasspor`un geçmişte yaptıklarına bakınca kazanacağımıza olan inancım dahada artıyor. Çünkü Sivasspor geçmişte „lider ve namağlüp“ takımları çok yenmiş ve adından söz ettirmiştir.
Sivas`ın karşısına lider olarak gelipte ünvanını kaybeden takımlardan ilk aklıma gelenler, Erzurumspor, A.Sebatspor ve Giresunspor takımları. Bu takımlar Sivasspor karşısına lider ve haftalardır sürdürdükleri nağmalüp ünvanlarıyla çıkmışlardı ama Sivasspor`a yenilmekten kurtulamamışlardı. Onun için Sivasspor böyle maçları oldu olası çok sever ve genelliklede yüzünün akıyla çıkar, inşallah Cuma günkü Beşiktaş maçında da öyle olacak ve Sivasspor siyah-beyazlı takımın nağmağlup ünvanına son vermiş olarak Sivas`a dönecektir.
Bu maçta beni umutlandıran bir başka olayda, forvette Herve Tum`un her geçen hafta daha iyi mücadele etmesi ve Balili`ninde kendini bulması oldu. Son oynanan Ankaragücü maçında Balili`nin performansı Sivasspor`a gönül verenleri mutlu ederken,rakip takımlarada korku verdiğini düşünüyorum.
Cuma günü İnönü stadında oynacağımız maçta merak ettiğim başka bir konuda, İstanbul`daki Sivaslıların bu maça gelip gelmeyecekleri. Maalesef üç sezondur, İstanbul`daki Sivaslı`lar bu konuda sınıfta kaldılar, hatta Sivaslı olmayan ulusal basındaki köşe yazarları tarafındanda eleştirilmişlerdi.
Gerçekten çok merak ediyorum, İstanbul`un göbeğindeki maça Sivaslı`lar gelecek mi?