Alıntı:
mayhos58 Nickli Üyeden Alıntı
yuh diyorum başka birşey demiyorum.26 milyon para harcanmış...kimi kandırıyor acaba bunlar...biz beleşçi takımız o parayı perecek yürek yok bizde..
|
- süper lig'de oynayan vasat bir futbolcu kulübünden bir yılda ne kadar para alır?
- yaklaşık 350-400 milyar.
- ortalama bir futbolcunun maliyeti nedir?
- yaklaşık 500 milyar.
- peki sivasspor'da oynayan 26 futbolcunun tamamını ortalama futbolcu kabul etsek, yani adam başı 500 milyar futbolcuya para ödendiğini kabul etsek bu işin kulübe maliyeti ne olur?
- 26 x 500 = 13 trilyon
- e peki kamil, eneramo gibi bonservisine 2-3 trilyon civarı para ödenen adamlar da var. diğer birçok futolcuya da ufak tefek de olsa bonservis paraları ödeniyor mu?
- evet ödeniyor, bonservis ücretleri de nereden baksanız en az 5-6 trilyon yapar.
- peki bu kulübün 80-90 tane çalışanı var, belki daha fazla, bu adamlar bu işte allah rızası için hiç para almadan mı çalışıyorlar? bu adamların kulübe hiç maliyeti yok mu?
- yok tabii herkes evine, çoluk çocuğuna ekmek parası götürmek derdinde. bu yüzden elbette kulüpten para alıyorlar. bir yılda bu adamların kulübe maliyeti de 2-3 trilyonu buluyordur.
şimdi hacı, alt alta topla. diğer ıvır zıvır giderleri filan yazmadım bile. sadece transferde futbolcu + bonservis tutarları bile kafadan 20 trilyona yaklaşıyor. şimdi sen neyi anlamadın, neye yuh diyorsun, beleşçi de sensin, yuhlanacak kişi de sensin. laf diye laf atmayın ortaya, kafanı eğ, hesap kitap yap.