Cevap: İhale Haziran'da
Önce şunu söylemek gerekiyor:Sivas'ın 2008 den beri beklediği 25000 kişilik bir statyum değildi;bize önce 35000 sonra 33000 kilik stat sözü verilmişti...Sonra nereden çıktı bilmiyorum birden bire taraftarın stadı dolduramama muhabbeti başladı,hala da bu muhabbet devam ediyor...Madalyonun bir yüzü bu acaba diğer yüzünde ne var ?Çünkü hakikaten Sivas orta ölçekli bir şehir ama geleceği olan da bir şehir..Çünkü 2014 in sonunda bu şehirden Hızlı tren geçecek,üniversite 35 binleri gördü gelecekte bu sayı 50binlere çıkacak;TOBB üniveristesi bu yıl kurulacak onunda 5 yıl sonra nereden baksan öğrenci sayısı 10binlere çıkacak.... Sivas geleceği parlak,Türkiyenin karayolu,Tren yolu ağınında merkezi konumunda olan ,tarihsel geçmişinde başkentlik yapmış bir şehir...Her tarafı da mistik görüntülerle dolu tarih kokan da bir şehir..Yüzölçümü dersen Türkiye'de ilk 3 te de olan bir şehir...Bu şehir gelecekte belki de çok daha iyi yerlerde olacak;sadece nüfus kriterini baz alarak bir şehrin geleceği için yapılması düşünülen bir tesisin kapasitesinin düşürülmesi de malesef çok acı....Madayonun o kadar çok yüzü var ki..Bir yüzü de yakında Avrupa Şampiyonası için UEFA ya adları verilen statlar açıklananınca ortaya çıkacak...Çünkü Uafya isi verilen 12 tane stat ismi zaten beli...Süpriz olan iller olur mu bilmiyoruma ama bu iller içinde Samsun,Trabzon,Adana,Bursa,Ank ara,İstanbul,Eskişehir,İzmir,A ntalya,G.Antep Konya,Kayseri illerinin olacağını düşünüyorum...Belki sürpriz olarak bu iller arasında Kocaeli de olabilir..Benim söylemek istediğim :Eğer Sivas,Malatya,Mersin'e,Sakarya 'ya da 33000 kişilik stat düşünülseydi o zaman bu iller Uefaya verilen listede adlarını göremeyince tepki göstereceklerdi..Şimdi bu illerin stat kapasiteleri düşürüldüğü için bu tepkilerde en az düzeyede olacak...Ben bu durumunda düşünülerek stat kapasitemizin düşürülmüş olabileceğini de düşünüyorum...Ama önümüzde 1 yıl sonra seçim olacağı düşünüldüğünde Türkiye de olayların günlük yaşandığı gözönününe alındığında neyin ne olacağı da belli olmaz diye düşünüyorum...Bakalım önümüzdeki 1 ay içinde herşey ortaya çıkar diye düşünüyorum..Yalnız eğer gereksiz yere oyalama yapılacaksa bu iş bir an önce bitirilip artık stat ve diğer tesislerin inşaatı da bir an önce başlanıp bitirilmeli diye de düşünüyorum...Umarım her şey Sivas için en Hayırlısı neyse o biçimde olur.....HERŞEY SİVAS İÇİN.......
|