Cevap: Bu kafayla Nereye kadar...
40 yıldan fazla süredir süper ligde oynayan, türkiyenin 4. büyük kentinin takımı bursaspor ligde nal toplarken, biz iki kez üst üste şampiyonluğa oynayıp kıl payı kaçırdık...hepi topu bir şampiyonluğu var bursasporun, yani 200.000 nüfuslu bir trabzon kadar bile olamamışlar...bir kere bursalı arkadaşlar ilk önce bunu sorgulasınlar...
ikincisi...maçın henüz başında stadı savaş alanına çeviren, kendi kalecisinin üzerine sis bombası ve meşale atanların nesi taraftar? öyle ya taraftar dediğin döner bıçaklı olacak, kan akıtacak, ağzından ana avrat küfür eksik olmayacak...yakacak yıkacak...kadın çocuk demeyip saldıracak...böyle bir taraftarlık anlayışı hastalıklı bir ruh halinin ürünüdür ve bize uymaz...
bir diğeri...ben de sivaslı olup da istanbul takımlarının formalarını giyenlerden utanç duyuyorum...ama orası istanbul...ve üç istanbul takımının taraftarı da bursayı sevmez...bizi desteklemeleri ve aramıza katılmaları normal değil mi...adamları keseceğiz mi yani..ben trabzonspor formalı bir kardeşimizi gördüm bizim taraftarın arasında...eminim o çocuk sivaslı değil ve bizi desteklemeye gelmiş...mutlu oldum, sevindim...çünkü sivas taraftarı son derece olgun bir tavırla bağrına basmış...oysa o çocuk bursa tarafında olsa muhtemelen linç edilirdi...şimdi taraftarlık linç etmek mi??
taraftarımızın yeterli ilgiyi göstermemesi beni de üzüyor ama öylesi olacağına böylesi oldun daha iyi...
|