Cevap: Maçı Değerlendirelim
İlk önce bazı arkdaşların Ziya ile ilgili söyledikleri sözlere hiç katılmıyorum..Bence bu arkadaşlar maçın tamamını bir kez daha izlemeli..Çünkü Akahisar ın taktiği Sağ kanattan ataklara çıkarak Gekas ın son vuruşu yapmasını sağlamaktı..Ziya rakibin en etkili oyuncusuna maçın başından kırmızı kart gördüğü pozisyona kadar nefes aldırmadı..Kırmız kart pozisyonunda pozisyona giren Akhisarlı oyuncu Kenan topu elle düzeltip önüne alıyor ,daha sonra Ziya nın gelmesini bekleyip sonra kendini yere atıyor..Ziya bu oyuncuya kesinlikle çok fazla da yüklenmiyor...Ziya çıktıktan sonra Akhisar sağlı sollu sivasspor kalesine yükleniyor ama bizim hoca sadece seyrediyor...Daha önce yaptığı gibi hemen Hayrettin i oyuna lıp solu kapatmak istiyor..İnsan biraz yaratıcı olur..Hakan veya Sağ bekimizi aynı bölgeye kaydırsa fazla sorun da olmayacak...Ziya çıktıktan sonra Kenan aynı Messi gibi oynamaya başlıyor,bütün ataklarda o var...Rıza Hoca daha sonra oyunun kontrolü için orta sahayı da dengeliyor...Sonra bir den maçı kazanmak aklına gelip askerlik arkadaşı ve amcasının oğlu olan esas oğlan Sercan ı birden forvete dahil ediyor..Sercan oyunda kaldığı 20 dak. içinde sahada turistik seyahat yapıyor,hiç koşmuyor,pres yapmıyor ; bu da yetmiyor rakibin attığı golde kademeye giremeyerek takımının gol yemesine neden oluyor..Bazıları diyebilir ki Sercan başka takımlar da da defansa yardım etmiyor,kademeye girmiyor du..O zaman ben de diyorum ki elinde takımı tanımasa da 2 aydır sadece idman yapıp bazı maçlarda da taraftarın gözünü boyamak için 5-10 dak.oynattığın Piech denen bir sontrafor var,o zaman bu çocuğa niye Sercan a verdiğin şansı vermiyorsun...Hadi Madem maçı dengeye getirip kilitleyeceksin a zaman en azından elinde koşan,mücadele eden ,defansa da yardım edebilen,kedemeye giren bir m. Nas varken niye bu oyuncuyu düşünmüyorsun..En azından M. Nas ı oyuna almış olsaydın Sercan dan daha fazla sol taraftaki Hayrettin e yardım etmez miydi?Rıza Hocanın bu hafta şansı yaver gitmedi,çekirge daha fazla da sıçrayamadı...Haftaya Ordu maçı var;hem de 6 puanlık bir maç...Gelelim Grosecki olayına;ben de diyorum ki eğer sen gerçekten büyük bir hocaysan elindeki oyuncuyu en azından küstürmezsin ne yapıp edip suyundan gidip kazanırsın..Raynoch u da az kalsın kaybediyordun ama neyse ki yönetim affetti de şu anda takımda oynuyor...Rıza Hoca için o kadar söylenecek söz ver ki şu anda bunu yeri değil....Bu maçta takımın en kötülerinden biri enaramo idi...Gekas ın attığı kafa golünde Raynoch malesef geç kalarak rakibin kafa vurmasını sağladı ;bu hata rakibe 1 gol kazandırdı...Rıza Hoca y,ne her zaman ki suçu hakeme ve oyuncularına yükleyecek çünkü kendisi bebekler kadar günahsız.....Umarım haftaya bu maçı telafi ederiz,bunu yapacak da güçteyiz..Bu maçın en iyisi yediği 2 gole rağmen kaleci Borjan,gerisini siz düşünün...
|